torrenty a sanet

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
reveger
Amateur
Amateur

torrenty a sanet

Príspevok od používateľa reveger »

netusi niekto co s tym? :) klasicky intrakovy problem...torrenty na intraku proste nespustim...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Cez SANET fungujú torrenty, akurát ich blokujú tí medzi SANETom a Tvojou zásuvkou v stene (čiže spravidla správca siete univerzity, pod ktorú patrí intrák).
reveger
Amateur
Amateur

a otazka teda znie...da sa to nejako obist?...podla toho co som skusal...ak nastavim kodovanie v utorrente a pred kazdym spustenim dam random port tak port je pristupny, avsak rozbehat sa mi podarilo len jeden jediny torrent (nejaka narnia, kedze to malo vela seedov...).
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Pokiaľ P2P majú úplne pod palcom, tak nie je šanca aby Ti pomohlo šifrovanie odosielaných dát (pretože už pred samotným šifrovaním Ti firewall na sieti zostrelí ten úvodný paket :) ). To ale asi nie je úplne Tvoj prípad.

Obávam sa, že si už nepomôžeš viac, než si spravil. Najlepšie by bolo sa dohodnúť s Adminom, ale tomu nedávam veľkú nádej. Ešte by mohol fungovať šifrovaný tunel, ale na to potrebuješ nejaké tie znalosti a stroj niekde v internete s aspoň tak dobrým pripojením, ako máš na intráku (aby to malo význam z hľadiska rýchlosti).
reveger
Amateur
Amateur

(nadavky) :)

cisto zo zaujimavosti..z akeho dovodu je potom mozne ze mi jeden ten torrent pustilo? vela seedov=firewall nestihol blkovoat alebo co? :)

//autoeditácia príspevku ( 03 Sep 2008, 14:16 )
a podotazka...znamena to ze pravdepodobne bude blokovane aj dc++? bez moznosti obist to?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Z akeho trackera si tahal??? Ak si tahal z free trackera, mal si povolene DHT v nastaveni???
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

reveger napísal:cisto zo zaujimavosti..z akeho dovodu je potom mozne ze mi jeden ten torrent pustilo? vela seedov=firewall nestihol blkovoat alebo co? :)

//autoeditácia príspevku ( 03 Sep 2008, 14:16 )
a podotazka...znamena to ze pravdepodobne bude blokovane aj dc++? bez moznosti obist to?
Určite nie :) , tak to nefunguje. Neviem presne povedať prečo sa to udialo, ale asi pravidlá nie sú dokonale ponastavované a raz za čas sa stane prípad (výnimka), že sa podarí prepustiť na základe nejakého chýbajuceho pravidla paket a uzatvorí spojenie - a potom to už ide samo.

Pravdepodobne áno - pakety P2P sietí majú špecifickú hlavičku a blokujú sa hromadne (tzn. nie len špeciálne BitTorrent).
reveger
Amateur
Amateur

hojko napísal:Z akeho trackera si tahal??? Ak si tahal z free trackera, mal si povolene DHT v nastaveni???
no, neviem ci odpoviem spravne ale...:) tahal som z thepiratebay.org a DHT vypisovalo "waiting to log in"
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

reveger napísal: a DHT vypisovalo "waiting to log in"
.. čiže bolo blokované firewallom ...
reveger
Amateur
Amateur

hm...nejako sa to musi dat obist, asi pozistujem po skole :) totizto ak ma niekto 4gb uploudu vo vypise aktivity na intraku...asi to nebude beznym surfovanim :))
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

reveger: FTP server, Rapidshare... ;)
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Co mi hovoril bracho, tak ani v Brne na intraku nejdu torenty, ...
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

DejmiJohn napísal:Co mi hovoril bracho, tak ani v Brne na intraku nejdu torenty, ...
Lebo v Brne je intrak iba jeden :D
Napísať odpoveď