F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

krija
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:vies najlepsie ty sam
napisem to aj tebe :wink: .
ziskal lewis vyhodu skratenim si trate?: ano
vratil ziskane?: ano
dostacne?: naozaj tazke posudit, ale po tolkych odsledovanych rokoch by som sa mierne priklonil k nie (moj subjektivny nazor). nevidel som zatial nikoho, kto by to spravil takto na drzovku (takmer okamzite). tym ale nechcem povedat, ze sa to takto este nestalo.
ale dostal zato prisny trest, ja osobne davam prednost vysledkom dosiahnutym na place!

zhodou okolnosti o tom hovorili komentatori galaxie sport pocas nedavno skonceneho zaznamu. priblizne okolo 25 laps to go vraveli, ze FIA bude prisnejsie trestat tzv. vypustania a skracovania trate (to oni su telepati :D ).
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija, no vidis, s tymto rezultatom k uplynulej diskusii sa takmer do bodky stotoznujem (to "takmer" spociva v odpovedi 3).

Dolezite je, ze ani podla teba "rozhodnutie nie je v poriadku" + telepat je len jeden- krija ; ) Tymto to pre mna konci :woa:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No pani dovolim si prispiet. Urcite viete, ze verim iba vo Ferrari, ALE:
najprv som videl video a nechapal som preco sa tu tak natahujete...Lewis ho pustil, hned potom sa dostal do zavetria a predbehol ho znova, tentokrat regulerne, podla mna normalna situacia. Sice je zvykom, ze pilot, ktory si skratenim trate ziska poziciu, pribrzdi a tak pusti druheho pred seba, ale tak bral som to z toho hladiska, ze nechcel vela stratit.
No a potom som si precital, ze vraj Hamiltona penalizovali a vtedy som si povedal: Coooo?
Dufajme, ze odvolanie bude na prospech veci a Hamiltonovi vitazstvo nechaju.
PS: to, ze si skratil trat mu nezazlievam, bol to ten bezpecnejsi sposob, sice mohol spomalit uz v tom priestore vo vnutri zakruty a vyjst na rovinku za Kimim, ale to je detail. Penalizacia by bola opravnena, keby pred nim ostal aj pocas prejazdu dalsou zakrutou.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Odvolanie v prospech McLarenu? Ty si asi padol z visne. To co predvadza FIA posledne roky z toho mi je skutocne na blitie.

Mna zaraza jedna vec a to, ze Hamilton ziskal vyhodu iba oproti Raikonnenovi (ktory nakoniec vobec nedokoncil) ale potrestany bol voci vsetkym pilotom ... Odpovedat mi na to nemusite, viem, ze pravidla su pravidla a platia pre vsetkych.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

krija napísal:(to oni su telepati :D ).
a co potom andy studenic, ked hovoril ku koncu VC, ze by mohlo zacat prsat a ze by nam to zdramatizovalo priebeh celeho preteku? ze sme to uz dlho nevideli... dovtedy jasny vyvoj v prospech ferrari, spanila jazda a na konci som si skoro volal zachranku s podozrenim na infarkt :D nepamatam si ze, by som pri F1 hulakal tolko ako na ligovom zapase HC slovana :lol:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kibo, kto? andy studenic? to je kto? :lol: tusim 19 kol pred koncom to bolo aj na obrazovke, ze do 20 min bude prsat. to pri cca 1:48:...casoch na jedno kolo, by znamenalo, ze zacne prsat cca 7-8 kol pred koncom (trosku to meskalo, aj ferdo bol z toho nestastny).

t0m4s3, ale chceme odpovedat :wink: monaco 2006 :P

neviem ci to tu uz niekto spomenul, ale za ziskanie neopravnenej vyhody (predbehnutiu supera) skratenim trate je trest. do dnesneho dna bola FIA priliz benevolentna a tolerovala tieto priestupky tym, ze jazdci sa snazia okamzite poziciu vratit.
http://www.formula1.com/inside_f1/rules ... 5/fia.html
prave z tohto dovodu nie je zmienka v pravidlach o tom, ze kolko metrov, prip. sec. ma previneny jazdec "vratit". naco by ich mal vracat, ked ma byt automaticky potrestany niektorou z moznosti z bodu 16.3 pripadne 16.4?

a aj napriek tomu, ze toto sa nestalo po prvy krat, tak sme pravom rozcarovany z toho, preco prave dnes???, pardon vcera???

