skola
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dante ... fakt zaujimave nazory.
1. "deti ulice" si mozu sami za to ako skoncili. Na strednej sa takto spravali 4spoluziaci. Mohli to dotiahnut vysoko lebo na to mali ... a ako skoncili?? Kazdy den zhuleny jak prasce a flasa lubovolneho alkoholu v ruke. A fungovali...
2. Vzdelany Vychovany clovek ako to ty hovoris vobec nemusi byt PhDr, MuDr, ani CSC.
Su ludia ktori skoncili SOU s Maturitou a su velmi vysoko len kvoli tomu jak sa nadreli.
A su aj ludia ktory maju Ing. Titul na MUNI a FEI a dotiahli to na predavaca v Elektre.
3. Nie kazdy VS vzdelany clovek je inteligentny a vzdelany.
Ked sa budes takto vyvysovat ze ty mas vysoku. A ze si Velmi Vzdelany a Dobre vychovany clovek tak skoncis asi v CallCentre pre Carrefour Slovakia.
1. "deti ulice" si mozu sami za to ako skoncili. Na strednej sa takto spravali 4spoluziaci. Mohli to dotiahnut vysoko lebo na to mali ... a ako skoncili?? Kazdy den zhuleny jak prasce a flasa lubovolneho alkoholu v ruke. A fungovali...
2. Vzdelany Vychovany clovek ako to ty hovoris vobec nemusi byt PhDr, MuDr, ani CSC.
Su ludia ktori skoncili SOU s Maturitou a su velmi vysoko len kvoli tomu jak sa nadreli.
A su aj ludia ktory maju Ing. Titul na MUNI a FEI a dotiahli to na predavaca v Elektre.
3. Nie kazdy VS vzdelany clovek je inteligentny a vzdelany.
Ked sa budes takto vyvysovat ze ty mas vysoku. A ze si Velmi Vzdelany a Dobre vychovany clovek tak skoncis asi v CallCentre pre Carrefour Slovakia.
Prvú vetu nikde netvrdím. Sorry ak ju vidíš niekde na stene premietnutú, ja som ju nepovedal. Mám na mysli to, že VS skončia vždy inteligenti. Nie , ale ked ju skončiš, za vzdelaneho sa považovať možeš a aj ťa budú. ( Isto , možme sa hádať o tom 0,001% ludí, ktorý si tu školu zaplatia ( mám na mysli to,že ju prejdu za obálku s peniazmi ) ale význam to mať nebude... aj na absolutneho povalača sa niečo na výške nalepí ak ju ukončí , vieš )Shark NX napísal: 3. Nie kazdy VS vzdelany clovek je inteligentny a vzdelany.
K tomu dalšiemu, kedže tento rok maturujem, výšku ešte za sebou nemám, ale ísť na nu idem bezpodmienečne, že sa považujem za vzdelaného o tom pomlčím, kapacitám odborníkov, ktorí končia vysokoškolské študia či už tu alebo v zahraniči sa rovnať ani zdaleka nemožem, myslím si že ani ty ... ak si o sebe myslíš opak, dolož to niečím. Niečím hmatatelným : diplomom, alebo aj odbornou prácou na nejakú tému. Taketo veci odlišuju " makacie sily " teda ludí, ktorí veci udržujúv chode a ludí, ktorí ich riadia , veci navrhujú, skúmajú, planujú...
to dudo02 :
Moj názor je moj názor, vziať mi ho nemožeš, možno len poprieť. Nepoznáš ma . Myslím si,že ludia platení za manuálnu prácu by mali byť omnoho lepšie platení, než sú, pretože na nich spočíva fungovanie spoločnosti. To však neznamená,že budem obahojovať sposob = "skončím učilište v 17 a pojdem makať do vodárni, šak mi zaplatia pekelne dobre,lebo služim ako povedzme " podporou " pre iných "...lebo aj ludi s vyucnymi listami treba.ved keby mal kazdy titul tak kto by ti spravil strechu?opravil auto?natiahol vodovod do noveho domu??
dakujem za pochopenie.
