teplota CPU + problem with front panel
-
jacko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
teplota CPU + problem with front panel
mam procak pentium e2180 a chladic cooler freezer pro 7 a pise mi ze teplota cpu je 55 stupnov pri nezatazeni co je trosku chore neviem ako to znizit, je mozne ze mam zle pastu alebo je jej tam malo???
2. na front paneli mi idu usbcka ale nejde mi audio vstup ked vopcham slucahtka nejde zvuk neviem cim to je ked usb idu poradte ak viete diki moc ....
2. na front paneli mi idu usbcka ale nejde mi audio vstup ked vopcham slucahtka nejde zvuk neviem cim to je ked usb idu poradte ak viete diki moc ....
Re: teplota CPU + problem with front panel
AC freezer pro je schopny ticho uchladit aj vacsie monstra ako ten tvoj procak, takze daj dole chladic, ocisti, nanes nanovo pastu a skus.jacko napísal:mam procak pentium e2180 a chladic cooler freezer pro 7 a pise mi ze teplota cpu je 55 stupnov pri nezatazeni co je trosku chore neviem ako to znizit, je mozne ze mam zle pastu alebo je jej tam malo???
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
-
jacko
Medium Expert
skladal som ho sam a zapojil som to mysllim ze dobre skor vo windowse to potrbebujem niekde nastavitjob13bb napísal:Je mozen, ze nemas zapojene audio front panel na MB. Uz som sa s tym raz stretol ze to v predajni pri skladani pc nezapojili. Takze ak mozes otvorit PC tak si podla navodu k MB pozri ci mas audio front panel zapojeny.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
ja mam tiež tu zvukovu integrovanú Realtek..a tak ako kolega vyššie písal som klikol dole na ten repráčik..išiel som do V/v zvuku a tam hore analogovy panel a pri tom taky maly klucik v rožku a tam som klikol deaktivovat rozpoznavani....mne to zabralo...
/potom sory ze využívam tvoju temu ja tu mam ešte taky maly dotaz na tie teploty mam procak E8400 a tiež cooler freezer pro 7 a teploty mam nalsledovné(viď. príloha) nie su dosť vysoké?to je v klude...vetrak sa točí na 1300RPM a v biose mam nastavene že sa točí podla záťaže..čiže asi neostava len pri tych 1300RPM..pozrem teplotu ešte ked drvim..či to nehori
/potom sory ze využívam tvoju temu ja tu mam ešte taky maly dotaz na tie teploty mam procak E8400 a tiež cooler freezer pro 7 a teploty mam nalsledovné(viď. príloha) nie su dosť vysoké?to je v klude...vetrak sa točí na 1300RPM a v biose mam nastavene že sa točí podla záťaže..čiže asi neostava len pri tych 1300RPM..pozrem teplotu ešte ked drvim..či to nehori
-
jacko
Medium Expert
dakujem ti za radu ide to ale sli mi naraz aj sluchatka aj repraky a ked vipnem simultanne prehravanie aj tak to je to iste kazdopadne diky za tie sluchatka dal by som ti K ale nemam, ten cpu sa pozrem este
//autoeditácia príspevku ( 03 Sep 2008, 22:13 )
skus zmerat teplotu v programe core temp, lebo everest mi ukazoval ze mam cpu 50 stupnov co bolo nerealne a tento ukazuje 27-30stupnov pri normalnom stave
//autoeditácia príspevku ( 03 Sep 2008, 22:13 )
skus zmerat teplotu v programe core temp, lebo everest mi ukazoval ze mam cpu 50 stupnov co bolo nerealne a tento ukazuje 27-30stupnov pri normalnom stave
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
No mam presne ten isty procak E8400 3GHz, a boxovany chladic. Mam teloty tak ze cca 40 - 42 st. C pri klude a pri zatazi to ide tak okolo 53 - 56 st. C podlamna su to velmi cudne procaky, dajako sa hreju na moj vkus... pozri ci mas dobre osadeny chladic a pastu ci si nanho dobre dal. Inac sa asi neda nic robit a kupit vykonny chladic. Este predtym by som pozrel aku mas teplotu v skrinke, daj dozadu jeden ventilator na vyfukovanie a do predu jeden na nasavanie, mozno to pomoze.
dajako sa hreju? heh, nemate na ten moj. moj procesor mal az 70°C v klude a 84°C v zatazi a len co dosiahol 86°C - vsetko sa restartovalo 
tak som chladic dal prec, naniesol novu pastu, to iste. napokon vysvitlo to ze CPU sa prehrievalo kvoli tomu, lebo hned pod ventilatorom na chladici bol prach
tak v normale to ma dajakych 45°C a v zatazi max. 65°C. na teploty uz kaslem, hlavna vec ze to uz nepada 
tak som chladic dal prec, naniesol novu pastu, to iste. napokon vysvitlo to ze CPU sa prehrievalo kvoli tomu, lebo hned pod ventilatorom na chladici bol prach
sak ja mam freezer 7 Pro a to musi fičať...ked som ho daval tak som pastu uplne dosral..nasadil by som ho znova ale nemam novu pastu..kolko asi stoji?bez pasti by to bola asi zbytočnosť čo?skusim ešte ten core temp kolko to ukazuje..poprípade nedalo by sa ze v biose by som vypol aby fukal podla zatazenia..a cez nejaky program by som nastavil optimalnu rychlost chladica...