F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Miesto toho aby Massa drzal hubu tisko v kute a bozkaval ruky nohy tym trom debilom, tak este zo seba robi pi*u - vyborne Felipe! Este vacsi ko*ot nez sme dufali ...
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

krija napísal:Kubica vs. Massa (Fuji 2007): (10. sec.)
Kubica vracia poziciu spat Massovi- presne takto to mal o par metrov dalej riesit aj Massa (neriesil). Massa vsak napriek jasne ziskanej vyhode potrestany nebol! A nakolko podstata mojho predchadzajuceho prispevku sa tykala citovanej otazky Jarna:

Utocil by tam Massa aj vtedy, keby tam nebola vyasfaltovana zona, ale mur? Staci, ze by tam bol strk a nemal sancu na utok. :idea:

BTW. KEBY tam bol strk/mur, MOZNO by tadial ani jeden z nich nesiel, ale ten strk/mur tam NIE JE! Piloti F1 (nie len) zvazuju aktualne podmienky na trati, nie sci-fi varianty, co by mal Jarno ako jeden z nich vediet. Uz sa chapeme? Jarnova zaverecna otazka, o ktoru chcel opriet svoj nazor, je jednoducho uplne do veci.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Zmatek ve formuli 1. Pravidla neporušil Hamilton, ale Räikkönen

edit: Massa bere ake drogy? :roll: "Urobil som to správne, po Kimiho havárii som získal jedno miesto a ďalšie potom po pretekoch."
Tomasito
VIP
VIP

Tu je dokaz:

//autoeditácia príspevku ( 09 Sep 2008, 18:18 )
McLaren: FIA nám hlásila, že je to v poriadku!
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Tu situaciu s Raikonnenom povazujem za prehnanu, pretoze 1) v momente ked sa to udialo v podstate Hamilton prave vylietaval z trate (sice kvoli Rosbergovi zrejme ale aj tak) a 2) Raikonnen hned potom hodil smyk a tym padom pustil Hamiltona (aj ked uznavam ze je to pi*ov*** pretoze smyk nie je dobrovolne a vedome pustenie :) )

edit: ak je pravda to s tym potvrdenim od FIA tak uz neviem co dalsie treba k tejto spinavosti pisat ...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

Tomasito napísal:Kubica vracia poziciu spat Massovi
kde? toto je iba dohad a k tomu zjavne nespravny. nikto z BMW ani kubica k tomuto paradnemu suboju nepodal ziadne negativne stanovisko!

kubica:
"Neskôr prišiel súboj s Felipem Massom a to bolo trochu riskantné. Predbehol ma pred šiestou zákrutou, ale ja som mu to vrátil. V desiatej zákrute ma potom takmer zasiahol a tak som radšej uprednostnil dojazd do cieľa. Doslova ma tam vytlačil. Snažil som sa ho predbehnúť v poslednej zákrute, ale opäť ma vytlačil. V jeho prospech hrala aj stopa s lepšou priľnavosťou. Bola to riadna akcia, ale na záver sme sa tomu obaja zasmiali."
skor mal vyhrady k lewisovi:
"Mal som dobrú rýchlosť, ale prišla kolízia s Lewisom Hamiltonom. Inkasoval som navyše trest a ten ma dosť prekvapil. Jazdil som totiž oveľa rýchlejšie ako on a v trinástej i štrnástej zákrute som mal úplne inú stopu ako on. Urobil ale chybu a tak uletel.
Ostal som na vnútornej strane trate, ale on si to tam zrezal a tak došlo ku kontaktu. Bol to ale súťažný incident."

a to s tym kimim a zltymi vlajkami :roll: snazim sa byt ferovy, a boh mi je svedkom (aj ked som ateista), ze som na vasej strane v tejto kauze, ale toto je uz aj na mna moc!
nech mi ten chudak co robil to video alebo niekto z vas najde to pravidlo v ktorom sa pise, ze je zakazane pocas zltych vlajok obehnut spomalujuce vozidlo, pripadne vozidlo iduce mimo!!! trate!!! (v oboch pripadoch to bol lewis).

