Mam taky problem. Kupil som si WiFi router aby som nanho mohol pripojit netebook a mobil ale akonahle napisem napr www.hojko.com tak to napise toto: (obrazok v prilohe
Internet na viac PC (blokovanie MAC)
-
Gepid
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Internet na viac PC (blokovanie MAC)
Caute!
Mam taky problem. Kupil som si WiFi router aby som nanho mohol pripojit netebook a mobil ale akonahle napisem napr www.hojko.com tak to napise toto: (obrazok v prilohe
). Pozeral som do ceniku provridera a stoji to 200Sk mesacne co neni az tak malo. Nedalo by sa s tym nejako vybabrat?
-
Don_Pipino
Darca
Coze router s wifi ma dve MAC adresy?? tak to som este nepocul.......mno schvalne sa musim doma pozret. Podla mna by mal mat jednu, ved MAC adresa je jedinecna fyzicka adresa zariadenia.A router je fyzicky tiez jedno zairadenie nie dve alebo viac hmmm......Gepid napísal:to asi nepojde. Lebo potrebujem mat dva PC pustene cez LAN a Notebook cez WiFi. A Wan a Lan na routri amju ine MAC. Neviem preco ale je to tak
K teme: Ak plati to co hovoris, nevadi aj keby mal 3 MAC adresy,hlavna je WANova tym padom, pretoze cez nu sa pripaja do internetu, LAN a WIFI nech je aka chce........
jj.. na routri si nastav MAC adresu, ktorá je registrovaná u Tvojho poskytovateľa. Lepšie routre to zvládnu samé, pri tých horších to musíš urobiť ručne (pozri manuál). Potom už bude úplne jedno, akú MAC adresu má notebook a akú PC, pretože Tvoj poskytovateľ ich aj tak neuvidí, uvidí iba MAC adresu routra.
A ešte jednoduchšie riešenie je ako písal t0m4s3..
A ešte jednoduchšie riešenie je ako písal t0m4s3..
-
vladino001
Light Professional
-
Gepid
Medium Professional
Ano. Oboje rovnake. Lebo ak dam na jeden PC inu a na druhy PC inu tak to pise to co som uz pisal v provom prispevku. Router som mal na vyskusanie a vyprdol na to. Zatial som kupil druhu sietovku a Notebook pripajam cez kabel. Ale aj tak to robi stale lagy. Raz nejde ping a raz ide
. A ked dam rovnake mac tak tak to hodi okno z prveho prispevku. Pochopili?