samozrejme ako kto :wink:
Prílohy
trest.JPG
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

s rozhodnutim stewartov nesuhlasim, no nesuhlasim ani s tvrdenim, ze sa raikkonen dostal na cielovej rovinke na 1 miesto vdaka "hamiltonovej humanitarnej akcii" vratenia ziskanej vyhody... Podla mna cista fyzika, hamilton vysiel po skrateni trate mimo idealnu stopu, kde nemal taky dobry grip pre akceleraciu, ako raikkonen v idealnej stope. Pokial ide o trest, nema cenu komentovat, co vsetko uz fia tresta v poslednom case... verim tomu, ze hamilton by raikkonena za danych podmienok predbehol na inom mieste, co nakoniec sam predviedol
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tento zavod opat vyhrala FIA, tak ako sme si v poslednych rokoch zvykli. Opat zasluzene podium :evil:
Gothar
Moderátor
Moderátor

lacko napísal:s rozhodnutim stewartov nesuhlasim, no nesuhlasim ani s tvrdenim, ze sa raikkonen dostal na cielovej rovinke na 1 miesto vdaka "hamiltonovej humanitarnej akcii" vratenia ziskanej vyhody... Podla mna cista fyzika, hamilton vysiel po skrateni trate mimo idealnu stopu, kde nemal taky dobry grip pre akceleraciu, ako raikkonen v idealnej stope. Pokial ide o trest, nema cenu komentovat, co vsetko uz fia tresta v poslednom case... verim tomu, ze hamilton by raikkonena za danych podmienok predbehol na inom mieste, co nakoniec sam predviedol
To je blbost, keby hamilton chcel, tak mu davno ujde, ale vedel, ze tak by sa trestu urcite nevyhol, bohuzial si na nom zgustli aj tak.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Fero270 napísal:no pustil kimiho pustil..ale ked ho pustil tak bol kimi iba kusok pred nim a potom ho vlastne lahko lewis predbehol..cize tym stewardom slo o to ze ked ho pustil tak ho za potom zaroven aj predbehol..a ked ho pustal nenehal kimiho moc pred nim..bol za kimim iba kusok..cize nemal problem ho predbehnut...tak to dako bolo ak sa nemylim..
Mas pocit, ze pokial niekto akceleruje a dobehne dalsieho pilota, nasledne ho predbehne, tak ten za nim zrazu vykuzli 500koni navyse a mavnutim carovneho prutika ho dobehne a predbehne? Fyzika pre stredne skoly ti moc nejde ... Tu mas tvoj "kusok"
Prílohy
kimi_vs_lewis2.jpeg
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

GothaR napísal:To je blbost, keby hamilton chcel, tak mu davno ujde, ale vedel, ze tak by sa trestu urcite nevyhol, bohuzial si na nom zgustli aj tak.
Suhlasim s tebou, dufam ze sa mclaren este odvola
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

podla mna mal hamilton v tej sikane zastat (maximalne tesne za nou), spytat sa okolostojacich komisarov ci uz je raikonenn dost daleko (aspon za Eau Rouge) a az potom pokracovat :aasmile2:
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Inak viete o tom ze Heikki testoval novu prevodovku ktora je omnoho rychlejsia a preto nedokoncil lebo by bol penalizovany a 6miesto vtedy nic moc (neoverene info)

Inak:Nicholas Deschaux z Francúzska, Surinder Thatthiho z Kene a Yves Bacquelaineh z Belgicka tymto ludom moze Ferrari ruky nohy bozkavat...

// Toto uz co je normalne peticia proti rozhodnutiu FIA za 30min 15000hlasov :arrow: Hlasuj aj ty!
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ako tu uz niekto spominal - ked s tym rozhodnutim nesuhlasi ani velka cast Ferraristov, tak to asi nebude spravne :?
btw ta peticia ma zatial iba 17 000 hlasov.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

este jeden clanok z opacneho pohladu: Massa: Hamilton bol prílišný optimista
Massa napísal:Ak by Lewis prešiel šikanu správne, nikdy by nemal šancu na to, aby na následnej veľmi krátkej rovinke Kimiho ohrozil.
Tomasito
VIP
VIP

tuti napísal:este jeden clanok z opacneho pohladu: Massa: Hamilton bol prílišný optimista
A uplne nahodou ide o jazdca teamu Ferrari, ktory z predmetneho trestu vytazil najviac. Ono je najjednoduhsie priprcavat na vydanom rozhodnuti FIA. Tento tu by mal tisko cusat v kute a modlit sa, aby McL so svojim odvolanim voci FIA neuspel...

PS: ... nie ze by som veril, ze uspeje.

// Massa: "Som šťastný, že som vyhral" :roll:
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Hm az teraz som sa dozvedel ze Hamilton dostal penalizaciu, vyborne - spravne rozhodnutie, vidno ze vo FIA su spravodlivi a cestni ludia :P
Tomasito
VIP
VIP

Trulli: Hamilton získal výhodu
  • "Útočil by tam Lewis aj vtedy, ak by tam nebola vyasfaltovaná zóna, ale múr? Stačí, že by tam bol štrk a nemal šancu na útok."
Jarno, Jarno...

Kubica vs. Massa (Fuji 2007): (24. sec.)

Utocil by tam Massa aj vtedy, ak by tam nebola vyasfaltovana zona, ale mur? Staci, ze by tam bol strk a nemal sancu na utok.

A to sa Massa, ktory teraz tak mudruje, Kubicovi vtedy poziciu vratit ani neunuval. Samozrejme, Massa nepotrestany!

BTW. tie vyasvaltovane zony v Spa pri rizikach, ktore tento sport obnasa, v nedelu pomohli viacerym, a to vratane Kimiho :idea:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Kubica vs. Massa (Fuji 2007): (10. sec.)
Napísať odpoveď