Nejde mi net!!!

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Nejde mi net!!!

Príspevok od používateľa lobobo »

Zase dalsi problem... Uz akosom tu spomianla a pytal sa v dvoch prispevkoch mamnove pc.. amd phenom 4x2.21 GHZ, GForce 9600 1GB, 4 GB Ram a 500 GN disk. a ma tu azs edalsi problem... nainstalujem windows a zapaan mi nejd net... zadam setk ip aresy na router setky brany vsetko a nejde... a ked daminfo o sieti tak mi ukaze ze s anedaju nacitat ip adersy... to iste ked dam opravit pripojenie... ASVIETI ZE JE PRIPOJENE.... zapan si neviem pomoct A STALE TONEJDE
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aky mas internet??? nemas na doske nahodou dve sietove karty???
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

napis trochu konkretnejsie..
ide ti ping na branu?
ak ano, mozno si len nezadal DNS, alebo mas vsetko na automaticke pridelovanie?
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Na doske mam len jendju sietovu kartu. a net mam Wifinu. ale signal miide do routera a odtial do pc.. notebookmiide akurat pc nie... normalne mam zadane moju adresu branu dns aj vetko... uakzujemi ze je pripojene normalne bezi cas ale prijate dat nula odoslane nula... a ping na router je nedosiahnutelny... na sietovku aj routery kontorlky svietia ze je vsetko zapojene... fakt som uz zufaly
Thovt
Star
Star

router ti konfiguroval provider alebo ty?
teda ci tam nie je nahodou nastavene pripojenie na MAC adresu
ak tam problem nie je, potom nemas nejaky firewall na PC?
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Thovt napísal:router ti konfiguroval provider alebo ty?
teda ci tam nie je nahodou nastavene pripojenie na MAC adresu
ak tam problem nie je, potom nemas nejaky firewall na PC?
Provider miho konfiguroval... a firewallom to nemoze byt pretoze jamam est elen cisto novy windows nic tam nemam este... Ak tamje to pripojenie na MAC tak coviem s tym robit? to musim prestavit vtom routery alebo aj v pc sa d aneco? lebo stary pc mi isiel na tom bez problemov... iba ked som zapojil noyv taknejde... a nedostanem sa z neho ani do routera
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Bude to asi spôsobené Mac Adresou, ktorá je nastavená v routri. Jednoducho každá sieťová karta má inú adresu MAC, v tomto prípade máš nastavenú MAC adresu starej sieťovej karty. Čiže ak ty pripojíš zovu ten starý pc, net by mal ísť bez problémov. Ak sa dostaneš do nastavení, tak hladaj nastavenie MAC adresy, alebo fyzickej adresy. Ak tam bude udané niečo podobné 00-02-03-4F-8G-J8 tak to máš. Potom to prestavíš iba na MAC adresu tej novej sieťovej karty, tj. toho nového pc. MAC adresu nového pc zistíš tak, že si otvoríš štart-->spustiť--> tam napíšeš cmd--> stlačíš enter.
Vybehne na teba také okno a tam napíšeš "ipconfig /all" bez úvodzoviek. Tam hľadaj pojem Fyzická adresa a to je ona. Tú tam vložíš (Do routeru) Nastavenia uložíš, sieťový kábel zapojíš do nového PC a mal by bežať, ale nedobehni sem zase, že máš neaký vírus :wink: Ani nechoď na net pokial nemáš antivír, firewall.
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