karma dole, ja viem :lol:
Tomasito
VIP
VIP

t0m4s3 napísal:Tu situaciu s Raikonnenom povazujem za prehnanu, pretoze 1) v momente ked sa to udialo v podstate Hamilton prave vylietaval z trate (sice kvoli Rosbergovi zrejme ale aj tak) a 2) Raikonnen hned potom hodil smyk a tym padom pustil Hamiltona (aj ked uznavam ze je to pi*ov*** pretoze smyk nie je dobrovolne a vedome pustenie :) )
Osobne vidim problem v tom, ze "hned" potom to nebolo, pricom samotna skutocnost, ze nespomalil, ale nadalej si to napriek mokrej trati knedlikoval na vonkajsiu stranu zakruty- smyk dostal pravdepdoobne az na vonkajsom obrubniku- skor nasvedcuje tomu, ze Kimi si tie zlte vlajky ani len nevsimol (moj subjektivny nazor). Pokial by sa FIA uracila vsimnut si toto predbiehanie pod zltymi vlajkami, zahajit vysetrovanie a od Ferrari vypytat Kimiho telemetriu, boli by sem mudrejsi (mozno).

// krija, to, ci Kubica po vyjazde do vybehovej zony pustil Massu spat pred seba dobrovolne alebo nedobrovolne je uplne(!) irelevantne- faktom je, ze Massa sa vratil spat pred neho a nenapada ma jediny dovod, preco by to mal Kubica dalej rozpitvavat a preco do toho dokonca pleties Lewisa. WTF?!

Avsak spat k tomu podstatnemu- snad uz naposledy!

Vyletel Massa v suboji s Kubicom do vyasfaltovanej vybehovej zony, cim ziskal zjavnu(!) vyhodu, aby sa dostal pred Kubicu?
  • A nakolko podstata mojho predchadzajuceho prispevku sa tykala citovanej otazky Jarna:

Utocil by tam Massa aj vtedy, keby tam nebola vyasfaltovana zona, ale mur? Staci, ze by tam bol strk a nemal sancu na utok.

BTW. KEBY tam bol strk/mur, MOZNO by tadial ani jeden z nich nesiel, ale ten strk/mur tam NIE JE! Piloti F1 (nie len) zvazuju aktualne podmienky na trati, nie sci-fi varianty, co by mal Jarno ako jeden z nich vediet. Uz sa chapeme? Jarnova zaverecna otazka, o ktoru chcel opriet svoj nazor, je jednoducho uplne do veci.
Comprende :?:

Napriek tomu, ze ma uz fakt seres, o karmu ta uberat nemienim
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Krija ja na tom videu vidim, ako Massa ide pomimo trat a evidentne tym ziskal vyhodu, kedze zakrutu nemusel zrezat a po asfalte si to rubal dalej - rovnako ako sa to da napr v lavotocivej "stvorzakrute" v Istanbule alebo lavotocivej "dvojzatacke" v Spa ...
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

k tomu videu: v 17tej sekunde je vidno ze hamilton je mimo trate takze to ze ho predbehol si myslim ze je v poriadku...a to ze spomalil urobil len preto aby nenabral BMW zozadu a aj to nedokazal urobit dostatocne lebo by mimo nevideletel.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3, ja netvrdim, ze vyhodu neziskal v tej 24. sec (dokonca aj robo takmer vyletel von z trate). tvrdim, ze tuto istu vyhodu mal aj robo v 10. sec a, ze v tomto momente ho robo nepustil, ale massa ho normalne predbehol.

///tomasito: comprende? samozrejme! sudit massu v 24 sekunde videa na zaklade vyroku jarna trulliho a ignorovat posudenie roba podla toho isteho vyroku v 10 sekunde toho isteho videa???

