full HD plazma a Full HD LCD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

zdravím
viete mi poradiť kt. televízor si mám kúpiť či túto plazmu
http://www.alza.sk/50-plazma-tv-samsung ... d92242.htm
alebo tento LCD http://www.alza.sk/lcd-televize-samsung ... d92227.htm

ceny sú skoro rovnaké len ma zaújma váš názor?
ja som bol vždy zástanca plazmy ale v poslednej dobe neviem neviem
oba sú Full HD ale každý má iné funkcie a tie Full HD LCD že vraj už majú super obraz a myslím že lazmy ako Full HD prišli neskôr ? neviem tak radte

//autoeditácia príspevku ( 05 Sep 2008, 17:11 )
no čo nikto mi neporadí? inokedy sa tu rozplývate nad témou LCD vs. plazma ale teraz o konkrétnej dileme nič :cry:
Stilo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stilo »

nebude lepsie sa vybrat do predajne ako Datart a pozret ktory obraz sa ti viac paci ? ... ked uz chces dat 40 litrov za TV

budes tam mat na porovnanie desiatky televizorov a mozno sa rozhodnes aj pre inu znacku.. napriklad pre tento philips
mito85
Star
Star

philips je super značka ale ja mám možnosť zohnať lacnejšie len samsung preto sa o iných značkách nemusíme ani baviť :D
zaújmajú ma konkrétne tieto dva modely
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

lcd ma nizsiu spotrebu, pokial si videl obraz, v televizoroch okolo 40k nebyva rozdiel medzi plazmou a lcd okrem toho to nie je relevatne kedze hd videa na ktorych sa to da zrovnavat este dlhe roky nebudu bezne dostupne v tv :)

Ja by som z tychto dvoch vzal jednoznacne LCD.
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ja ked som cca pred 3 mesiacmi kupoval tv tak chlapik v predajni tvrdil ze LCD sa oplati kupovat do 32" a vacsie panely plazmove, ale neviem ci to neni len marketingovy trik :?
mito85
Star
Star

šak toho sa obávam aj ja že tie väčšie LCD nebudú až také dobré ale zase tá plazma žerie vyšše 500W a počul som že plazmy sú ako radiátory, neviem čo je natom pravda:)
ako takých problémov ako je vypalovanie bodov v plazme sa nebojím- ved teraz už každá TV točí to svoje logo, takže až také statické obrazy tam nie sú. ale počul som že plazma musí byť stále rovo či čo ale pri LCD len vymeníš žiarovku (neviete náhodou koľko taká žiarovka stojí?)

//autoeditácia príspevku ( 08 Sep 2008, 12:17 )
dakujme všetkým za "veľa veľa veľa " postrehov a rád a že ste mi mrte pomohli :evil:
som myslel že aspoň trocha viac postrehov bude, no čo už :?
Harun
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Harun »

ked to nieje fullHD plazma s rozlisenim 1080*1080 ako som niekde v letaku videl, tak by som sa jej nebal, klasicky televizny obraz vyzera ovela lepsie na plazme ako na LCD, pri bluray tam mozno budu ine rozdiely, ale to je zas tazko otestovat, len asi v nejakom vacsiom obchode s elektronikou
mito85
Star
Star

práve že to je fullHD plazma s rozlíšením 1920*1080
ale ved to je len plus ked má také isté rozlíšenie ako to LCDD, nie?
a má to dynamický kontrast 1mil:1 tak to môže byť zaújmavé :D
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

mito85 napísal:práve že to je fullHD plazma s rozlíšením 1920*1080
ale ved to je len plus ked má také isté rozlíšenie ako to LCDD, nie?
on asi narazal na to, ze v letaku videl fullhd plazmu s rozliskom 1080x1080 (typo)
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lobobo »

lcd sa stale nevyrovan plazem... no vsetko ma svoje proti... na lcd ej nevyhoda zorny uhol ktory tam vzdy bude ci vacsi bo mensi bude... lcd enmna ciernu farbu... vsteko je len tmavy odtiene sivej.... plazam ma zase zivotnost ,,len,, 100 tis hodin... a pri trvalom pozerani jendeho programu sa ti moze stat ze sa ti ,, vypali,, logo programu. a ma velmi vysoku ohrevnst... nie je dobre ju mat v izne kde sa spim pretoze je tam hic... ale ja by som urcite bral tu plazmu...
laforez
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa laforez »

prosim nech nepisu k tejto teme ti co nemaju nad danou temou jasno, potom len zavadzate ludi, ak som dobre pochopil chces TV v HD rozliseni, takze to chces skor na pozeranie filmov. Plazma je jednoznacne lepsia. LCD by som bral skor, keby si ten televizor chcel hlavne pouzivat ako PC monitor. Lebo LCD je stvorene pre staticky obraz, pricom plazma je stvorena na dynamicky obraz.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

