Batéria v notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

otvorené to mám, akurát ako vymeniť. Oni sú zaliaté v takej bielej hmote, nedá sa to vybrať
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Tak tu hmotu musis volako vzdolovat. odmeraj, ktora paralelna dvojica alebo troijica ma nulove napetie. ostatne clanky budu dobre. ak to bez velkeho poskodenia nerozoberes, tak sa vykasli na to a kup novu baterku.
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

články same o sebe majú dávajú všetky napätie 4V jeden rad dáva nejakých 11,1 ako má.
Takto sa zdá že až po elektroniku to funguje.
forgottten
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forgottten »

Ja by som chcel vedieť, aké poznáte metódy na to, ako dosiahnuť čo najdlhodobejšiu výdrž batérie a ešte či sa dá do môjho notebooku zakúpiť aj lepšia batéria ako mám teraz...

Môj notebook jest HP Pavilion G7070EC. Batéria je tá, čo bola dodaná k notebooku. Existujú do neho aj iné, lepšie?

Jeden môj známy hovoril, že sa dá v BIOS-e nastaviť niečo, čo síce spomalý chod notebooku ale môže znižiť využívanie batérie na tretinu. Potom spomínal, že existujú programy, kt. sú špecializované na znižovanie výkonu počítača, likvidácie grafických efektov instantne jedným tlačidlom, nie cez hŕbu klikov na to, aby sa výkon, čím opäť šetrím energiu z baterky. Aké poznáte všemožné spôsoby ako znížiť výkon a zvýšiť výdrž? (Jediné, čo som doteraz pre šetrenie robil bolo to, že som v klasických VISTA nastaveniach dal Power Saver mód a ten cez podrobnejšie nastavenia ešte upravil, aby bol fakt POWER SAVER. Myslím, že výkon procáku sa tam dal znížiť tiež, dal som tam nejakých 10% Nuž a pochopiteľne minimálny jas :king: )

(Mimochodom, som si vedomý, že existuje ešte jeden topic http://www.hojko.com/bateria-notebook-t ... =bat%E9ria, ale tento mal krajší nadpis a fakt som nevidel dôvod prečo uprednostniť jeden pred druhým, takže mi sem ten link zbytočne nehádžte, aj tak tam nie je odpoveď na moju otázku)

Tu nikto môj problém nevidí, všetci očakávajú, že post sa bude venovať problému rozoberanému na začiatku. Mám taký pocit, že založím new topic
vvTF
Expert
Expert

Príspevok od používateľa vvTF »

Este k tej baterke , staci ked ti odide 1 clanok v tej baterke a pokazi sa postupne cela baterka , clanok za clankom , raz mi to jeden kamarat co opravuje PC vysvetloval , ale nezapamatal som si to , pretoze ma to v tej chvili moc nezaujimalo :D ale spominal nieco stym , ze ked odide 1 clanok , ten vedla neho musi vydrzat 2nasobny prud cico a ze zhori a takto to ide dalej ... neviem ci to ma stym nieco spolocne ale budis :) do elektroniky sa moc nevyznam
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

vvTF, dobre si si zapametal. Ono fakt ked odide jeden clanok, tak prud ktory mal tiect cezen bude tiect susednym, paralelne zapojenym clankom. ten to ale nevydrzi dlho a prepali sa plusovy privod k clanku. A baterka ako taka tymto momentom uz nefunguje. jednoduche, ze... Ostava iba otazka, ci to prepalenie privodu je vyrobna vada, ktoru nevedia odstranit vyrobcovia akumulatorov uz roky, alebo je to naschval. Viem, ze sa da tento probelm prepalovania privodu vyriesit. Spominal mi to clovek, ktory vyrabal a experimentoval na zlepsovani vyroby bateriek a akumulatorov.
Napísať odpoveď