nedorucene magio

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Josa
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

nedorucene magio

Príspevok od používateľa Josa »

zdravim. 4.7.2008 mi koncila viazanost na internet a tak som cez telefon objednal magio. od 18.7. mi prestal ist aj klasicky net, vraj z dovodu ineho portu ktory moj modem nezvlada. do dnesneho dna mi nedorucili samoinstal. balicek. co mam robit? pytal som sa ich aj na storno a povedali, ze to oni nemozu. da sa to vraj stornovat len neprevzatim samoinst. balicka. pisomna staznost zatial tiez bez odpovede. ako mam dalej postupovat? vdaka
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Hmm zvlastne. Pokial viem tak od terminu kedy si objednas danu sluzbu maju na to 30 dni aby ti ju dorucili pripadne namontovali doma. Na nejaky hotline support si volat neskusal?
Josa
Light Professional
Light Professional

na 0800123456 mi povedali, ze sa to riesi a stornovat sa to da len neprevzatim balika.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Riesia to nejak dlho. Dovod ti nepovedali? Lebo mne dorucili Magio domov v priebehu tyzdna.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

inak este jednu vec by si mohol skusit ist do T-Comu a porozpravat sa tam s nimi a nech ti to vysvetlia lebo osobne a cez telefon to je tisic a jedno.. poznam to ked sme vybavovali z t-comu net tak cez telefon nam tam porozpravali tolko blbosti a ked sme tam isli osobne tak hned vsetko vybavili dali nam modem pride vam sms a mozte si net zapojit vsetko bez problemov.. tak skus osobne ja som za vybavovanie cez telefon moc neni...
Josa
Light Professional
Light Professional

Takze ako to cele dopadlo

Kód: Vybrať všetko

Som zákazníkom spoločnosti t-com asi 2 roky (4G internet (4G) + pevná linka (PL)). Asi mesiac pred koncom viazanosti mi prišla faktúra kde boli aj letáky s ponukou na službu Magio. Keďže od mnohých ľudí som počul, že im volali aj niekoľko mesiacov pred koncom viazanosti s ponukou skrátenia viazanosti v prípade podpísania novej, tak som neváhal a zavolal na Zákaznícku linku (ZL). Telefón zodvihla milá, zrejme slečna M. Oznámil som jej, že by som si chcel objednať čáry máry magio, ale bez PL, ktorú som nikdy ani poriadne zapojenú nemal z dôvodu otravných anketárov. Sl. M. mi oznámila, že je to možné, ale keďže som viazaný aj PL tak si budem musieť počkať na jej koniec. Tak sme sa dohodli, že mi 4.7. zavolá (v ten deň mi končila viazanosť PL aj 4G). Zároveň sme dali odhlásiť satelit, keďže som počítal, že to bude trvať nanajvýš 2 týždne. Celý deň som čakal na jej telefonát. Dočkal som sa ho okolo siedmej, ôsmej. Sl. M. si overila dostupnosť magia u nás. Predtým som si dostupnosť overoval na ich stránke a tam bolo, že je možne u mňa tú službu zriadiť, lenže sl. M. mi oznámila, že služba u nás dostupná je s obmedzeniami, takže najskôr prídu technici to pomerať a ak to bude možné tak mi Samoinštalačný balíček doručí kuriér. Dohodli sme sa teda, že zoberiem Čáry máry magio komplet s internetom, bez PL. Celý týždeň som si užíval ešte na starom internete, ale keď som sa v piatok 18.7. zobudil a zapol počítač zistil som, že mi prestal fungovať aj starý internet. Myslel som si, že fajn. Balíček je na ceste tak starý net odpojili. O 18-tej som zavolal na ZL a hneď si vypýtal Sl. M. (jej hlas bol úžasný). Oznámil som jej čo sa stalo a tak, povedala, že zavolá technikom, že mám chvíľu počkať, tak som si tam počúval tu ich pesničku (aspoň keby to nesekalo a nemenilo hlasitosť). Po dlhšom čase sa ohlásila, že prebehla zmena portu na magio a z toho dôvodu mi nejde internet ale že mala prisľúbené, že v pondelok odošlú samoinštalačný balíček, taktiež mi aj nadiktovala prístupové údaje aby som ho hneď mohol využívať. Spýtala sa ma ešte či už prišla zmluva, ktorú treba podpísať, oznámil som, že nič neprišlo tak ju dala poslať ešte raz.