-
Shark NX
Addict
Takto ... ukazem ti VS na ktorej skonci kto kolvek kto aspon trochu pohne prstom aby nedostal Fx ale E
Typickym prikladom je EUBA ... skonci to aj polointeligentny dement. Ale primarne nejde o to ... ta skola uci to co v zivote nevyuzijes ... Prax 0b ... Uplatnenie v Praxi az po kvante skoleni. Cize primarne ti len Povie o com ekonomia je a hodi ta do sveta na holu hubu. 80% Studentov ktory isli na EUBA to maju len kvoli papieru. Zvysnych 20% To fakt bavi a su natolko inteligentni a cielavedomi ze si najdu niekde robotu este pocas studia a vzdelavaju sa v Praktickom obore. Resp. Prenasaju svoje Teoreticke vedomosti do Praxe.
Absolventa EUBA pokial ma nepresvedci o opaku nepovazujem za VS vzdelaneho.
Tento rok som na IIVOS (Institut Informatiky. Vyšši odborna škola) v Prahe ...
Ale este pred zmaturovanim som sa viac krat citil ze som dosiahol za svoj zivot viac ako Maturant a niektory VS vzdelany ludia.
Nie ze by som sa chcel nejak vyvysovat ... Ale ponuka zamestnani, Praca aku som vykonaval + tym dosiahnute skusenosti mi vyrobili dost dobre meno, s ktorym by som sa mohol uplatnit na dost dobrych miestach aj s momentalne dosiahnutym vzdelanim.
Cize tak ... v jednej teme som o tom uz pisal ...
Nepovazujem sa za nadmerne inteligentneho, vzdelaneho ani nic z toho nemam na Profesora Elektrotechniky ani na inych ale niektory su fakt dobry. Jeden na FEI. Na 1 To da boh ja na 2 a vy na zvysok. A donedavna to tak drzal.
Typickym prikladom je EUBA ... skonci to aj polointeligentny dement. Ale primarne nejde o to ... ta skola uci to co v zivote nevyuzijes ... Prax 0b ... Uplatnenie v Praxi az po kvante skoleni. Cize primarne ti len Povie o com ekonomia je a hodi ta do sveta na holu hubu. 80% Studentov ktory isli na EUBA to maju len kvoli papieru. Zvysnych 20% To fakt bavi a su natolko inteligentni a cielavedomi ze si najdu niekde robotu este pocas studia a vzdelavaju sa v Praktickom obore. Resp. Prenasaju svoje Teoreticke vedomosti do Praxe.
Absolventa EUBA pokial ma nepresvedci o opaku nepovazujem za VS vzdelaneho.
Tento rok som na IIVOS (Institut Informatiky. Vyšši odborna škola) v Prahe ...
Ale este pred zmaturovanim som sa viac krat citil ze som dosiahol za svoj zivot viac ako Maturant a niektory VS vzdelany ludia.
Nie ze by som sa chcel nejak vyvysovat ... Ale ponuka zamestnani, Praca aku som vykonaval + tym dosiahnute skusenosti mi vyrobili dost dobre meno, s ktorym by som sa mohol uplatnit na dost dobrych miestach aj s momentalne dosiahnutym vzdelanim.
Cize tak ... v jednej teme som o tom uz pisal ...
Nepovazujem sa za nadmerne inteligentneho, vzdelaneho ani nic z toho nemam na Profesora Elektrotechniky ani na inych ale niektory su fakt dobry. Jeden na FEI. Na 1 To da boh ja na 2 a vy na zvysok. A donedavna to tak drzal.
Ja ti tvoj nazor neberiem a taktiez ti nevnucujem co mas a nemas obhajovat..d4nt3 napísal:Moj názor je moj názor, vziať mi ho nemožeš, možno len poprieť. Nepoznáš ma . Myslím si,že ludia platení za manuálnu prácu by mali byť omnoho lepšie platení, než sú, pretože na nich spočíva fungovanie spoločnosti. To však neznamená,že budem obahojovať sposob = "skončím učilište v 17 a pojdem makať do vodárni, šak mi zaplatia pekelne dobre,lebo služim ako povedzme " podporou " pre iných "...
dakujem za pochopenie.
