winsxs adresar win vista

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
neppo
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

winsxs adresar win vista

Príspevok od používateľa neppo »

na co sluzi adresar %windir%/winsxs vo win vista ?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

neppo
Light Professional
Light Professional

K+... btw az teraz som ozaj zistil ze Vista je ******* :D
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Dovod? Je to jedna z klucovych vlastnosti pre zachovanie stability pokial mozno co najvacsieho mnozstva rozlicneho softveru, ktory by medzi sebou nemal kolidovat prave vdaka tomu, ze si vzajomne neprepise subory. Skor by som vycital vyvojarom daneho SW, ze nenapisu SW tak, aby nebol odkazany na akykolvek zasah v systemovych zlozkach.

Jedine co mozem tomu winsxs vytknut je prave neodporucane mazanie cohokolvek v tej zlozke. Nie je moznost to ani nejak regulerne precistit, takze zlozka len nabera na svojom objeme... A ze nabera poriadne - momentalne u mna zabera po pol rocnej instalacii 13.1GB. Avsak pri sucasnych cenach diskov s viac nez dostatocnou kapacitou, toto ani neriesim.
neppo
Light Professional
Light Professional

ja som NB kupoval pred rokom a ma 80GB tak si zober ze pre mna miesto na HDD cenu ma... kazdy GB... teraz velmi rozmyslam na tym ze si dam XP spolu s linuxom a na Vistu sa vykaslem. je to pekne co tam vymysleli ale ked som si disk rozdelil na 20 + 60 neratal som s tym ze WINSXS mi bude momentalne zaberat 5 gb
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

KoCi napísal:Dovod? Je to jedna z klucovych vlastnosti pre zachovanie stability pokial mozno co najvacsieho mnozstva rozlicneho softveru, ktory by medzi sebou nemal kolidovat prave vdaka tomu, ze si vzajomne neprepise subory. Skor by som vycital vyvojarom daneho SW, ze nenapisu SW tak, aby nebol odkazany na akykolvek zasah v systemovych zlozkach.

Jedine co mozem tomu winsxs vytknut je prave neodporucane mazanie cohokolvek v tej zlozke. Nie je moznost to ani nejak regulerne precistit, takze zlozka len nabera na svojom objeme... A ze nabera poriadne - momentalne u mna zabera po pol rocnej instalacii 13.1GB. Avsak pri sucasnych cenach diskov s viac nez dostatocnou kapacitou, toto ani neriesim.
Viem, ako to myslis s tou klucovou vlastnostou pre zachovanie stability, ale toto je vazne "genialne" riesenie. A nikto netusi, co mozes a co nie zmazat. Po dajme tomu dvoch rokoch, kedze si si schopny udrzat svoj system vzhladom na to, co na fore pises, bude mat ten adresar ake rozmery? 40GB ci viac? Drzat v systeme x verzii jednej kniznice, aby system ci programy boli schopne korektne pracovat....hmmm. Len vyjadrujem svoj nazor, nech si mysli kazdy co chce. A k tej cenovej dostupnosti diskov s vysokymi kapacitami. Povazujem za plytvanie zdrojmi taketo nedbale obsadzovanie miesta na disku. Problemom je, ze si to uvedomuju asi aj samotni vyvojari a preto treba poriadnu masinu len na beh samotneho systemu... Koho je to chyba, neviem, bo programator nie som. :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

vsak prave nemoznost precistenia tohto adresara som oznacil za minus. Ale mas pravdu s tym plytvanim zdrojov, ono mozno MS nepredpokladal, zeby niekto neformatoval disk aspon raz-dvakrat do roka :D (joke)
Napísať odpoveď