Kolko stiahnem dat za hodinu?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Kolko stiahnem dat za hodinu?

Príspevok od používateľa aughostino »

Kolko dat stiahnem za hodinu ked som na internete (ked nestahujem daku hudbu, nepozeram videa,...), som iba pripojeny na internet a prehliadam si stranky?

mam pripojenie 128kb/s a agregaciu 1:5 da sa to nejak vypocitat?

ja som to skusal pocitat a vyslo mi ze beznym pripojenim na internet stiahnem 450MB a to sa mi zda byt dost vela
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

zalezi na tom ake stranky pozeras,cim viac (obrazkov napr).tym viac dat co ti nataha.ale od rychlosti netu nezavisi kolko stiahnes mb za hodinu ja mam 2300kb/s a za hodinu "normalneho pozerania asi max 30 mb upload aj download 8) a co sa tyka vypoctu tak 128kbs:8=16 kb stiahnes za sekundu za minutu 960kb a za hodinu 57 600 kb ale to je vypocet keby ze tahas v kuse hodinu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

zle si rátal, je to kilobitov za sekundu, a nie kilobajtov za sekundu. Potom by si sa dopracoval k výsledku 56,25MB čo tiež nie je ale správna hodnota, lebo je tam spomínaná agregácia. Preto je to ťažko presne určiť, lebo niekedy môžete byť súčasne pripojení všetci 5, niekedy si sám. Taktiež prezeranie stránok je dosť nepresný údaj (niektoré stránky majú plno java apletov a iných vecí čo tam zohra dosť velkú rolu) a tiež si možno zabudol na veci ako zapnutí icq, outlook (nie je to vela, ale tiež čosi)...
Preto je ten objem dosť premenlivý, skôr ako počítať by si si to mal zmerať a spraviť priemer.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Stiahni si nejaky program na sledovanie prenosu, napriklad: http://www.stahuj.centrum.cz/internet_a ... stat-live/
Cele to je totiz individualne, ak sledujes youtube, tak tam ma jedno video priemerne 10 MB, ak narazis na vacsi obrazok, tak ti to sosne 1-2 MB a ani nevies ako.
Ak by si bol iba na fore, tak by to bolo menej, ak nieco hladas a prechadzas mnohymi novymi strankami, tak sa vsetko taha od nuly a prenos rychlo stupa :)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

a kde to mozem zmerat bo moj provider mi o takejto moznosti nevravel

je to nieco podobne ako speedmeter na nete?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

aughostino napísal:a kde to mozem zmerat bo moj provider mi o takejto moznosti nevravel

je to nieco podobne ako speedmeter na nete?
Nechcem byt zly, lebo si tu novy, ale co tak poriadne precitat prispevok vyssie?

//audiotrack: už pred rokom tu nebol nový :) alebo si si zabudol otočiť stranu v kalendári?

//ja som to zhodnotil podla poctu prispevkov, vidim, ze to bola zla metoda :)
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

audiotrack napísal: by si si to mal zmerať
no novy tu nie som a reagoval som na audiotrackov prispevok konkretne na to citovane "slovne" spojenie
Napísať odpoveď