F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

nikdy v zivote by som nepovedal ze teplota moze ovplivnovat nejak preteky (ak ovplivnuje)kedze je pre kazdeho rovnaka ale zacina sa asi vazne naplnovat to co mnohi aj hovoria ze Ferarri je jednoznacne rychlejsie a lepsie sedi na ceste vo vacsich teplotach ako pri nizsich na par vinimiek dnes sa to zas potvrdilo tak ako aj v Madarsku a inde v Mclarene by mali zapracovat na mozno takejto da sa povedat az trapnej veci lebo auto maju jak Massa tak Hamilton na 99% rovnako rychle s tymi istymi gumami a rozhoduju uz taketo detaili tak to je sranda. Massa bol dnes jednoznacne rychlejsi a Lewis mohol robit co chcel nestacilo to.Pozrel by som si tie preteky znova kebyze vozovka nema 40 ale len 30 stupnov :) lebo 0.3s v priemere na kolo je vazne vela :?
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Historia F1 od 1950-2007 http://www.youtube.com/watch?v=1pZWno8pEeo ....dost dobre video, oplati sa kuknut
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Fantasticka Q3. Spa patri medzi moje TOP3 trate, takze dufam, ze zajtra sa bude na co pozerat (tesim na kardio pri starte).
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

heikky nestoji v "nasom" rade- bude to dobre :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

MP4-23 napísal:nikdy v zivote by som nepovedal ze teplota moze ovplivnovat nejak preteky (ak ovplivnuje)kedze je pre kazdeho rovnaka ale zacina sa asi vazne naplnovat to co mnohi aj hovoria ze Ferarri je jednoznacne rychlejsie a lepsie sedi na ceste vo vacsich teplotach ako pri nizsich na par vinimiek dnes sa to zas potvrdilo tak ako aj v Madarsku a inde v Mclarene by mali zapracovat na mozno takejto da sa povedat az trapnej veci lebo auto maju jak Massa tak Hamilton na 99% rovnako rychle s tymi istymi gumami a rozhoduju uz taketo detaili tak to je sranda. Massa bol dnes jednoznacne rychlejsi a Lewis mohol robit co chcel nestacilo to.Pozrel by som si tie preteky znova kebyze vozovka nema 40 ale len 30 stupnov :) lebo 0.3s v priemere na kolo je vazne vela :?
Samozrejme že teplota ovplyvnuje. Výrazne. Všetko je to o pneumatikách. Aj keď sú pre všetkých rovnaké, čím väčšie teplo tým viac dostávajú zabrať. Potom už len stačí keď je geometria McLarenu k nim trochu agresívnejšia, alebo viac mimo úplný ideál a majú horšie vlastnosti.

Inak v dnešnej kvalifikácii ma veľmi potešil Sebastian (Bourdais), TR sa zlepšuje čo tvrdím už pár týždňov a snáď z toho konečne začne ťažiť. Keď to preženiem tak škoda že až teraz, miesto po Coulthardovi možno mohlo byť jeho nie Vettelove. Ale možno je to dobre, keďže Ačko RedBullu je na tom trocha biedne.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:Samozrejme že teplota ovplyvnuje. Výrazne. Všetko je to o pneumatikách. Aj keď sú pre všetkých rovnaké, čím väčšie teplo tým viac dostávajú zabrať. Potom už len stačí keď je geometria McLarenu k nim trochu agresívnejšia, alebo viac mimo úplný ideál a majú horšie vlastnosti.
hej viem ved prave pneumatiky su to co prenasa energiu na cestu ale ze su medzi timami v tomto az take rozdieli vazne rad by som si kukol tipkov ako to nastavuju...to musi byt praca :)
Tomasito
VIP
VIP

krija napísal:bude to dobre :wink:
V to pevne verim ; )

//autoeditácia príspevku ( 07 Sep 2008, 0:12 )
MP4-23, ono je to do istej miery ovplyvnene tym, ze Ferrari je prilis setrne k pneumatikam a tie tak tazsie dosahuju optimalne teploty. Pocas stintu sa tento handicap takmer vytraca, no v kvali robi neplechu. Aj preto Ferrari prichadza vyssia teplota, t.j. vyssia teplota asvaltu vhod.