"Cloveka ktory ukonci strednu skolu sa neda povazovat za vzdelaneho"-to je tvoj postoj.Si namysleny a pysny-A to este nemas byt na co..A ak tu nejaku VS raz skoncis,tak dufam ze pochopis ze ani"preco".
Apropo odbornost vysokoskolakov-Ja som elektrotechnik a stretavam sa castokrat s ludmi ktory skoncily VS a vies co sa mi stava?-Kopat do riti aj ich a aj tych co im dali diplom do ruky.Pride clovek co ti nedokaze zapojit zasuvku,nechape zakladne principy fyziky,nieto este elektrotechniky..Ale hlavne ze ma Ing.pred menom.
Samozrejme su aj medzi nimi odbornici-tak ako vsade.Ale to co som napisal sa stalo nie raz a ani nie 2 krat.Tak mi prosim ta nepod rozpravat o tom,ze VS ti da odbornost a vzdelanost.
Fizz,ja som sa ta uz raz pytal,ze ci si myslis,ze na strednych skolach sa nevyucuju vseobecnovzdelavacie predmety napr. SJ..Fizz napísal:A k tej VS..Jasne, ze vysoke skoly su vselijake. Ale na hociktorej vysokej ziskas nieco viac ako na ucnovke. Uz len to, ze ked pises nejaku pracu a nemozes sa vyjadrovat ako primitiv a raz za cas sa na skusku jednoducho musis obliect slusne ti uroven zdvihne.
Ok fizz,odmysliac od toho,ze co mas napisane v bydlisku v profile,by clovek ktory studuje VS nemal mat take vyjadrovanie,ake je vo vyssie uvedenej citacii.A predsa ten clovek VS studuje,ak sa nemylim..fizz napísal:Fabo: Aj keby bol zo mna jadrovy fyzik alebo call girl, teba je do toho holy kkt.
A uznavam,ze mas pravdu v tom,ze statisticky drvivo viac ludi,ktory sa nevedia spravat podla bontonu,skoncilo SOU ako VS.
Ale nemyslim si,ze je to dovod na to,aby som sa ja ako vysokoskolak,citil"o uroven vyssie",ako ludia co tieto skoly skoncily.
-
Shark NX
Addict
Pre zaujimavostfizz napísal:Tak mi skus len tak pre zaujimavost povedat na co si tam isiel.
A k tej VS..Jasne, ze vysoke skoly su vselijake. Ale na hociktorej vysokej ziskas nieco viac ako na ucnovke. Uz len to, ze ked pises nejaku pracu a nemozes sa vyjadrovat ako primitiv a raz za cas sa na skusku jednoducho musis obliect slusne ti uroven zdvihne.
A aj na tej EUBA ta nieco naucia. Jasne, ze nie tolko ako na dokonalej sukromnej v Prahe, ale nieco ano. Viac ako ucnovkarov
1. Mam moznost sa naucit nieco viac a ziskat este lepsie vedomosti ako mam teraz.
2. Uvedomujem si ze znalost Elektrotechniky (Silnoprud aj Slaboprud) Certifikat Cisco CCNA1, ECDL a niekolko rocna prax v HW medzi PC v dnesnej dobe nestaci a ked sa chcem pohybovat vo sferach Informatiky tak sa musim zdokonalit.
A moznost sa naucit XHTML, CSS, PHP, Visual Basic .NET a C# .NET. , SQL ,MySQL ,ODBC ... a kvantum dalsich veci je skoda zahodit.
3. Hej nieco sa na EUBA naucia ludia ktory sa tam dosli ucit. A nie len odsediet si 3 az 5 rokov pre papier.
-
Shark NX
Addict
1. Lebo chcem robit to co ma Bavi ... Mne to je jedno mozem ist pracovat do Polska na Obchodne oddelenie HP pre Slovensku republiku ... za nejakych 47000,-Mesacne ale neviem ci by ma ta praca naplnala.
3. Ano Lenze na inych skolach vacsinou ludia neprejdu alebo sa sami na to vyseru. EUBA sa snazi si nechat kazdeho.
//Sry snazil som sa rychlo odpovedat ... Nepozastavoval som sa nad spatnou korekciou chyb.