Utocil by tam Massa aj vtedy, keby tam nebola vyasfaltovana zona, ale mur? Staci, ze by tam bol strk a nemal sancu na utok.

ak by bol usek pocas tej 10.-tej sek. videa so strkom pripadne opatreny murom tak robo by ani neprisiel k useku trate v case (24), ktory ty posudzujes podla jarnovhu vyroku :idea: ako to volate v pravnickej brandzi?

mimochodom, kto tu zacal operovat s tym jarnovym vyrokom a potom ho oznacit "Jarnova zaverecna otazka, o ktoru chcel opriet svoj nazor, je jednoducho uplne do veci." teraz sice neviem ci do veci alebo od veci.

to s tou karmou nepatrilo tebe (vsak on vie)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:t0m4s3, ja netvrdim, ze vyhodu neziskal v tej 24. sec (dokonca aj robo takmer vyletel von z trate). tvrdim, ze tuto istu vyhodu mal aj robo v 10. sec a, ze v tomto momente ho robo nepustil, ale massa ho normalne predbehol.
Ako rozlisis ci niekto niekoho pustil, alebo ho ten za nim predbehol?
Tomasito
VIP
VIP

t0m4s3 napísal:Ako rozlisis ci niekto niekoho pustil, alebo ho ten za nim predbehol?
Telepatia

//autoeditácia príspevku ( 09 Sep 2008, 19:40 )
krija napísal:t0m4s3, ja netvrdim, ze vyhodu neziskal v tej 24. sec (dokonca aj robo takmer vyletel von z trate).
Ako si vysvetlujes, ze Massa nebol potrestany napriek tomu, ze znevyhodnenemu Kubicovi sa neopravnene ziskanu poziciu ani len nepokusil vratit spat? BTW. "Utocil by tam Massa aj vtedy, keby tam nebola vyasfaltovana zona, ale mur?" (vid JT).

PS: Kedze telepatie uz bolo dost, na druhu otazku nemusis odpovedat.

// Takze nepochopil...

Prikladom s Massom som sa snazil vysvetlit absurdnost Jarnovho zdovodnenia svojho nazoru, t.j., ze bolo uplne(!) OD veci :!:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito aj tvojich dohadov uz bolo dost :wink:

upravoval (cast comprende) som svoj predosli post, aby ti to nahodou neuniklo.

//autoeditácia príspevku ( 09 Sep 2008, 19:53 )
Tomasito napísal:Ako si vysvetlujes, ze Massa nebol potrestany napriek tomu, ze znevyhodnenemu Kubicovi sa neopravnene ziskanu poziciu ani len nepokusil vratit spat? PS: Kedze telepatie uz bolo dost, na druhu otazku nemusis odpovedat.
a je tu vobec co vysvetlovat? nepamatam si to uz dobre, ale vysetrovali tento suboj stewarti? podal staznost kubica pripadne BMW? zatial nic nemas. ak tomu bude inak tak ja som ochotny prehodnotit svoju telepatiu :wink: .

nepochopil? kde som ja svoj nazor v tejto kauze opieral o jarnov vyrok. ja som s nim neprisiel :idea: dokonca sa s nim ani nestotoznujem! BTW co ta viedlo sem postnut tu jeho k*k*tinu? toto som nepochopil! a uplnou nahodou vytiahnes zrovna pripad massu, ked ich je vo viac ako 50 rocnej historii F1 plna p*č* hamilton alonso v SPA 07 (lewis ju nevyuzil).... :roll:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Podal staznost Massa/Kimi pripadne Ferrari? Ani nemuseli, FIA/stewardi si to racili vsimnut sami ...

Krija nedojimaj ma tymito hovnami ....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:a je tu vobec co vysvetlovat? nepamatam si to uz dobre, ale vysetrovali tento suboj stewarti?...
ja uz naozaj neviem :roll: to je vsetko?

