Nastroj na cistenie Interieru PC
-
W0Lf
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Nastroj na cistenie Interieru PC
zdravim.
neviete o nie som , s cim by som mal vycistit vnutrajsok PC ( dosku , okolo CPU , VGA , atd ) .
Niaky sprej specialny alebo tak nieco.
Prosim vas len mi nepiste ze ci mam vysavac , lebo to je blbost.
HW nebudem odmontovavat dole.
poradte co , a kde to kupit.
neviete o nie som , s cim by som mal vycistit vnutrajsok PC ( dosku , okolo CPU , VGA , atd ) .
-
existpierre
Medium Star
no vysavac je celkom dobra pomocka co mas proti? ak mas tie nastavce, tak si zober ten najtensi, strc tam jednu dve slamky, poriadne to zalep, na koniec slamiek nalep vlasy zo stetca alebo nieco take. Ja takto cistim povrch HW. Ventilator a pasivak odporucam vybrat cely, nie je to az taka praca, len potrebujes teplovodivu pastu, pasivak pekne vycistis oplachnes a vysusis, das pastu a namontujes s5. S grafikou je este mensia praca, az na to ze vetracik je maly a kartu musis vybrat. Zdroj cistim len tak zbezne, zdtrcim trubicu a co zachyti to zachyti co nie to nie. na mastenie pouziam WD
Su to veci ktore mas doma, cistenie zaberie taku hodinku
Potom je este moznost to vsetko prefukat. Ale taky vzduch v spreji je dost drahyco som pocul
Su to veci ktore mas doma, cistenie zaberie taku hodinku
Potom je este moznost to vsetko prefukat. Ale taky vzduch v spreji je dost drahyco som pocul
-
cORP.
Addict
Re: Nastroj na cistenie Interieru PC
existuje tzv vzduchovy sprej v servise sa pouziva bezne je to normalne natlakovany vzduch pricom na konci je take nieco ako slamka neviem presne kde to hladat ani ako sa to vola ale urcite potrebujes totoW0Lf napísal:zdravim.
-
TUCERO_SVK
Star
-
TUCERO_SVK
Star
-
audiotrack
VIP
ak je tam tolko prachu že sa ani fan netočí a po jeho odstránení sa znova roztočí, tak ánoW0Lf napísal:vyskusam vselico , ale ten sprej si kupim , ved 200 sk![]()
no , a niekde som pocul , ze ak sa troska vycisti PC od prachu , moze sa aj zvacsit vykon. je to pravda ?
Inak tá trocha prachu čo tam je nijak neovplyvní výkon
ked už hovoríte o tom spreji je to horlave tak pozor !!!! stačí mala iskra a horí to teda pozor na staticú a ja osobne by som si vypol aj pc z elektriky
osobne čistím pc štetcami jj je to robota ale je to zaručene čiste no a malý kompresor s regulátorom tlaku to fajn vyfúka
raz som tu písal niečo s pokecu jedej to umýva vo vani normálne sprchou a potom to dá do rury ako je to možne pc by malo byť ehm vodotesne no a kedže zdrží aj tých 60-70 stupnov tak je to teoreticky možne kúpať
osobne čistím pc štetcami jj je to robota ale je to zaručene čiste no a malý kompresor s regulátorom tlaku to fajn vyfúka
raz som tu písal niečo s pokecu jedej to umýva vo vani normálne sprchou a potom to dá do rury ako je to možne pc by malo byť ehm vodotesne no a kedže zdrží aj tých 60-70 stupnov tak je to teoreticky možne kúpať
-
cORP.
Addict
ako sorac ale komplet nad tvojim prispevkom mozem spravit len totoMatej18 napísal:ked už hovoríte o tom spreji je to horlave tak pozor !!!! stačí mala iskra a horí to teda pozor na staticú a ja osobne by som si vypol aj pc z elektriky
horlavy cisty vzduch som nevidel,tj ziaden obash alkoholu tam nieje
-
Lord ANAKIN
Professional
INDIGOcorp. moja rekacia bola nieco podobne
hlavne k tomu peceniu
ale pri tom KoCiho odkaze sa pise dole v popiske ze je horlavy ... ani ja nechapem ako moze byt cisty dva krat prefiltrovany vzduch horlavy ale pisu to tam ....
ja pouzivam stetec a zmetacik lebo vecsinou ked niekomu davam dokopy pocitac tak polozim dve otazocky a mam dost ... prva je : Ako dlho mas ten pocitac vlastne ? vecsinou je odpoved od 3 do 5 rokov a dalsia otazka je Kedy si ho naposledy cistil alebo aspon do servisu zaniesol nech ho trosku daju dokopy od prachu ? Klasicka odpoved je : Aj to treba ???
ale ten sprej sa mi pozdava ... a mam doma niekde aj vysavac do auta fungel novy len budem musiet nejako prerobit koncovku na nom alebo nieco vymysliet a original to bude pomocnik ....
hlavne k tomu peceniu
ja pouzivam stetec a zmetacik lebo vecsinou ked niekomu davam dokopy pocitac tak polozim dve otazocky a mam dost ... prva je : Ako dlho mas ten pocitac vlastne ? vecsinou je odpoved od 3 do 5 rokov a dalsia otazka je Kedy si ho naposledy cistil alebo aspon do servisu zaniesol nech ho trosku daju dokopy od prachu ? Klasicka odpoved je : Aj to treba ???
ale ten sprej sa mi pozdava ... a mam doma niekde aj vysavac do auta fungel novy len budem musiet nejako prerobit koncovku na nom alebo nieco vymysliet a original to bude pomocnik ....
-
cORP.
Addict
Lord ANAKIN napísal:INDIGOcorp. moja rekacia bola nieco podobne![]()
![]()
![]()
hlavne k tomu peceniuale pri tom KoCiho odkaze sa pise dole v popiske ze je horlavy ... ani ja nechapem ako moze byt cisty dva krat prefiltrovany vzduch horlavy ale pisu to tam ....
Horľavina to kľudne môže byť.. veď je to natlakované.. a ktovie, čo všetko tam dali, aby to ostalo natlakované.
Ja stlačený vzduch používal aj za behu kompu.. nič sa nestalo, akurát raz, keď som fukol priamo na disk, tak sa mi komp zrazu resetol. Bolo to asi spôsobené náhlou zmenou teploty, keďže disk o teplote cca 40°C sa zrazu ochladil na teplotu blízku 0-10°C..
Ja stlačený vzduch používal aj za behu kompu.. nič sa nestalo, akurát raz, keď som fukol priamo na disk, tak sa mi komp zrazu resetol. Bolo to asi spôsobené náhlou zmenou teploty, keďže disk o teplote cca 40°C sa zrazu ochladil na teplotu blízku 0-10°C..
-
Lord ANAKIN
Professional