akurat dneska (vcera) som pozeral presne clanok o tom, ze ci LCD alebo Plazmu... a, ze dneska je to uz vyrovnane a na trhu vladne skor LCD...
par clankov
laforez
Light Professional
Light Professional

to je blbost fyziku neoklames.... rozne filtre a ine systemy ti nespravia to co plazma, to mas to iste ako ked chces aby jeep mal rovnake jazdne vlastnosti ako sportak ked do nho nahadzes esp, abs a kopu inych systemov.... ja mam plazmu doma a nemozem zleho slova povedat.... (mam sice aj dve LCD, ale ako hlavny TV v obyvacke jednoznacne plazma)
lobobo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lobobo »

laforez napísal:to je blbost fyziku neoklames.... rozne filtre a ine systemy ti nespravia to co plazma, to mas to iste ako ked chces aby jeep mal rovnake jazdne vlastnosti ako sportak ked do nho nahadzes esp, abs a kopu inych systemov.... ja mam plazmu doma a nemozem zleho slova povedat.... (mam sice aj dve LCD, ale ako hlavny TV v obyvacke jednoznacne plazma)
suhlaisms tebou plazma, je plazma a lcd sa jej nevyrovna... pozrizte si napr priamy prenos formule na plazem a potom na lcd... rozdiel je znatelny
mito85
Star
Star

Gajdy napísal:lcd ma vyssiu spotrebu ako plazma ak viete ako funguju lcd tak pochopite
tak s týmto by som nesúhlasil :!:
a ten článok čo som hodil niekto ten link= sa chcem spýtať - to odkiaľ zobrali že ked prerátame kontrast plazmy na kontrast LCD ked ich chceme porovnať , tak kontrast LCD potom výjde lepšie- to sa mi zdá ale riadna blbosť, ved tá plazma čo som uviedol má sa mi zdá statický 30 000:1 a dynamický 1 mil:1 :!:
a s vypalovaním bodov sa nebojím- aj tak každých 20 minút je reklama ked logo stanice nie je vidieť a mimo reklamy sa tie logá točia, a životnosť ma netrápi asi tiež lebo zase nepozerám TV až tak vela - možno 3 hodiny denne takže to ma aj prežije :D
akurát to teplo čo sála plazma by ma zaújimalo? tí čo máte plazmu ako to je- je to až také strašné teplo ako radiátor?

teraz som sa v tomto článku http://www.itnews.sk/buxus_dev/generate ... e_id=53943 dočítal že full HD LCD majú rozlíšenie 1080p len pri statickom obraze, takže to ma nadalej utvrdzuje v tom že si asi zoberiem plazmu :D
laforez
Light Professional
Light Professional

ten clanok kde pisu ze jas na plazme sa musi delit cislom desat ci ako to si radsej ani nepozeraj, sam nechapem ako mohol taky clanok uzriet svetlo sveta, to je zaplatena reklama pre sony (lebo ta predava iba lcd). Je pravda ze plazmy emituju viac tepla ako lcd, ale to by som povazoval skor za problem starsich generacii, my mame doma plazmu a ziadny propblem v tomto smere (ani v inom 8) )

odporucam pozriet tento link, pozorne si precitaj vsetkych 5 kampitol, je to tam celkom dobre vysvetlene, clovek pochopil pre a proti....
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

ta nasa plazma ked je pustena aj cely den tak ani neviem o tom ,ze vyzaruje niake teplo, mozno to je ale velkostou nasej opbyvacky a to je cca 7x6 metrov
mito85
Star
Star

laforez napísal:
odporucam pozriet tento link, pozorne si precitaj vsetkych 5 kampitol, je to tam celkom dobre vysvetlene, clovek pochopil pre a proti....
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=0
poučný článok!
pochopil som že tá spotreba je maximálna možná a že väčšinou býva 2/3 a tie tmavé okraje pri LCD :lol:
potom pozorovacie uhly pri LCD- že 178 stupňov- síce pravda ale okamžite sa stráca kvalita obrazu!
a že odozva 2 ms? to je pri šedá-šedá takže reálne býva tak 10ms :!:
takže jednoznačne beriem plazmu :!: a ešte ked hovoríte že to nie je radiátor tak sa nemám čoho báť :D
laforez
Light Professional
Light Professional

mito85 napísal:poučný článok!
pochopil som že tá spotreba je maximálna možná a že väčšinou býva 2/3 a tie tmavé okraje pri LCD :lol:
potom pozorovacie uhly pri LCD- že 178 stupňov- síce pravda ale okamžite sa stráca kvalita obrazu!
a že odozva 2 ms? to je pri šedá-šedá takže reálne býva tak 10ms :!:
takže jednoznačne beriem plazmu :!: a ešte ked hovoríte že to nie je radiátor tak sa nemám čoho báť :D
presne :-)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Oplatí sa kupovať TV s full HD? Teraz mám HD ready a keď sa pozriem z blízka vidím, že to nie je moc kvalitné. TV pozerám cez Digi TV. Zatiaľ nemám žiadne HD programy.
Napísať odpoveď