je to tragedia,ale ked dostanes defekt to nesvedci o nasich autobusoch,pretoze defekt moze dostat hocikto hocikedyparadajka napísal:ty kokos sila to je teda riadna smoladost zle ale aspon vidno kvalitu nasich autobusov
V Chorvatsku havaroval slovensky autobus
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
Kibo
Hardcore addict
Jednalo sa o Karosu LC 956, ktora sa vyrabala v rokoch 2001 - 2006, cize o daky vrak sa v podstate nejednalo. Aj keby mala ta karosa 7 rokov, nemala by byt v dakom dezolatnom stave, karosy vydrzali toho dost, svedci o tom aj to, ze 700vkova seria busov este stale jazdi. V podstate v tych 900vkovych radach sa uz nepouzivali motory Liaz ani Renault, ale Iveco a inac bola vacsina dielov od povodnych dodavatelov (Liaz, Karosa, Detva,...) akurat oproti predchodcovi 936 to nemalo napravu Liaz ale Detmar... Tento konkretny bus by mal byt rok vyroby od 2001 do 2003.
Jedna(lo) sa o konkretne tento bus, dopravcom je firma Mostarko s.r.o. z Kosic a bohuzial dopadol takto. Nie su to zrovna pekne fotky. Osudnym bolo, ze autobus nabehol priamo na pilier, keby ho zachytil bokom, alebo obehol este o meter ci dva doprava, bud by zachytil lavy bok busu alebo by preletel popod most a mohlo to skoncit uplne inac... Mohol sa prevratit, nemusel, mohli byt dvaja mrtvi, mozno len zraneni,... Ale je zbytocne o tom polemizovat. Sam som zvedavy co sa vlastne stalo, co bolo pricinou a komu daju vinu. Zivoty to obetiam uz sice nevrati, ale pozostali budu aspon vediet, co sa stalo a preco o svojich blizkych prisli.
Uprimnu sustrast pozostalym
Jedna(lo) sa o konkretne tento bus, dopravcom je firma Mostarko s.r.o. z Kosic a bohuzial dopadol takto. Nie su to zrovna pekne fotky. Osudnym bolo, ze autobus nabehol priamo na pilier, keby ho zachytil bokom, alebo obehol este o meter ci dva doprava, bud by zachytil lavy bok busu alebo by preletel popod most a mohlo to skoncit uplne inac... Mohol sa prevratit, nemusel, mohli byt dvaja mrtvi, mozno len zraneni,... Ale je zbytocne o tom polemizovat. Sam som zvedavy co sa vlastne stalo, co bolo pricinou a komu daju vinu. Zivoty to obetiam uz sice nevrati, ale pozostali budu aspon vediet, co sa stalo a preco o svojich blizkych prisli.
Uprimnu sustrast pozostalym
-
Fabo
Hardcore addict
Presne z toho som vychadzal aj ja, ked so pisal ze moze byt mladsi ako tych 7 rokov co spominal konatel. IMHO to je medzityp, ktory zmontovaly niekedy v case prechodu z rady 95 na radu 95E, s tym ze strojovy spodok ma este stary, a kasnu uz Eckovu... tak ci onak, patril medzi tie novsie autobusy jazdiace na podobnych trasach.
ked tu niekto spominal defekt, bola to len domnienka alebo to spominali v jojke? Lebo chytit defekt moze byt fakt smola ktora skonci takto skor nez zaregistrujes ze sa nieco stalo s kolesom... (ale tie kolesa na fotkach vyzerali byt cele)
ked tu niekto spominal defekt, bola to len domnienka alebo to spominali v jojke? Lebo chytit defekt moze byt fakt smola ktora skonci takto skor nez zaregistrujes ze sa nieco stalo s kolesom... (ale tie kolesa na fotkach vyzerali byt cele)
-
Jeremy
Medium Professional
inac keby ste hned nekamenovali tak zistite ze ten autobus mal rok vyrobi 2001 co neije az tak stary ked uvazim ze na nasich cestach jazdia embéčky
cize nekamenujte slovenske autobusy
holt maly smolu je miluto pozostalych ale preco riesite hned autobusy popripade vodicov stat sa mohlo cokolvek. koniec koncov mikrospanok, klinec na ceste cokolvek
sry neprecital som si vsetko....
no kazdopadne mohla to byt smola popripade mikrospanok kazdopadne nestastna nahoda.... inax ma prekvapuje kolko tu je odbornikov na danu problematiku zrazu
cize nekamenujte slovenske autobusy
holt maly smolu je miluto pozostalych ale preco riesite hned autobusy popripade vodicov stat sa mohlo cokolvek. koniec koncov mikrospanok, klinec na ceste cokolvek
sry neprecital som si vsetko....
no kazdopadne mohla to byt smola popripade mikrospanok kazdopadne nestastna nahoda.... inax ma prekvapuje kolko tu je odbornikov na danu problematiku zrazu
Je to smola, ale dovolim si povedat, ze ak by bol kazdy priputany, tak bude menej mrtvych, pretoze 15 sa mi zda na ten rozsah poskodenia vela.
Vid To dost vypoveda o tom, ze je uzitocne sa priputat aj v autobuse.
Samozrejme tu to bolo trochu ine, ale statistika mrtvych/zranenych mohla vyzerat lepsie.