3. Ano Lenze na inych skolach vacsinou ludia neprejdu alebo sa sami na to vyseru. EUBA sa snazi si nechat kazdeho.
//Sry snazil som sa rychlo odpovedat ... Nepozastavoval som sa nad spatnou korekciou chyb.
To je pravda.No to ze som dokazal vynalozit viac usilia ako niekto iny,alebo som inteligentnejsi nerobi zo mna nadradenu osobu-neznamena to,ze som lepsi clovek.Ved kazdy je ina povaha a kazdy je v niecom dobry(teda skoro kazdy).Zober si,ze by sa kazdy clovek,ktory je v niecom lepsi ako ty,spraval k tebe"o triedu vyssie"a daval by ti najavo svoju nadradenost.To by bolo cudne okolie..Urcite niekoho takeho poznas-ja ano...Ale toto je uz mozno na inu temu..fizz napísal:Nie? A preco? Dostat sa na VS a skoncit ju (akukolvek), vyzaduje vzdy o nieco vyssiu inteligenciu, viac vedomosti., viac usilia ako skoncit ucnovku.
Jj,viem ako si to myslela-to bola len mensia provokaciaMylis Wink No ale dobre, na tu vysoku idem...
A k tomuto tvojmu vyroku - Nerob sa hlupym, presne vies, co som tym myslela. Tu nejde o nejaku nadavku, ked ti nieko tresne sprostost, alebo vyjadrenie nejakej zlej situacie..
Priznam sa,nie celkom som pochopil,co vlastne srna myslel..Ale ak si mi to napisala aj ty-skus mi vysvetlit v com sa mam o seba bat.Pretoze jedno ti poviem.Bojim sa o par ludi na tomto svete-ale ver mi ,ze ja sa sam o seba nebojim.Tu ide o to, ze nadavky nepouzivas castejsie ako normalne slova a vlastne...pokial si to nepochopil, uz viem, preco obhajujes ludi, co skolu nemaju. Ako povedal Srnka, bojis sa sam o seba. A tu krasne vidno preco.
-
triple
Guru wannabe
ja by som celú tuto tému zhrnul do pár bodov a pokoj
- sú ludia ktorí sa nedostali ani na strednú
- sú ludia čo majú učnovku
- sú ludia čo majú strednu a maturitu
- sú ludia čo majú vysokú
- sú ludia čo majú viac (dve tri výšky.. a bla bla)
každý jeden má inú možnosť sa zamestnať na iných pracovných pozíciach
Niekto je v živote úspešný s výškou či už bez nej.. niekto má smolu a neuplatnil sa ani s výškou..
niekto má výšku a nesiaha obyčajnému človeku s učňovkou ani po paty
všetko záleží na osobnosti - inteligencii - odhodlaní - priebojnosti - niekedy o štastí a iných veciach
nám proste naša terajšia spoločnosť proste vnútila predstavu, že človek s VS je niečo viac to je všetko
a si myslím že človek čo na VS nebol a ani nepôjde by celkom nemal rozprávať o jej potrebe či nepotrebe keďže nevie aké to tam je.. aké to je sedieť na tej prednáške, aké to je učiť sa na ťažkú skúšku, aké to je byť na tej skúške a chýba jeden bod, aké to je odpisovať tak aby ťa nechytili, aký je to stres na štátnici,, aké to je obetovať voľný čas na učenie a školu, aký je to pocit keď ti dávajú diplom do ruky
samozrejme sú ľudia, ktorí si tým prešli a sú ľudia ktorí si to kúpili (s tým nič nenarobíme)
- sú ludia ktorí sa nedostali ani na strednú
- sú ludia čo majú učnovku
- sú ludia čo majú strednu a maturitu
- sú ludia čo majú vysokú
- sú ludia čo majú viac (dve tri výšky.. a bla bla)
každý jeden má inú možnosť sa zamestnať na iných pracovných pozíciach
Niekto je v živote úspešný s výškou či už bez nej.. niekto má smolu a neuplatnil sa ani s výškou..
