Ahojte potrebujem tak trosku poradit.. mam web kameru ktora ma pristup na lan nastavil som na nej ip 192.168.1.x:99 vo vnutronej sieti mi to krasne ide sa pripojit a pozerat co sa deje.. no ale problem je takyto..
chcem to pozerat aj doma lenze nemam verejnu ip adresu .. kde mi bez ta web kamera nainstaloval som si tam hamachi.. ale ked som sa skusal pripojit cez hamachi tak mit to neslo ani tak.. ale je zaujimave ked som pouzil ip adresu..hamachi tak som sa pripojil na ten stroj cize na RDP .. no len neviem pochopit preco sa neviem pripjit na tu web kameru.. da sa dako v XP nastavit rootovanie,? to ma len tak napadlo ze by som nastavil alby vnutornu ip cize 192.168.1.x:99 roootovalo na tu hamachi priklad 5.5.5.8
Web Kamera HELP
-
Don_Pipino
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Teda ked sa chces na tu webku pripajat z domu, tym padom ju mas fyzicky asi v praci. Rieseni je niekolko.
1. Ak tam mate router v robote, ktorym sa pripajate do internetu, tak nastavis na routri DMZ (tusim sa to ak volalo) a nechas z vonku vidiet webkameru. Teda ak ma webka vnutornu IP 192.168.1.X :99 a vonkajsia IP od IPS je XXX.XXX.XX.X tak na routri nastavis, ze ked sa zvonka bude niekto pripajat na XXX.XXX.XX.X tak sa automaticky pripoji na 192.168.1.X :99.Samozrejme chcelo by to pevnu IP, co ako si pisal nemas.Tym padom by si to musel riesit cez dynDNS a podobne.
2. Ak to router podporuje, tak si nastavis VPN. Teda budes sa z domu pripajat do roboty, tym padom sa to bude chovat, ako keby si bol fyzicky zapojeni v sieti v praci.Zase ta ista podmienka dynDNS.
3. Nadviazem na to co si zacal, ci neexistuje program, ktory ti preroutuje IPcku na nejaku, myslim, ze existuje.Vola sa "rinetd" a stiahnes ho naprilad tu, mas tam aj prikaldy ako na to.Tym padom by ti mal vediet preroutovat z IP 192.168.1.X :99 na IP hamachi.
Vyskusaj, ked tak daj vediet ako si dopadol
1. Ak tam mate router v robote, ktorym sa pripajate do internetu, tak nastavis na routri DMZ (tusim sa to ak volalo) a nechas z vonku vidiet webkameru. Teda ak ma webka vnutornu IP 192.168.1.X :99 a vonkajsia IP od IPS je XXX.XXX.XX.X tak na routri nastavis, ze ked sa zvonka bude niekto pripajat na XXX.XXX.XX.X tak sa automaticky pripoji na 192.168.1.X :99.Samozrejme chcelo by to pevnu IP, co ako si pisal nemas.Tym padom by si to musel riesit cez dynDNS a podobne.
2. Ak to router podporuje, tak si nastavis VPN. Teda budes sa z domu pripajat do roboty, tym padom sa to bude chovat, ako keby si bol fyzicky zapojeni v sieti v praci.Zase ta ista podmienka dynDNS.
3. Nadviazem na to co si zacal, ci neexistuje program, ktory ti preroutuje IPcku na nejaku, myslim, ze existuje.Vola sa "rinetd" a stiahnes ho naprilad tu, mas tam aj prikaldy ako na to.Tym padom by ti mal vediet preroutovat z IP 192.168.1.X :99 na IP hamachi.
Vyskusaj, ked tak daj vediet ako si dopadol
super dakujem ti idem to skusat..a este mam jednu otazocku.. ato je pre mna dilema.
mam router.. WA-2204A-TX
mam tam lokalnu siet 192.168.1.x na ktorom su dane dva pc zosietovanie kablom niie WIFI.. ked si dam nieco zidielat z pc.. a potom sa z druheho priojim ani za boha neviem pochopit preco mi to stahuje 300kb.. nic na tom routry nemam blokovane.. vedel by mi niekto pomoct dakujem
//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 18:26 )
takze problem som vyriesil:
na jednom pc nechapem z akych dovodov som mal nastaveny 100full duplex tak som to dal an auto a uz to ide tak ako ma
mam router.. WA-2204A-TX
mam tam lokalnu siet 192.168.1.x na ktorom su dane dva pc zosietovanie kablom niie WIFI.. ked si dam nieco zidielat z pc.. a potom sa z druheho priojim ani za boha neviem pochopit preco mi to stahuje 300kb.. nic na tom routry nemam blokovane.. vedel by mi niekto pomoct dakujem
//autoeditácia príspevku ( 04 Sep 2008, 18:26 )
takze problem som vyriesil:
na jednom pc nechapem z akych dovodov som mal nastaveny 100full duplex tak som to dal an auto a uz to ide tak ako ma
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
A ta druha osoba tiež zapne web kameru ? lebo bez toho aby ona/on ju zapol tak nič neuvidispant3r napísal:zdar,mam takyto problem s webkou.vypol som pc zo siete a odvtedy mi robi toto.chcem volat cez skype ked webku zapnem tak osoba na druhej strane ma vidi ale ja ju nie,skusal som aj preistalovat software ale stale nic,net mam cez modem t-com,nevie mi niekto poradit co s tym moze byt?