//autoeditácia príspevku ( 07 Sep 2008, 11:52 )
Pravdepodobnost dazda je 70% : )
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal: MP4-23, ono je to do istej miery ovplyvnene tym, ze Ferrari je prilis setrne k pneumatikam a tie tak tazsie dosahuju optimalne teploty. Pocas stintu sa tento handicap takmer vytraca, no v kvali robi neplechu. Aj preto Ferrari prichadza vyssia teplota, t.j. vyssia teplota asvaltu vhod.
vies co by som si rad pozrel? Ferrari ktore nesetri gumy a Ferrari ktore setri gumy a porovnat auta aky je tam rozdiel v nastaveni :wink: fakt ma to zaujima ze co musia zmenit a toto uz pritlakom len tak nebude :!:
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

po dlhom case som si pozrel preteky a to je neskutocne, co sa tam zacalo v poslednych kolach diat :lol: kto nevidel moze lutovat...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Noblesneeeeeeeeeeeee! :D
Delije
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Delije »

ajaj, chudak Kimi:) A Heidfeld co dal na koniec hah, famozne...
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Takto si predstavujem vsetky velke ceny vobec nebola nuda bolo sa naco pozerat a dazd je vzdy o vzruso naviac...Well Done Lewis Well Done. :smt112
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

Heidfield a Alonso boli vymenit na intermedialky a vsetko to predbiehali v poslednom kole :lol: dost dobre
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Famooozne preteky! Posledne dve kola som sa musel postavit z pohovky ... :) Skoda Kimiho, ale tak to uz chodi...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Skoda, ze sa nedozvieme ako by komisari ohodnotili Lewisovu kulisarnu po predbiehani Kimiho v poslednej sikane :) Alebo zeby ano? :-P
bizzy
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bizzy »

Koniec ! .. paráda, legen wait for it dary.

Normalne som skrikol ked som videl to červené auto vrazit do tej krasnej steny. Ten Williams co tam bol musel mat minimalne hnede gate.

btw som zvedavý ako rozhodnú, ale Lewis aj pred zákrutov bol vedľa neho, čiže z toho nič nevyťažil, ale zase Kimimu to stazilo poziciu .. Som zvedavy.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Na McLaren vzdy platili specialne cervene pravidla, takze som zvedavy ci bude/nebude dohra.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Na McLaren vzdy platili specialne cervene pravidla, takze som zvedavy ci bude/nebude dohra.
samozrejme ze dostanu ved McLaren nie? odobrat body mu neodoberu ale tipujem ze v Moze strati 5 pozicii na starte klasika a je to v haji lebo Monza je strasne rychla.
Tomasito
VIP
VIP

Fantazia : ) Takto mi pri F1 srdce uz dlho nebilo. Na konci to bola hra nervov, z ktorej lepsie vysiel Lewis. Ppci GP, PPCI! : ))

Pokial ide o ohlasene vysetrovanie, neviem co chcu stewarti vysetrovat. Bolo vidiet, ako Kimi Lewisa v bus stope nechutne vytlacil- nenechal mu tam ziadne miesto- napriek tomu, ze boli vedla seba side by side (tu sa naopak dost neferovo zachoval Kimi). Lewis za predpokladu, ze nechcel oboch vyradit z pretekov, ine ako si skratit sikanu mu neostavalo. Ziskal tym vyhodu, no Kimiho okamzite pustil pred seba (v pravidlach konkretna vzialenost nie je definovana) a az nasledne opat predbehol...

Protest zo strany Ferrari je trapny.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:v pravidlach konkretna vzialenost nie je definovana) a az nasledne opat predbehol...
Protest zo strany Ferrari je trapny.
presne tak neni definovane vzdialenost lenze ho hned musi pustit pred seba a chvilku isli vedla seba a potom ho pustil a Kimi siel ako prvi do zakruty a to je hlavne Lewis nesiel vobec idealnu stopu takze asi tak...
Napísať odpoveď