Pripojenie 2 PC na 1 IP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Pripojenie 2 PC na 1 IP

Príspevok od používateľa Pilifo »

Potreboval by som radu pri pripojení 2 PC k internetu, ak mám od providera povolenú len 1 IP adresu...Stačí mi na to router, na ktorom nastavím tú IP - čku a v centrále potom budú vidieť iba 1 PC pripojený k sieti? Teda nemôžu na to týmto spôsobom prísť?

Switch by mi v tomto prípade asi nestačil, čo?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pripojenie 2 PC na 1 IP

Príspevok od používateľa cORP. »

Pilifo napísal:Potreboval by som radu pri pripojení 2 PC k internetu, ak mám od providera povolenú len 1 IP adresu...Stačí mi na to router, na ktorom nastavím tú IP - čku a v centrále potom budú vidieť iba 1 PC pripojený k sieti? Teda nemôžu na to týmto spôsobom prísť?

ja to mam riesene tak isto sice provider mi dal viac ip ale som napojeny s troma pc na jednu cize router je to spravne zariadenie, switch myslim nieje vhodny ten je len na smerovanie v sieti bez pripojenia k internetu ale router sa aj tak asi viac oplati kazdopadne kup router nastav ho na tvoju ip a on signal podeli na vsetko pripojene :wink:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

switch by si mohol pouzit ak by si chcel pripojit 2 PC a mal od ISP napriklad 2 IP-cky.
Tu vsak potrebujes jednoznacne router (skus si zistit ci tvoj ISP viaze IP na MAC...avsak v dnesnej dobe vacsina routrov podporuje funkciu klonovania MAC adresy)
zaggi
Medium Star
Medium Star

Re: Pripojenie 2 PC na 1 IP

Príspevok od používateľa zaggi »

Pilifo napísal:Potreboval by som radu pri pripojení 2 PC k internetu, ak mám od providera povolenú len 1 IP adresu...Stačí mi na to router, na ktorom nastavím tú IP - čku a v centrále potom budú vidieť iba 1 PC pripojený k sieti? Teda nemôžu na to týmto spôsobom prísť?

ak pripojis router tak v centrale neuvidia nic len tvoj router ... nebudu vediet ci na tom mas 1 pc alebo 10 ...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ok, tak čo hovoríte na tento?
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MuKkY »

Pilifo napísal:Ok, tak čo hovoríte na tento?
jj ten je v pohode, bude uplne stacit.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pilifo napísal:Ok, tak čo hovoríte na tento?
no na tvojom mieste by som si urcite priplatil a zobral switch s wifi :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

INDIGOcorp. napísal:no na tvojom mieste by som si urcite priplatil a zobral switch s wifi :)
Mas na mysli router s wifi ...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Cez Wifi to bohužiaľ asi nespojazdním, lebo notebook ho nepodporuje, takže by som musel kupovať ešte Wifi kartu, resp. adaptér...Budem sa musieť uspokojiť s káblovým spojením :roll:
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

...a o mesiac budes mat NB s wifi, alebo pride niekto s wifi.,...a par korun naviac ta nezabije...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:Mas na mysli router s wifi ...
jj moja chyba myslel som router a napisal switch :oops:
dagem
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa dagem »

Da sa na to prist.. Ked zapojis router tak TTL(time to life) sa znizi. A keby pingli tvoju IP adresu (co asi nieje sanca) :D tak TTL nebude napr 128 ale ine cislo... Podla toho sa da zistit ze mas zapojeny router a mozes rozdelovat pripojenie medzi ine PC, ale sanca ze sa to stane je 1:1000000
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

To že si tam dá smerovač nemusí ešte nič znamenať. Hoci neviem aké ma poskytovateľ pravidlá na sieti ohľadom týchto zariadení, lebo niektorí sú nekompromisní v týchto veciach.
berija111
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa berija111 »

Som sa chcel k tejto teme nieco este spytat ja mam internet od GAYA MT 1Mb cez optiku a mam to zapojene v obyvacke s PC a chcel by som aby mi siel aj net v izbe cez cca 3 steny cez Wi-Fi ale je tu problem cez to Wi-fi by som chcel mat Notebook zapojeny ale GAYA stym ma nejaky problem kamarat ku mne prisiel a nesiel mu net ked som mu ho priamo zapojil do booku tak som musel spravit z mojho PC server a vtedy to slo a moja otazka spociva vtom ze ked si kupim Router s Wi-Fi a lan ci mi ten internet pojde na tom notebooku?dakujem za odpoved
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

berija111 napísal:...
Internetové pripojenie máš viazané na MAC adresu sieťovej karty t.j. internet pôjde len na tom PC kde je ta sieťová karta na ktorú máš naviazaný net. Kúp si WiFi router, naklonuj mac adresu a internet ti bude fičať na viacerých PC cez kábel a aj cez wifi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Goten napísal:Internetové pripojenie máš viazané na MAC adresu sieťovej karty t.j. internet pôjde len na tom PC kde je ta sieťová karta na ktorú máš naviazaný net. Kúp si WiFi router, naklonuj mac adresu a internet ti bude fičať na viacerých PC cez kábel a aj cez wifi.
Neviem o tom, ze by Gaya mala viazany net na MAC adresu. Zmenilo sa nieco za ten rok, co u nich niesom?
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

t0m4s3 napísal:Neviem o tom, ze by Gaya mala viazany net na MAC adresu. Zmenilo sa nieco za ten rok, co u nich niesom?
Prečítal som si na stránke GAYA zmluvné podmienky atď a o viazanosti na MAC adresu som sa nedočítal nič, takže asi nieje net viazaní na MAC (to by sa však mal berija111 dočítať v zmluve o pripojení). Cez wifi router by mu to však malo ísť podla toho ako to chcel t.j. PC + NB cez Wifi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pripojenie cez wifi na AP je viazane na MAC adresu, takze po vymene zariadenia treba naklonovat MAC adresu, pripadne tam zavolat a nahlasit zmenu.
Napísať odpoveď