INTEL Core 2 Quad Q8200 alebo INTEL Core 2 Duo E8500

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
svito
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

INTEL Core 2 Quad Q8200 alebo INTEL Core 2 Duo E8500

Príspevok od používateľa svito »

Caute, mam taku dilemu :-).
Neviem. ktory s tychto procakov si mam zaopstarat INTEL Core 2 Quad Q8200 alebo INTEL Core 2 Duo E8500.
PC pouzivam na hranie ale aj na pracu s grafikov, videom, atd..

p.s.: sorry ze tu pisem nieco o com sa uz diskutovalo ale nie kokretne o tychto CPU a hlavne bolo to uz davnejsie a situacia sa mohla zmenit :-).
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

praca s grafikou a videom je u teba co? Pozeranie a uprava fotiek, pozeranie DVD filmov, alebo enkodovanie a strih?

Inac je zbytocne ist aj do E8500, na bezne ucely bohate postaci aj E7300/8200/8400. Ak ale planujes s videom robit aj na urovni strih, s grafikou na urovni trebars 3D Studio Max, tak tam Q8200 aj vyuzijes. V hrach je vyuzitelnost Quadcore minimalna, viac sa oplati ten rozdiel pre zvysenie vykonu zainvestovat do grafickej karty.

Ak ale ide o spracovanie videa, tak by som upriamil zrak na NVIDIA graficke karty 8/9/200 rady s podporou CUDA. Tam sa ani najsamvykonnejsi Quadcore nechyta (ovsem ak pouzijes odpovedajuci SW)
svito
Expert
Expert

KoCi napísal:praca s grafikou a videom je u teba co? Pozeranie a uprava fotiek, pozeranie DVD filmov, alebo enkodovanie a strih?

Inac je zbytocne ist aj do E8500, na bezne ucely bohate postaci aj E7300/8200/8400. Ak ale planujes s videom robit aj na urovni strih, s grafikou na urovni trebars 3D Studio Max, tak tam Q8200 aj vyuzijes. V hrach je vyuzitelnost Quadcore minimalna, viac sa oplati ten rozdiel pre zvysenie vykonu zainvestovat do grafickej karty.

Ak ale ide o spracovanie videa, tak by som upriamil zrak na NVIDIA graficke karty 8/9/200 rady s podporou CUDA. Tam sa ani najsamvykonnejsi Quadcore nechyta (ovsem ak pouzijes odpovedajuci SW)
No ked som napisal, ze prace s videom a grafikov, tak som nemal ani zdaleka na mysli pozeranie a prehravanie. Samozrejme, strihanie atd..

No v kazdom pripade, si mi odpovedal a pomohol. Pojdem do toho 2 jadroveho(aj koli haram) a racej potom zaobstaram nejaku tu nvidiu :-).

Diiik.

p.s.: inak s tou grafikov mas pravdu!!! Ja mam ATI a ta z hladiska uz len pozerania videa nedosiahne taky kvalitny obraz ako nvidia(vravim s vlastnej skusenosti, bo som mal pred tym nvidiu).
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

MAL si , to sa davno zmenilo. A mal si nvidiu , ako potom vies ze ATi zle zobrazuje ?
svito
Expert
Expert

Nadeo napísal:MAL si , to sa davno zmenilo. A mal si nvidiu , ako potom vies ze ATi zle zobrazuje ?
No tak ze nvidiu som mal do 3.2008 a od tedy mam ATI. A co sa tyka prehravania DVD bola ta nvidia lepsia. A to bola ta nvidia 7 rada.
ATIna (mam ATI 3870) sa ten obraz snazi zlepsit tak ze to rozmaze. A ked zas vypnem hardverovu podporu je to rozkladane. Nvidia to pekne vyhladila a dalo sa na to pozerat aj z blizka. Ma asi lepsi dekoder na mpeg....

Nevie ta nvidia sa mi zda lepsia, asi clovek neplati pri nvidii viac len za znacku!!!

Je to moj nazor, zalozeny na skusenosti z obidvoma znackami.
Dalo by sa o tom urcite diskutovat. Dufam ze tu nezacnu teraz pisat ludia, ktory su zastanci jednej alebo druhej znacky. Bo ako som pisal mal som aj aj!!!!

p.s.: samozrejme som pouzil ten isty prehravac iba inu grafiku
Napísať odpoveď