A akoze preco by malo byt medzi knazmi viac pedofilov? Co ich tymi pedofilmi robi?
-viera
-smrad z kadidla
-stare steny
-vela starych babiek na omsiach?
alebo co? len tak im drbe zo zvonenia zvonov?
... alebo je to tym, ze sa to zacina rozmazavat, tym ze sa to do detailov presetruje aj v ramci cirkvi? Tym ze je to tak skandalozne a nepripustne v radoch ich najblizsich... nepripustnejsie ako kdekolvek inde,
v ktorom kolvek inom spolocenstve?
Verim tomu a myslim ze mi viaceri daju za pravdu, ze sa da predpokladat vyskyt pedofilov medzi cirkevnymi hodnostarmi v rovnakej miere ako u beznych "smrtelnikov" a skutocne len doslednym presetrovanim a mozno aj mierou svedomia sa to dostava na povrch.
Celibat je dalsia kapitola, robi to s knazmi to co by to robilo so vsetkymi nami ostatnymi, lebo teraz vam poviem tajomstvo...
... aj knazi su len ludia, tak ako ja, ty, a vsetci co to tu citaju. To je novinka ze? A tak ako sme si mi lestili bambusy, tak to robia aj oni a budu to robit, pokym im bude v zilach prudit krv a to nezmenis... Dokonca je vseobecne zname ze knazi spavaju so zenami, lebo ich tela su tak nastavene a len velmi tazko to zmenia nejake zakony, ale oni to beru ako zlyhanie cloveka.
To ci je celibat vec spravna a ci nie je tema na nove forum, ja osobne v tom zmysel nevidim... ale na to su ine hlavicky.
Samozrejme zneuzitie mladeho chclapca, alebo dievcata pre ukojenie sexualneho pudu je neospravedlnitelne a v tomto pripade vysvetlenie, ako zlyhanie, alebo lutost nepostacuju.

Co ale striktne odmietam je ocividna snaha spajat pedofilov a sexualnych delikventov s katolickou obcou, pretoze to nema ziaden dokazatelny zaklad.
A co sa tyka toho vyjadrenia
ze papez povedal, ze treba uplatit rodiny znasilnenych deti... ja nechapem ako to moze niekto napisat sem do fora ako argument. To si skutocne myslis, ze clovek, ktory ziskal doveru vo vatikane a reprezentuje katolicku cirkev vo svete by bol tak nediplomaticky, neopatrny a jednym slovom sprosty, ze by takuto vec vyslovil?