PS: ta krv na pilieri
Vid To dost vypoveda o tom, ze je uzitocne sa priputat aj v autobuse.
Samozrejme tu to bolo trochu ine, ale statistika mrtvych/zranenych mohla vyzerat lepsie.
PS: ta krv na pilieri
No ja ked chodim na linke Praha-Kosice, tak tam uz pasy vacsinou su a tiez su to busy Neoplan. Starsie to nemaju, ale tie uz vyradili.
To video so skolskym busom som dal prave kvoli demonstracii toho, co sa stane nepriputanym osobam.
PS: tusim uz je aj nariadenie EU, ze vsetky nove autobusy (okrem MHD) musia byt vybavene bezpecnostnymi pasmi
//brm: presne tak, kaslu na to, ale teraz som si uz to video ulozil a ak sa niekto bude cudovat preco sa priputavam, tak mu to pustim
Inak Noblessline je lepsi, tolko miesta na nohy som este v buse nevidel
Busy SA ho maju najmenej...
To video so skolskym busom som dal prave kvoli demonstracii toho, co sa stane nepriputanym osobam.
PS: tusim uz je aj nariadenie EU, ze vsetky nove autobusy (okrem MHD) musia byt vybavene bezpecnostnymi pasmi
//brm: presne tak, kaslu na to, ale teraz som si uz to video ulozil a ak sa niekto bude cudovat preco sa priputavam, tak mu to pustim
Inak Noblessline je lepsi, tolko miesta na nohy som este v buse nevidel
Sa mi zdá, že autobusy od určitého dátumu výroby už musia byť povinne vybavené bezpečnostnými pásmi. Napr. autobusy Student Agency sú všetky vybavené pásmi (prvý rad trojbodové, zvyšné rady dvojbodové). Osobne sa stále pripútavam, ale 95% cestujúcich na to dlabe..
//autoeditácia príspevku ( 08 Sep 2008, 9:55 )
GothaR.. môže byť, ale neviem, či v Nobless Line si môžem cez Internet urobiť/zmeniť/zrušiť rezerváciu 60min pred odchodom autobusu..
//jj.. už to je OT, tak len dokončím, prečo SA.. tiež som taký vysoký (182-186cm), ale keďže často do poslednej chvíle neviem, či cestujem, tak to riešim cez SA. Keby som vedel plán cesty vopred, tak riešim SkyEurope. Inak do poslednej chvíle si kontrolujem obsadenosť busu a ešte robím zmeny v rezervácii, aby som sedel sám na celej dvojsedačke.. a to potom sa dá vydržať..
//autoeditácia príspevku ( 08 Sep 2008, 9:55 )
GothaR.. môže byť, ale neviem, či v Nobless Line si môžem cez Internet urobiť/zmeniť/zrušiť rezerváciu 60min pred odchodom autobusu..
//jj.. už to je OT, tak len dokončím, prečo SA.. tiež som taký vysoký (182-186cm), ale keďže často do poslednej chvíle neviem, či cestujem, tak to riešim cez SA. Keby som vedel plán cesty vopred, tak riešim SkyEurope. Inak do poslednej chvíle si kontrolujem obsadenosť busu a ešte robím zmeny v rezervácii, aby som sedel sám na celej dvojsedačke.. a to potom sa dá vydržať..
inak zvodidla by nemali len tak nahodou vydrzat taky tlak a byt konstruovane tak aby proste cez zvodidla ziadne auto nepustili ? aspon pri tych pilieroch by si mohli dat natom zalezat.. sice autobus ma nekolko ton ale kebyze su tam betonove zvodidla tak by nebolo tolko mrtvych hold ale tazke polemizovat..hlavne ze nezmyselne normy su..
-
Kibo
Hardcore addict
tak aj konstruovane su, ale kedze auto vazi okolo tony - tony a pol, nemozes to porovnat s autobusom ktory vazi vyse 15 ton... ak by tam boli betonove jerseye, mozno by nevpalili do piliera, ale zasa by sa mohli prevratit a to by mohlo skoncit horsie. tazko teraz polemizovat co by bolo keby...MurphY napísal:aby proste cez zvodidla ziadne auto nepustili
verim tomu, ze ten bus pasy mal, uz 936ka mala pasy ak bola na medzinarodne linky ci zajazdova. ale nikto sa nepriputa v buse, odjazdil som v autobusoch velmi vela km a jediny kto sa priputaval bol pasazier na prednych sedackach a aj to len po upozorneni vodica.
co sa tyka poctu mrtvych, Gotharovi sa zda, ze je to vela, ale ked si zoberies, ze bus bol podla vsetkeho plny, pilier skoncil az takmer v strede busu... zhruba to sedi co som od oka pocital na dakych 12 az 14 sedadiel v tej najviac zdemolovanej casti. a ked tam boli starsi ludia, predsalen ich organizmus uz nie je tak silny...
ked teda zaratas aj vodicov vpredu, bilancia dost smutna... mne to vychadza zhruba takto
Kibo, tiez som si myslel, ze to je tak primerane vzhladom na poskodenie, ale zas lava strana nebola az tak poskodena, takze ti pri oknach by v pripade priputania mohli mat sancu. Ale aj tak s tym uz nic nespravime...moze to byt akurat varovanie pre vsetkych, ktori sa chystaju na dlhsiu cestu autobusom.