niekto má výšku a nesiaha obyčajnému človeku s učňovkou ani po paty
všetko záleží na osobnosti - inteligencii - odhodlaní - priebojnosti - niekedy o štastí a iných veciach
nám proste naša terajšia spoločnosť proste vnútila predstavu, že človek s VS je niečo viac to je všetko
a si myslím že človek čo na VS nebol a ani nepôjde by celkom nemal rozprávať o jej potrebe či nepotrebe keďže nevie aké to tam je.. aké to je sedieť na tej prednáške, aké to je učiť sa na ťažkú skúšku, aké to je byť na tej skúške a chýba jeden bod, aké to je odpisovať tak aby ťa nechytili, aký je to stres na štátnici,, aké to je obetovať voľný čas na učenie a školu, aký je to pocit keď ti dávajú diplom do ruky
samozrejme sú ľudia, ktorí si tým prešli a sú ľudia ktorí si to kúpili (s tým nič nenarobíme)
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Človek sa dákáže vyjadrovať na základe svojej výchovy, všeobecného rozhľadu (kam sa zvykne aj mylne zahrňovať práve vzdelanie) a svojho presvedčenia. Čo sa týka učnoviek - tam nejde o vyjadrovanie, tam formuje človeka (a jeho presvedčenie) kolektív. Aký býva kolektív na učňovkách, to si vieme každý predstaviť.fizz napísal:Nehovor mi, ze na nejakej polnohospodarskej, chemickej alebo akejkolvek ucnovke ta naucia vyjadrovat sa tak, ze si o tebe vacsina vzdelanejsich ludi nepomysli svoje. Pokial ano, tak asi stretavam zvlastnych ludi, lebo moje skusenosti to nepotvrdzuju. A aby nedoslo k omylu, tak to zopakujem este raz. nehovorim o vsetkych, ale o vacsine...aj ked drvivej.
Ja som tiež mal radu "príležitostí" sa spustiť, parkovať sa do nejakej partie a držať krok s nimi, zabávať sa (patričným spôsobom zábavy a humoru). Ale vlastné presvedčenie (dané výchovou) mi to nedovolilo.
Add: Na vysokú chcem ísť preto, lebo osobne pociťujem, že odborné vedomosti zo strednej nie sú pre mňa dostačujúce a chcem sa posunúť vo fachu ďalej vpred.
triple K+ zhrnul si to perfektne
Sú ľudia čo sa na výške aj učia, ostatný nemajú veľkú šancu ju dokončiť.
Robí sa tam dosť veľké sito, síce nie na každej ale robí sa. A nesúhlasím s názorom, že ľudia čo skončili učnovku, nemajú maturu sú hlúpy, alebo majú problém s uplatnením. Bežne čítam v noviných inzeráty kde potrebujú ľudi s výučným listom, zvárači, strojári, automechanici atď. mnohý z nich majú takého filipa a sú taký šikovní, že strčia aj nejakého !!priemerného!! vysokoškoláka do vrecka. Vedia si založiť firmu a pokračovať v úspešnom podnikaní. Ja som si však vybral štúdium na VS a neľutujem to lebo mám pocit, že sa potrebujem zdokonaliť, chcem jednoducho viac, stredná z maturitou mi nestačí, lebo nájsť normálnu prácu u nás na východe je naozaj problém. Makať na zmeny v nejakom po**banom podniku na výrobu káblových zväzkov nemienim, mal som možnosť poznať ten kolektív a robia tam fakt dementi, vyučené predavačky a mnohí čo ledva dokončili učnovku. To fakt nepotrebujem a mám naviac. Tretia skupina ľudí lamentuje, že im nič netreba, osočuje študentov, že jemu stačí učnovka a pritom na výške ani nebol a nevie čo mu môže dať. Keď nedochodí tak prinajhoršom tam aspoň získa konexie a perfektnú partu. Takže ľudia robte to načo sa cítite, nepočúvajte druhých.
Sú ľudia čo sa na výške aj učia, ostatný nemajú veľkú šancu ju dokončiť.