Zrazu už bol štvrtok a kuriéra nikde, tak som opäť zavolal na ZL a zase vypýtal sl. M. Už ani neviem čo mi oznámila, ale niečo, že technici balíček dali kuriérom, ale u kuriérov nie je. Keďže bolo už pred piatou povedala, že zajtra im zavolá a kontaktuje ma. Nestalo sa tak. Od tohto okamžiku nastalo častejšie telefonovanie na ZL. Asi po 2 týždňoch sa ma Sl. M. spýtala či mi ide aspoň starý internet (ako fajn, nemôže si človek všetko pamätať), oznámil som, že nie. Tak mi povedala aby som zavolal na technickú podporu. Tak som tam zavolal, pani si spísala poruchu a na druhy deň prišiel technik. Prišiel vybral svoj modem, zapojil a ten šiel. Skonštatoval, že za to môže môj starý modem (USB AD 2622), ktorý nespolupracuje s portom pre magio či také niečo. Odporučil mi aby som to urgoval. Už som mal toho nanajvýš plné zuby keďže som mal na internete rozbehnuté projekty, ktoré po mesačnej neaktualizovanosti môžem zrejme už aj zrušiť. Dokonca raz som volal okolo 20:00 a pýtal si sl. M., chlapík mi pustil pesničku a po dlhšom čase sa ozval s tým, že sl. M. už nie je v práci, jedine až zajtra. Tak som povedal, nech jej tam nechá odkaz, že som volal. O pár minút, mi zvonil mobil a na moje prekvapenie to bola sl. M., ktorá sa zrejme nakoniec odhodlala porozprávať sa so mnou. Nakoniec som sa rozhodol kúpiť modem zo svojich peňazí. Šiel som na eshop a objednal za 500skk modem od d-link. Nevedel som sa ho dočkať. V stredu som ho tu mal, ihneď plný nadšenia som ho rozbalil a zapojil. Lenže som zistil, že zrejme ani tento s tým nespolupracuje. Tak som z koša vybral t-com leták a pozrel aké modemy ponúkajú k internetu. Vybral som si gliter 318, ihneď som pobehal inzeráty a jeden som objavil za 450skk. Prišiel v pondelok 18.8. Chvíľu som sa s nim hral a nastavoval, ale stále sa nechcel pripojiť na net, no potom sa to nejako podarilo, čo doteraz neviem ako. Fajn. Mal som internet. Aspoň na pár hodín. V ten istý deň mi rodičia oznámili, že o 4:00 vyrážame na výlet. Vrátili sme sa domov v stredu, ihneď som zapol počítač, že idem si posťahovať do PC fotky. Keď sa PC zapol tak som si šiel skontrolovať maily no zistil som ,že internet nejde. Hral som sa s tým do druhej v noci no nedarilo sa mi to. Bol som už dosť unavený tak som to nechal na ráno. Ráno som šiel cez mobil na net a poťahal všetko možné z tcomu čo k tomuto modemu bolo, plus novy FW pre modem. Najskôr som sa hral s nastaveniami. Zrazu mi to nechcelo nahrávať nastavenia ani cez tcom configurator tak som sa rozhodol prepáliť FW. Tak som dal načítať súbor do modemu. Vypísalo to, že to bude trvať asi 2 minúty, nechal som to tak 10 minút a potom vypol okno, keďže som nemal pocit, že to niečo robí. Od toho okamžiku síce nahratie konfigurácie do modemu cez konfigurator ide, ale cez webové rozhranie na detailnejšie nastavenie sa nedostanem. Zrejme zlyhalo prehratie FW, nepomohol ani reset. Zavolal som na ZL tcomu. Zodvihol to nejaký chalan, ktorému som oznámil, že chcel by som zrušiť zmluvu, keďže stále mi nebol doručený balíček. Taktiež som mu oznámil, že tu bol aj technik a povedal, že kvôli zmene portu mi net ani na tomto starom modeme nepôjde. Oznámil mi že ešte neprešlo 30 dni (od 18.7. do 21.8). A povedal, aby som zavolal na Technickú podporu. Pozerám, že veď teraz som mu povedal, že už tu bol technik, ktorý povedal, že sa s tým nič nedá robiť. Ešte nakoniec dodal, že už je objednávka korektne napísaná a že mám samoinštalačný balíček očakávať budúci týždeň.

23.08.2008 – Dnes som opäť volal do tcomu a pýtal som si sl. M. Žiaľ, vraj tento týždeň má dovolenku, ale pani/slečna mi oznámila, že stornovanie zmluvy sa dá jedine neodoslaním podpísanej zmluvy, alebo neprijatím samoinštalačného balička. Keďže objednávka tam je zadaná, tak oni ju stornovať inak nevedia. Podpísanú zmluvu som poslal už dávno, čiže ďalšia možnosť je počkať na inštalačný balíček. Takže nemám žiadnu možnosť rozbehať svoj internet skôr ako príde kuriér.

5.9.2008 cca 8:00 – Dnes mi volal akýsi pán z T-Comu. V pondelok sa máme stretnúť. Žeby rok bezplatného využívania mágia + miesto zapožičania routera, by som ho dostal?

8.9.2009 – Takže konečne mám čáry máry magio. Prišiel technik priniesol box, zapojil a už to bolo. Takže zrejme samoinštalácia ako odškodnenie? Počkám si na vyjadrenie spoločnosti ak nejaké príde.
Po 2 mesiacoch a 4 dňoch od objednania mám magio.

Bonus: T-com stornoval starú zmluvu a vystavil novú. V skratke.. Žiaden zákon neporušili.
Napísať odpoveď