Oficiálny protest už podal aj tím Ferrari!

a ak mas na mysli massa-kubica- preco by to robili, ved massa skoncil pred kubicom!?
Tomasito
VIP
VIP

krija, co meni ten protest Ferrari na skutocnosti, ze stewarti FIA zacali Lewisa este predtym vysetrovat z vlastnej iniciativy?
krija napísal:nepochopil? kde som ja svoj nazor v tejto kauze opieral o jarnov vyrok. ja som s nim neprisiel :idea: dokonca sa s nim ani nestotoznujem! BTW co ta viedlo sem postnut tu jeho k*k*tinu? toto som nepochopil! a uplnou nahodou vytiahnes zrovna pripad massu, ked ich je vo viac ako 50 rocnej historii F1 plna p*č* hamilton alonso v SPA 07 (lewis ju nevyuzil).... :roll:
Co bolo potom pre teba motivom reagovat na moj prispevok s Jarnom? Nebol to nahodou priklad s Massom, ktory som pouzil ako priklad pre odovodnenie absurdnosti Jarnoveho nazoru?! Napriek tomu, ze som ta opakovane upozornoval na pointu predmetneho prispevku, ty si nadalej uplne(!) od veci baziroval na svojej telepatii spocivajucej v tom, ze Kubica Massovi poziciu nevratil, ale o nu prisiel v suboji s Massom (kua, okrem toho, ze v suvislosti s tym na co som poukazoval je to uplne!!! irelevantne, Teodora pri tebe moze ist dpc!!!).

A preco som vytiahol prave Fuji 07? Ide o idealny priklad toho, ako jazdec, ktory v suboji vyjazdom mimo trat ziska zjavnu vyhodu a nie je potrestany napriek tomu, ze sa svoju neopravnene ziskanu poziciu neraci vratit; kym v inom pripade je po ziskani vyhody jazdec potrestany napriek tomu, ze svoju poziciu znevyhodnenemu jazdcovi vratil, ale udajne nedostatocne (o com si tu tym sam tocil napriek tomu, ze si tvrdil, ze rozhodnutie o treste Lewisa "nie je v poriadku"). Niekedy mi pripadas ako hermafrodit krija... "nie je to v poriadku, ale" a chytas sa uplnych kktin, aby si nasledne pripominal, ze ty si predsa sam oznacil predmetne rozhodnutie ako rozhodnutie, ktore "nie je v poriadku"! Takyto vychcanecky(!) sposob diskusie mozem ja je*at.

That´s all.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

vedenie pretekov dvakrát potvrdilo, že Lewis Hamilton pustil Kimiho Räikkonena pred seba v súlade s pravidlami ciste Kocurkovo to sa nevyriesi ani do silvestra
aj ked uz nevratia co pokazili aspon nech si priznaju vinu :?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Môj pohľaď na vec je jasný, rozoberá sa to tu na veľa stranách, tak len stručne (edit: tak nakoniec nie)
-Súhlasím zo všetkými ktorí kydajú na FIA. Ako som ich pochválil za nedávne nepenalizovanie Alonsa, keď bol vytlačený za čiaru pri výjazde z boxov, vravel som že ukázali rozum a cit pre okolnosti. Omg, teraz presný opak!

Naviac v situácii keď by ten cit mal byť, keď ide o súboj o prvé miesto až do samotného finišu, a oni by mali ďakovať nebesiam za to že sa konečne poriadne závodilo až dokonca, priláka to množstvo fanúšikov pre ďalšie veľké ceny, a veľké % ľudí čo sa na to pozerali doma či priamo na trati si určite nenechá ujsť ani ďalšie ročníky na Spa či dokonca ďalšie preteky sezóny, tak oni to takto zhovadia, či aby som citoval komentár T. Richtera "Brutálním způsobem tak do žumpy spláchla úžasný dojem, kteří si miliony lidí ze závěru Velké ceny Belgie 2008 odnesly" Toto to totiž presne vystihuje.

