nova RAM do notebooku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
phosphor
Amateur
Amateur

nova RAM do notebooku

Príspevok od používateľa phosphor »

Ahojte, potrebujem radu a pomoc. Mam notebook ASUS F5M a mam v nom 1GB RAM (DDR2). Mam Vistu a antivir McAfee a spolu mi to spotrebuva vyse 65% RAM a preto si chcem dokupit do druheho slotu 2GB RAM. Chcem sa opytat na vas nazor. Aka RAM by bola najvhodnejsia? Bude mi to bez problemov fungovat? Ale hlavne by ma zaujimalo ako zistim kde v notebooku mam ten slot na RAM aby som si to mohol nainstalovat? Som v tychto veciach opatrny a nechcem zbytocne rozobrat notas a nevediet potom kam ju vlozit. Ak s tym ma niekto skusenost nech mi poradi v ktorej casti notebooku su sloty na RAM? Dakujem za vsetky rady a navrhy.
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa galleon »

pozri si knizku/navod od notasu.... tam to je [je tam priblizne ukazane kde su ramky]
phosphor
Amateur
Amateur

vsetky papiere co som pri notebooku mal som si precital ale nikde nebolo popisane co je v vnutri (resp. kde vnutri to najdem)...tam je len popisane ktory gombik a ktory port na co sluzi, nic viac :(
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

sam by si to urcite nemal vymienat, dones to do obchodu kde si to skupil a spravia ti to aj ked si mozno priplatis...dneska taka gigova notas. ramka stoji cca 8OO SK
phosphor
Amateur
Amateur

njn....akoze o cenach uz mam prehlad akurat ze som ho kupoval cez net :) ...ale tak verim ze by s tym nemal byt problem (dat si to spravit v obchode kde ju kupim)...len som rozmyslal ze si to skusim namontovat sam...chcel by som este vediet ako to vlastne bude po nainstalovani, ci sa procesy automaticky rozdelia na tie dve RAMky alebo ako?...lebo ja v podstate chcem dokupit RAM na druhy slot nie vymenit RAMku za vykonnejsiu
Hossa1881
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hossa1881 »

treba si zistit ci tym nahodou neporusujes zaruku(sa mi zda ze niektore znacky dovoluju len autorizovane servisy)
pre "PC" to bude ako keby si mal jednu 2GB ramku...akurat niekedy si ramky nemusia "sadnut" ale to je malokedy
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Ramka ti tam určite pôjde v poho ale iba 1GB lebo max môžeš mať 2GB ak tam daš ram z rovnakou Frekvenciou alebo aby podporovala danu frek. Ram teraz neviem či tam maš viacej menších krytov alebo jeden velky ale daj dole tie kryty a to hned uvidiš (ramky su pod sebou čiže vždy uvidiš iba jednu a druhu iba trocha spopodnej, ak je ta prvá ram hore musiš vytiahnuť a dať niektoru dole). Ram sa tam dáva dosť jednoducho a u kupovanej ramke by mal byť aj návod. CPUZ cez tento program si zisti či tam maš určite 1 x 1GB ramku (stava sa že tam su 2x 512MB, čiže by si jednu musel vymeniť)
phosphor
Amateur
Amateur

no cez cpuz som zistil ze tam mam 1 RAM s velkostou 1024MB...druhy slot je prazdny. mam na nom 2 kryty (jeden je vacsi po jeho otvoreni je vidiet nieco, akurat neviem z toho vycitat ktora je RAM)....Dalej mi pise Max. Bandwidth: PC2-5300 (333 MHz)...znamena to ze tam mozem dat iba RAM s maximalnou frekvenciou 333 MHz? lebo co som pozeral na nete RAMky vsetky maju vyssie frekvencie (533, 667, 800 MHz)....ako dalej?
vladino001
Light Professional
Light Professional

phosphor napísal:no cez cpuz som zistil ze tam mam 1 RAM s velkostou 1024MB...druhy slot je prazdny. mam na nom 2 kryty (jeden je vacsi po jeho otvoreni je vidiet nieco, akurat neviem z toho vycitat ktora je RAM)....Dalej mi pise Max. Bandwidth: PC2-5300 (333 MHz)...znamena to ze tam mozem dat iba RAM s maximalnou frekvenciou 333 MHz? lebo co som pozeral na nete RAMky vsetky maju vyssie frekvencie (533, 667, 800 MHz)....ako dalej?
vieš ako vyzera ramka do booku? 333 to je polovične hodnota čiže tam davaj ram z frek 667
ak môžeš odfoť to
phosphor
Amateur
Amateur

huraaa....no konecne som to nasiel....isiel som robit tie fotky a vtedy mi to udrelo do oci...teda mam horny slot volny a na dolnom mam tu 1024MB RAM hyundai....myslim ze po tvojich radach uz instalaciu zvladnem, len teraz ta najdolezitejsia otazka....mozem tam kupit tu 2GB RAM s frekvenciou 667 MHz, alebo radsej 1GB (667 MHz)? Pojde mi to alebo nie? A najzasadnejsia otazka, ked to uz uspesne namontujem a potom zapnem notas vypise mi ze naslo novy hradware a zacne ho instalovat a potom by to uz malo v pohode fungovat? DAKUJEM
vladino001
Light Professional
Light Professional

iba 1GB ti pôjde lebo v booku môžeš mať max 2GB
nie nič sa neinštaluje len ju poriadne zasuň raz sa mi stalo že nebola dostatočne zasunuta a nefungovala
cez CPUZ ti to ukaže že maš dual aj výslednu kapacitu
neviem či zistiš zrýchlenie (ja som nezistil) ale ked mi ta ram nešla tak spomalenie som zistil dosť rýchlo :-D
phosphor
Amateur
Amateur

no ked vravis ze len 1GB tak ok, aspon nieco....ja len ze uz som videl notebooky ktore maju RAM 2GB+1GB, alebo aj 4GB (2x2GB)...cize preto sa domnievam, ze by mi to mohlo ist aj s tou 2GB RAMkou
vladino001
Light Professional
Light Professional

phosphor napísal:no ked vravis ze len 1GB tak ok, aspon nieco....ja len ze uz som videl notebooky ktore maju RAM 2GB+1GB, alebo aj 4GB (2x2GB)...cize preto sa domnievam, ze by mi to mohlo ist aj s tou 2GB RAMkou
no ja si to nevymýšlam tak to maš v špecifikacii tvojho PC
Asus napísal:Main Memory

DDR2-533/667 DRAM support (Including 256MB/512MB/1G) 2 x SODIMM socket for expansion up to 2048MB
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

kludne to moze vymenit aj sam.... nie je to probelem.... len tie ramky sa tam vsuvaju kusok inak ako na klasickom pc...... [ tak zo sikma... ]
phosphor
Amateur
Amateur

njn....DAKUJEM velmi pekne za vsetky cenne rady...velmi si mi pomohol ;)
Napísať odpoveď