Robí sa tam dosť veľké sito, síce nie na každej ale robí sa. A nesúhlasím s názorom, že ľudia čo skončili učnovku, nemajú maturu sú hlúpy, alebo majú problém s uplatnením. Bežne čítam v noviných inzeráty kde potrebujú ľudi s výučným listom, zvárači, strojári, automechanici atď. mnohý z nich majú takého filipa a sú taký šikovní, že strčia aj nejakého !!priemerného!! vysokoškoláka do vrecka. Vedia si založiť firmu a pokračovať v úspešnom podnikaní. Ja som si však vybral štúdium na VS a neľutujem to lebo mám pocit, že sa potrebujem zdokonaliť, chcem jednoducho viac, stredná z maturitou mi nestačí, lebo nájsť normálnu prácu u nás na východe je naozaj problém. Makať na zmeny v nejakom po**banom podniku na výrobu káblových zväzkov nemienim, mal som možnosť poznať ten kolektív a robia tam fakt dementi, vyučené predavačky a mnohí čo ledva dokončili učnovku. To fakt nepotrebujem a mám naviac. Tretia skupina ľudí lamentuje, že im nič netreba, osočuje študentov, že jemu stačí učnovka a pritom na výške ani nebol a nevie čo mu môže dať. Keď nedochodí tak prinajhoršom tam aspoň získa konexie a perfektnú partu. Takže ľudia robte to načo sa cítite, nepočúvajte druhých.
-
triple
Guru wannabe
taký robotník ovláda oveľa lepšie pracovno-právne vzťahy ako iní.. som toho svedkom ked som bol medzi nimi presne vedeli čo je koľko percent a ako sa to mení a aké majú práva .. proste tieto zákony ovládajú od hora po spodok
s tou partiou máš pravdu.. ked skončíme školu som priateľ s 30timi ľuďmi čo svoje vedomosti použijú a mne sa to do budúcnosti fakt môže hodiť.. dokonca som to už aj vyžil (spolužiak je jedným zo spoločníkom na píle a u nás sa ted stavia chata .. bolo treba robiť strechu tak som drevo zohnal fakt za bagateľ)
s tou partiou máš pravdu.. ked skončíme školu som priateľ s 30timi ľuďmi čo svoje vedomosti použijú a mne sa to do budúcnosti fakt môže hodiť.. dokonca som to už aj vyžil (spolužiak je jedným zo spoločníkom na píle a u nás sa ted stavia chata .. bolo treba robiť strechu tak som drevo zohnal fakt za bagateľ)
V celku zaujimava a aktualna tema,hned som sa pri nej pristavil.Z ludi ktorí maju len ucnovky mozu byt samozrejme rovnako ako s vysokoskolakov tazkí bohači,ale...ked ide o tych co maju len strednu s vyucnym alebo nebodaj len zakladku,u nich to chce nejaky napad,mozno tazke znamosti,aby sa presadili v zivote.Musim potvrdit ze ich slovnik je plny vulgarizmov,ale to uz k nim patri,proste vyrastali v tekej spolocnosti,vzdelavali sa v nej,tak je prirodzene,ze sa na nich nieco i negativne nalepilo.Vela co takych poznam a ze maju tych krasnych par rokov(od 20-40),hovoria:"Zivot zivnostnika nieje lahky"..takze podla mojho skromneho nazoru je lepsie ist na prestiznejsiu skolu a tam na sebe makat..a ohladom tvojho kamarata,pekne a slusne ho posli niekam,najlepsie po spanielsky alebo po francuzsky,nech sa chlapec pekne nadrie kym si to prelozi;).Inak tiez sa mi velmi pacil Makiho prispevok,takze sa nan odvolavam..
-
triple
Guru wannabe
tak s tými vulgarizmami .. to neni o škole či maž základku, strednú alebo výšku..
je to vec výchovy ... škola s tým nemá nič spoločné (ked decko od samého malička nepočuje iné ako kkt a pi*a a je*em ťa ...no čo tak čo myslíš, ako sa bude vyjadrovať?)
ja si vulgarizmy tiež použijem ale som natoľko inteligentný, že viem kedy a kde si to môžem dovoliť
je to vec výchovy ... škola s tým nemá nič spoločné (ked decko od samého malička nepočuje iné ako kkt a pi*a a je*em ťa ...no čo tak čo myslíš, ako sa bude vyjadrovať?)
ja si vulgarizmy tiež použijem ale som natoľko inteligentný, že viem kedy a kde si to môžem dovoliť