blizi sa zima ake palivo ja vyhode,ked sa ma kupit,,pevne,,
mam pec na pevne palivo poradte ake je vyhodne palivo ked sa ma kupit,,nie ukradnut,, do pece na ustredne kurenie.rozloha obytnej casti domu je cca 240m2,pri dvoch poschodiach.mam na mysli ,drevo,uhlie,koks,brykety drevene, moc dakujem idem kurit prvu zimu
//autoeditácia príspevku ( 29 Aug 2008, 16:32 )
a pre co
//autoeditácia príspevku ( 29 Aug 2008, 16:35 )
a este kolko asi coho spotrebujem m3 alebo kg ak ma niekto dake skusenosti moc dakujem
//autoeditácia príspevku ( 29 Aug 2008, 16:32 )
a pre co
//autoeditácia príspevku ( 29 Aug 2008, 16:35 )
a este kolko asi coho spotrebujem m3 alebo kg ak ma niekto dake skusenosti moc dakujem
Viac sa oplati drevo je lacnejsie a cistejsie a nieje z neho tolko popolu ako z uhlia.
Keby som si mal vybrat ci pojdem kalat drevo alebo pratat uhlie urcite idem robit drevo
Co sa tyka spotreby tak za zimu sme spalili 60 metrov uhlia, ked sme presli na drevo tak 25 metrov, no dost to zalezi aj od toho aka je zima. Dom mame 10x11m 2 poschodia zatepleny, ked sme palili uhlie tak dom nebol zatepleny.
Keby som si mal vybrat ci pojdem kalat drevo alebo pratat uhlie urcite idem robit drevo
Co sa tyka spotreby tak za zimu sme spalili 60 metrov uhlia, ked sme presli na drevo tak 25 metrov, no dost to zalezi aj od toho aka je zima. Dom mame 10x11m 2 poschodia zatepleny, ked sme palili uhlie tak dom nebol zatepleny.
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
este si mohol napisat aky mas kotlik, ci novy ci stary, aky typ. brikety a peletky sa ti urcite neoplatia, su velmi drahe, jedine drevo alebo uhlie. uhlie je daleko spinavsie, zaseries okolie a nasledne je narocnejsia udrzba komina, kedy je potrebne po zime vycistit komin od sadzi, pri dreve to nieje az take nutne. dolezity je aj druh dreva, dobry je napr. buk zly smrek lebo rychlo zhori.
http://www.ewex.sk/?lg=1&s=8 tu mas nieco o jednotlivych typoch paliva
http://www.ewex.sk/?lg=1&s=8 tu mas nieco o jednotlivych typoch paliva
mam novy kotol litinovy 32kw atak
//autoeditácia príspevku ( 30 Aug 2008, 10:02 )
ked ratam ze spalim 60m uhlia pri cene 350sk /kg mostecka kocka ktore vam privezie auto pred dom a ked spalim 25-30mdreva pri cene okolo800-900sk/m tak je to asi cenovo to iste ale uhlie ma asi vacsiu vyhrevnost,a ked kurit drevom zevraj drevo musi byt riadne presusene aby malo tiez svoju vyhrevnost
//autoeditácia príspevku ( 30 Aug 2008, 10:02 )
ked ratam ze spalim 60m uhlia pri cene 350sk /kg mostecka kocka ktore vam privezie auto pred dom a ked spalim 25-30mdreva pri cene okolo800-900sk/m tak je to asi cenovo to iste ale uhlie ma asi vacsiu vyhrevnost,a ked kurit drevom zevraj drevo musi byt riadne presusene aby malo tiez svoju vyhrevnost
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
aughostino
Medium Professional
my kurime drevom z agátovým drevom v noci a cez den plynom agňatové drevo je dost tvrde a ma dost velku vyhrevnost a nie je az take drahe. Bezne sa na kurenie pouziva aj kalamitne drevo, buk, dub (tieto dve su dost tvrde maju najvyssiu vyhrevnost a su dost drahe), smrek (je dost makke a rychlo zhori), agát a drevo z ovocnych stromov