-Ani vo sne by ma nenapadlo, že s tým víťazstvom budú niečo robiť, poznámku o prešetrení po závode v TV prenose som bral ako banalitu.

- Potom ako som sa dozvedel čo tupé hlavy vymysleli, som mal jasno, že musí ísť o zámer FIA za každú cenu zdramatizovať šampionát tým že bude medzi lídrom a druhým v celkovom poradí menší rozostup. Už to tak raz bolo, myslím vymyslený trest pre Alonsa v súboji o titul so Schumacherom (vtedy si pamätám záber na notebook Renaultu s tapetou Ferrari International Assistance), myslím že to bola Monza a smiešne akožeblokovanie Massu v kvali na Monzu - ak sa mýlim tak sorry, ale to nie je podstatné. Teraz mi to však nejde do hlavy, veď síce znížili bodový náskok Hamiltona, ale všetci (t.j. zo všetkých táborov) fanúšikovia sú naštvaný a skôr tak záver šampionátu odignorujú. Buď sú teda vo FIA nahlavu a prepočítali sa, alebo je za tým niečo iné (fakt už to niekto zaplatil proti McLarenu, alebo ja neviem, nikdy som to narozdiel od niektorích netvrdil že nadržujú konkrétnym tímom, iba celkovo dramatičnosti šampionátu za každú cenu, ale už fakt neviem)

Martin Whitmarsh prozradil, že při konzultaci s ředitelstvím závodu ještě před dojetím do cíle dostal tým dvakrát potvrzení, že by to mělo být v pořádku. "Kdyby řekli že ne, nechali bychom Kimiho předjet ještě jednou," řekl Whitmarsh. formule.cz
Už tento fakt im berie akékoľvek právo na to Hamiltona penalizovať. Treba k tomu niečo ďalej dodávať?

- Pevne verím, že FIA ešte rozhodnutie zvráti, aj pod tlakom fanúšikov. Je jedno či si nas*rie do huby alebo nie, bude to pre dobro športu a to ako z toho vyjdú komisári aj tak nikoho netrápi.
- Toto treba podpísať Petícia (už to tu tušim bolo tak zašité v nejakom linku so správou)

