Internet na viac PC (blokovanie MAC)

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Internet na viac PC (blokovanie MAC)

Príspevok od používateľa Gepid »

Caute!
Mam taky problem. Kupil som si WiFi router aby som nanho mohol pripojit netebook a mobil ale akonahle napisem napr www.hojko.com tak to napise toto: (obrazok v prilohe :D ). Pozeral som do ceniku provridera a stoji to 200Sk mesacne co neni az tak malo. Nedalo by sa s tym nejako vybabrat?
Prílohy
screen.JPG
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nechaj si preregistrovat MAC adresu na tu co mas na routri (WAN interface). Ak sa ta budu vypytovat tak im povedz, ze ti odisla sietovka a mas novu ...
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to asi nepojde. Lebo potrebujem mat dva PC pustene cez LAN a Notebook cez WiFi. A Wan a Lan na routri amju ine MAC. Neviem preco ale je to tak
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Router by mal podporovať klonovanie MAC adresy. Naklonuj si do routera staru MAC.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Gepid napísal:to asi nepojde. Lebo potrebujem mat dva PC pustene cez LAN a Notebook cez WiFi. A Wan a Lan na routri amju ine MAC. Neviem preco ale je to tak
Coze router s wifi ma dve MAC adresy?? tak to som este nepocul.......mno schvalne sa musim doma pozret. Podla mna by mal mat jednu, ved MAC adresa je jedinecna fyzicka adresa zariadenia.A router je fyzicky tiez jedno zairadenie nie dve alebo viac hmmm......

K teme: Ak plati to co hovoris, nevadi aj keby mal 3 MAC adresy,hlavna je WANova tym padom, pretoze cez nu sa pripaja do internetu, LAN a WIFI nech je aka chce........
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

...no ma 2 MAC adresy, jedna routra, jedna wifi, lenze teba zaujima len ta MAC adresa routra (teda co je na WAN rozhrani), pretoze to bude to co ISP "uvidi"... No lepsie je naklonovat MAC ak to rotuer zvlada.....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. na routri si nastav MAC adresu, ktorá je registrovaná u Tvojho poskytovateľa. Lepšie routre to zvládnu samé, pri tých horších to musíš urobiť ručne (pozri manuál). Potom už bude úplne jedno, akú MAC adresu má notebook a akú PC, pretože Tvoj poskytovateľ ich aj tak neuvidí, uvidí iba MAC adresu routra.

A ešte jednoduchšie riešenie je ako písal t0m4s3.. ;)
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Don_Pipino napísal:Coze router s wifi ma dve MAC adresy?? tak to som este nepocul.......
no ma, a lepsie routery (aj manazovatelne switche), ktore maju trebars 32 rozhrani, maju na kazdom inu MAC adresu :)
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

No neviem ci poznate tento router ale vola sa MSI RG60SE. Tak teraz som skusal tu MAC fici mi net ale tak ze pada. Ked napisem ping na branu tak log vyzera asi takto
Prílohy
ping.jpg
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

nemohlo sa stat, ze by tam bol konflikt adries...? lebo takto sa to nejako sprava.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Aky konflikt adries? Myslis nastavenie netu? Ako napr Ip DNS a pod? Ked hodim MAC z mojho PC tak sa to same nastavi (DHCP)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Mek napísal:no ma, a lepsie routery (aj manazovatelne switche), ktore maju trebars 32 rozhrani, maju na kazdom inu MAC adresu :)
Keby ich mal aj 158, tak je to uplne jedno pretoze, zvonku bude vidiet stale jednu a tu istu (WAN interface)
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Gepid :len tak zo zaujimavosti na wan si dal mac z pc a na pc si nechal tu istu?
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ano. Oboje rovnake. Lebo ak dam na jeden PC inu a na druhy PC inu tak to pise to co som uz pisal v provom prispevku. Router som mal na vyskusanie a vyprdol na to. Zatial som kupil druhu sietovku a Notebook pripajam cez kabel. Ale aj tak to robi stale lagy. Raz nejde ping a raz ide :roll:. A ked dam rovnake mac tak tak to hodi okno z prveho prispevku. Pochopili? :lol:
Napísať odpoveď