GIGABYTE napísal:Bude to asi spôsobené Mac Adresou, ktorá je nastavená v routri. Jednoducho každá sieťová karta má inú adresu MAC, v tomto prípade máš nastavenú MAC adresu starej sieťovej karty. Čiže ak ty pripojíš zovu ten starý pc, net by mal ísť bez problémov. Ak sa dostaneš do nastavení, tak hladaj nastavenie MAC adresy, alebo fyzickej adresy. Ak tam bude udané niečo podobné 00-02-03-4F-8G-J8 tak to máš. Potom to prestavíš iba na MAC adresu tej novej sieťovej karty, tj. toho nového pc. MAC adresu nového pc zistíš tak, že si otvoríš štart-->spustiť--> tam napíšeš cmd--> stlačíš enter.
Vybehne na teba také okno a tam napíšeš "ipconfig /all" bez úvodzoviek. Tam hľadaj pojem Fyzická adresa a to je ona. Tú tam vložíš (Do routeru) Nastavenia uložíš, sieťový kábel zapojíš do nového PC a mal by bežať, ale nedobehni sem zase, že máš neaký vírus :wink: Ani nechoď na net pokial nemáš antivír, firewall.
ked dam v prikazovom riadku ipconfig/all tak mil en naskoci ´´konfiguracia protokolu ip systemu windows´´ a nicine
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Máš ty vôbec v tom pc sieťovú kartu ?
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

GIGABYTE napísal:Máš ty vôbec v tom pc sieťovú kartu ?
no janse ze mam... sak je na zakaldovke ajked damhardware tak tamam sietovy adapter
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

ty voeljaniesom retard jasne ze mam...sak mam v tom pichnuty kabel s rouera... aj setykkontorlky svietia... a v pc uakzuej ze pripojene leze som prisiel nato ze to ukazuej ajked kabel vyberiem
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

no a ak dáš do cmd, ipconfig /all tak čo ? daj to aj s tou medzerou.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

hh nemas nahodou dve sietovky?jedna na zakladke,a druha v slote...
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 0c05045cab

ukaze mi presne toto ak mas icq tak mi ho posli ss

//autoeditácia príspevku ( 01 Sep 2008, 11:29 )
Hellboy248 napísal:hh nemas nahodou dve sietovky?jedna na zakladke,a druha v slote...
nemam v slote druhu sitovku
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

ICQ mám, ale nechodím tam. Ale v tomto už fakt neviem... :?
Thovt
Star
Star

skontroluj si v spravcovi zariadeni ci mas spravne nainstalovanu sietovku (ak mas na doske treba chipset drivers, pripadne realtek a pod)
ak sietovka funguje spravne chod do vlastnosti sietovky, daj konfigurovat - advanced - network adress - a do okienka napis MAC adresu zo stareho pocitaca
to by mohlo pomoct
MAC z toho stareho zistis tym ipconfig /all

pripadne zavolaj providerovi ze mas novy PC nech ti zmeni MAC v routeri a v PC nic menit nemusis
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ako spomínal GIGABYTE, problém bude tiež podľa mňa v tej MAC adrese, lebo tá je na novej sieťovke iná ako na tej starej, takže by som Ti doporučil zistiť si MAC starej sieťovky a potom ju zmeniť cez Amac Address Change na tej novej a možno Ti to potom pôjde...Aspoň ja som to musel urobiť po kúpe nového PC :wink:
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Thovt napísal:skontroluj si v spravcovi zariadeni ci mas spravne nainstalovanu sietovku (ak mas na doske treba chipset drivers, pripadne realtek a pod)
ak sietovka funguje spravne chod do vlastnosti sietovky, daj konfigurovat - advanced - network adress - a do okienka napis MAC adresu zo stareho pocitaca
to by mohlo pomoct
MAC z toho stareho zistis tym ipconfig /all

pripadne zavolaj providerovi ze mas novy PC nech ti zmeni MAC v routeri a v PC nic menit nemusis
stary pocitac uz nemam a jeho macnevem a adrsuneovho tiezneviem zistit... nicmi neukazuje ked to zadam v tom cmd
Thovt
Star
Star

- tipoval by som ze ked ti neukaze ipconfig, tak asi mas nejak zle nastavenu sietovku
- MAC adresa noveho ti k zmene netreba, len z toho stareho, ci notebooku ci co ti tam ide - islo
- ak nevies zistit aka MAC ti tam isla, potom sa uz musis len obratit na providera nech ti to pride spojazdnit
Napísať odpoveď