Inak ešte k Raikkonenovi. Je mi ho trocha ľúto, bojoval statočne, aj napriek tomu že búral by som ho pochválil, bolo to v konci v súboji o víťazstvo. Pekne sa tam vracal pri súboji z Rosbergom. Ani to že nedokončil by nevadilo. Na vode sa to stáva aj najlepším. Len má smolu, že to bolo po sérii nie moc podarených VC, a zrejme ho to definitívne stálo šance na titul. Zrejme ho zase zavalia kritikou. :cry:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:krija, co meni ten protest Ferrari na skutocnosti, ze stewarti FIA zacali Lewisa este predtym vysetrovat z vlastnej iniciativy?
t0m4s3 sa nieco opytal a ja som odpovedal. a len tak mimochodom toto sa pyta buduci pravnik? nejde v takychto pripadoch nahodou o vytvorenie akehosi tlaku na porotu (v tomto pripade stewartov)?
Tomasito napísal:Co bolo potom pre teba motivom reagovat na moj prispevok s Jarnom? Nebol to nahodou priklad s Massom, ktory som pouzil ako priklad pre odovodnenie absurdnosti Jarnoveho nazoru?! Napriek tomu, ze som ta opakovane upozornoval na pointu predmetneho prispevku, ty si nadalej uplne(!) od veci baziroval na svojej telepatii spocivajucej v tom, ze Kubica Massovi poziciu nevratil, ale o nu prisiel v suboji s Massom (kua, okrem toho, ze v suvislosti s tym na co som poukazoval je to uplne!!! irelevantne, Teodora pri tebe moze ist dpc!!!).
tak ako aj ty so svojimi dohadmi! tak ako som tvrdil, ze kimi presne vedel co robi a preco to robi a takto sa to robi! to co skusal lewis v tej sikane (vchadzat do prvej zakruty z vonka to moze skusat tak na mna a nie na kimiho)!
nasledne na massov suboj s kubicom aplikujes cely jarnov vyrok iba na polovicu suboja, na tu ktora sa tebe hodi! a ako som uz k tomuto suboju spomenul: nikto nic neriesil, nikto sa nestazoval, nemas nic!
ale aj tu napisem ako to vidim ja: v 10 sekunde videa vychadza robo z unikovej zony. vynasa ho takmer do stredu trate (vyhodne pre neho by bolo zostat hned na lavom okraji trate. kedze nasledovala mierna lavotociva zakruta mal co robit, aby vobec uviedol monopost do pozadovaneho smeru. na tom videu bolo vidiet, ze hlavne predok jeho monopostu je (bol) velmi "nervozny". aj citat od kubicu hovori jasne a ty naozaj nemas nic! a ja som jarnov vyrok spociatku plne ignorovat, lebo som vedel, ze kubica a massa su si 1:1. a nic mu vracat nemusel (to je nadvaznost na poslednu cast tebou citovanych slov:
Tomasito napísal:A preco som vytiahol prave Fuji 07? Ide o idealny priklad toho, ako jazdec, ktory v suboji vyjazdom mimo trat ziska zjavnu vyhodu a nie je potrestany napriek tomu, ze sa svoju neopravnene ziskanu poziciu neraci vratit; kym v inom pripade je po ziskani vyhody jazdec potrestany napriek tomu, ze svoju poziciu znevyhodnenemu jazdcovi vratil, ale udajne nedostatocne (o com si tu tym sam tocil napriek tomu, ze si tvrdil, ze rozhodnutie o treste Lewisa "nie je v poriadku"). Niekedy mi pripadas ako hermafrodit krija... "nie je to v poriadku, ale" a chytas sa uplnych kktin, aby si nasledne pripominal, ze ty si predsa sam oznacil predmetne rozhodnutie ako rozhodnutie, ktore "nie je v poriadku"! Takyto vychcanecky(!) sposob diskusie mozem ja je*at.
"nie je to v poriadku, ale" ziadne ale som nikde nenapisal. teraz napisem: si tak frustrovany z toho celeho, ze jedine co dokazes je hladat chyby u jazdcov ferrari, kde ani nie su a nikdy neboli. uz som tu aj naznacil, ze "vypustenie" neznamena vzdy vyhodu. dokonca ak budem kua detailista, tak porovnavas neporovnatelne. "vypustenie" v style massu, kubicu, hamiltona v SPA 07 znamena predlzenie si trate, kdezto lewis si ju v nedelu skratil :idea:
a definitivna bodka pre teba:

Driver penalties

Published with permission from the Federation Internationale de l' Automobile.

16) INCIDENTS
16.1 "Incident" means any occurrence or series of occurrences involving one or more drivers, or any action by any driver, which is reported to the stewards by the race director (or noted by the stewards and referred to the race director for investigation) which:
.
.
.
- forced a driver off the track;
.
.
a mozes zopakovat svoje plameniste reci
citim krivdu tak ako ju citia vsetci, ale nehladam problem tam kde nie je. lebo ak by boli vsetci ako ty, a domahali sa takym sposobom prava ako ty (tak ako je dane napr tu: http://www.formula1.com/inside_f1/rules ... 5/fia.html , tak to by si radsej mali kupit autodrahu! pravidla v F1 su jednoznacne dvojzmyselne. to, ze tu obhajujem suboj massu s kubicom, v tom ziadne ale nie je, lebo to nepovazujem za relevantny priklad k tomu co sa stalo v nedelu. nedelu som zhodnotil, tak ako som to videl a bodka!
Tomasito
VIP
VIP

Mateq napísal:Martin Whitmarsh prozradil, že při konzultaci s ředitelstvím závodu ještě před dojetím do cíle dostal tým dvakrát potvrzení, že by to mělo být v pořádku. "Kdyby řekli že ne, nechali bychom Kimiho předjet ještě jednou," řekl Whitmarsh. formule.cz
Už tento fakt im berie akékoľvek právo na to Hamiltona penalizovať. Treba k tomu niečo ďalej dodávať?
FIA uz doteraz predviedla dostatok cynizmu k tomu, aby odobrenie Lewisovho manevru Charliem Whitingom zhodila zo stola s odovodnenim, ze Ch.W. je "len" "FIA Formula One Race Director, Safety Delegate, Permanent Starter and head of the F1 Technical Department, in which capacities he generally manages the logistics of each F1 Grand Prix, inspects cars in Parc fermé before a race, enforces FIA rules, and controls the lights which start each race" a nie stewart, aj ked vsetci dobre vieme... je to tak.
Mateq napísal:- Potom ako som sa dozvedel čo tupé hlavy vymysleli, som mal jasno, že musí ísť o zámer FIA za každú cenu zdramatizovať šampionát tým že bude medzi lídrom a druhým v celkovom poradí menší rozostup. Už to tak raz bolo, myslím vymyslený trest pre Alonsa v súboji o titul so Schumacherom (vtedy si pamätám záber na notebook Renaultu s tapetou Ferrari International Assistance), myslím že to bola Monza a smiešne akožeblokovanie Massu v kvali na Monzu - ak sa mýlim tak sorry, ale to nie je podstatné. Teraz mi to však nejde do hlavy, veď síce znížili bodový náskok Hamiltona, ale všetci (t.j. zo všetkých táborov) fanúšikovia sú naštvaný a skôr tak záver šampionátu odignorujú. Buď sú teda vo FIA nahlavu a prepočítali sa, alebo je za tým niečo iné (fakt už to niekto zaplatil proti McLarenu, alebo ja neviem, nikdy som to narozdiel od niektorích netvrdil že nadržujú konkrétnym tímom, iba celkovo dramatičnosti šampionátu za každú cenu, ale už fakt neviem)
  • Na Britovu stranu sa stavia čoraz viac odborníkov alebo bývalých pilotov, tentoraz sa zdá, že bol skutočne potrestaný neprávom. "Väčšina ľudí tento verdikt proste neprijala," povedal český odborník a televízny komentátor Pavel Turek pre Sport.cz.

O všetkom rozhodovala trojica komisárov v zložení Nicholas Deschaux (Francúzsko), Surinder Thatthi (Keňa) a Yves Bacquelain (Belgicko). "Lewis bol na rovinke za šikanou o celú dĺžku auta za Kimim a neskôr ho predbehol regulárne," tvrdí Turek.

Problém bude asi s výberom komisárov: "Ten nie je viazaný na odbornosť a nikde nie je napísané, že komisár musí mať na konte toľko a toľko pretekov nižších kategórií. Ide len o to, aby zastupoval národnú motoristickú asociáciu."

Turek naznačil, že rozhodnutie bolo možno ovplyvnené. "Formula 1 je obrovský biznis, pohybuje sa v ňom veľké množstvo záujmových skupín, úspechu sa podriaďuje viacmenej všetko," konštatoval Turek pre sport.cz. "Môžeme sa len dohadovať, či toto rozhodnutie vyšlo od komisárov, alebo bol podaný pokyn zhora."

Turek okrem toho dodal, že už druhýkrát sme boli svedkami "podivného rozhodnutia."

http://www.f1.sk/spravy/?clanok=28165
A ja len zopakujem: mozme sa len domnievat.

// Symonds o rozhodnutí, ktoré vraj kazí tento šport (Pat mi hovori z duse).
Napísať odpoveď