Ošetrenie zubov pod narkózou
Ošetrenie zubov pod narkózou
chcem sa poradiť o ošetrení zubov pod narkózou.
Mám hrozný strach z ošetrovania zubov. Nemôžem ani cítiť vŕtačku v ústach, nie to ešte ju len počuť.
==================================================
Bol uz niekto z vas niekedy pod narkozou pocas osetrovania zubov ?
Citily ste nieco pocas spanku ?
Mám hrozný strach z ošetrovania zubov. Nemôžem ani cítiť vŕtačku v ústach, nie to ešte ju len počuť.
==================================================
Bol uz niekto z vas niekedy pod narkozou pocas osetrovania zubov ?
Citily ste nieco pocas spanku ?
a nieje to len NOS? teda rajsky plyn?Tomasko napísal:no v ameirke, resp. americkych filmoch to byva tak, ze pacientovi prilozia na usta masku, zaspi a ide sa na to
BB, MT, BA a KE - v nemocnici, ti to mily zakladatel urobia na poziadanie...
u "nespolupracujucich deti" to cvaka poistovna, ty ak nemas "papiere na hlavu", co si myslim ze nemas, by si to musel cvakat cele z vlastneho vrecka
a ci to boli? nema dovod to boliet.
staci ak si das len lokalnu.. a prezijes to v pohode.. absolutne nic nebudes citit, len pichnutie injekcie a potom jak to pomaly trpne
ale sranda pocit je ked doktorka je hotova a tebe anesteza este stale ucinkuje.. tak clovek vtipne rozprava.. bo mne raz i jazyk kus strpol..
ale v pohodke a do celkovej anestezy by som nesiel, zbytocne... zavri oci daj si mp3 prehravac (spytaj sa doktorky ci mozes) daj si ho na plno a nebudes pocut ani zvuk vrtacky...
nie je nahodou potrebny k uspatiu aj anesteziolog ?
na to aby ti vyvrtala nejake male bibi (kazik) co mas v mliecnom zubku ta nebude nikto uspavat ...
ked chces aby ti to urobili v celkovej narkoze tak jedine nejaky poriadny uraz kde je potrebne aby si mal narkozu ....
add celkova narkoza znamena 1den v nemocnici ...
ale este raz ziadna zubarka ti neda celkovu narkozu aby ti mohla urobiit malilinku dierocku do zubku ...
ked uz sa tak velmi bojis tak si pichni lokalku (cca 100 ci 200sk stoji) napicha ta a nic nebudes citit ...
add nikto nema rad zubara ale kazdy to musi prezit ked chce mat dobry chrup ...
na to aby ti vyvrtala nejake male bibi (kazik) co mas v mliecnom zubku ta nebude nikto uspavat ...
ked chces aby ti to urobili v celkovej narkoze tak jedine nejaky poriadny uraz kde je potrebne aby si mal narkozu ....
add celkova narkoza znamena 1den v nemocnici ...
ale este raz ziadna zubarka ti neda celkovu narkozu aby ti mohla urobiit malilinku dierocku do zubku ...
ked uz sa tak velmi bojis tak si pichni lokalku (cca 100 ci 200sk stoji) napicha ta a nic nebudes citit ...
add nikto nema rad zubara ale kazdy to musi prezit ked chce mat dobry chrup ...
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ako povedal obelix , uvedomte si ze anesteza je svinstvo a do narkozy ta nemozu dat len tak dokonca aj ked si spravil predoperacne vysetrenia pokial mas zo strachu vysoky pulz , uplna narkoze sa pouziva pri vacsich respektive az skor nevyhnutnych pripadochob3l1x napísal:....
Ja mam zubara rad : ))))
P.S : operacne mam vytahane posledne stolicky lebo mam maly chrup a nemali sa ako vytlacit a pri tomto zakroku ti ich doslova vysekavaju a aj vtedy som mal len lokalku
Ked som bol mensi (4-5r) tak som sa zubara bal a pri vysetreni som nespolupracoval, ked uz to bolo neunosne, vybavili mi celkovu anestezu, nic som necitil a este som dostal od starkej aj auticko.. ak sa citis ze si psychicky na urovni 4 rocneho dietata tak sa skus informovat ci by to nebolo mozne...
no neviem, píšete len svoje názory, pravda je taká, že dať si urobiť zuby pod celkovou anestézou nie je až taký problém..niektorý ten strach nevedia prekonať..ako napr kamarát: nenormálne ho boleli zuby(ale nie tak aby ho museli uspať pri odstraňovaní kazov..), ale aj tak ušiel z kresla(!), keď si pripravovala veci a to mal v tom čase 18...takže problém to nie je, spýtaj sa zubárky na to, vysvetli jej o čo ide a za cca 3 týždne pojdeš do nemocnice a už o poobede 3-4 ideš domov.cítiť nie je nič, veď ds z tou anestézou robia aj oveĺa bolestivejšie veci.
ale ako tu píšu ostatný, aj podľa mňa je to totálna zbytočnosť.keď sa už tak bojíš, priplať si v nejakej lepšej ordinácií a oni už vedia čo robiť aby to nebolo také nepríjemné..
jackb// aha, sorry som si nevšimol tvoj príspevok
ale ako tu píšu ostatný, aj podľa mňa je to totálna zbytočnosť.keď sa už tak bojíš, priplať si v nejakej lepšej ordinácií a oni už vedia čo robiť aby to nebolo také nepríjemné..
jackb// aha, sorry som si nevšimol tvoj príspevok
-
DeFeAt
Medium Professional
teda, nedavno som bol u zubarky, ze ma boli zub
ona mi zacal vrtat iny a objednala ma na 22.
normalne sa k nej tesim! a to pred 3 mesiacmi som sa jej bal ako drak, raz som sa prekonal (dopomoc 2 tabletky - ibalgin. odporucam)
bol som tam prvy krat preto, lebo ma tak bolel zub, pod nim hnis, nieco hrozne a ta ulava, ked mi ho vybrala, normalne mam rad svoju zubarku (celkovo mam dobru zubarku)
ona mi zacal vrtat iny a objednala ma na 22.
normalne sa k nej tesim! a to pred 3 mesiacmi som sa jej bal ako drak, raz som sa prekonal (dopomoc 2 tabletky - ibalgin. odporucam)
bol som tam prvy krat preto, lebo ma tak bolel zub, pod nim hnis, nieco hrozne a ta ulava, ked mi ho vybrala, normalne mam rad svoju zubarku (celkovo mam dobru zubarku)
-
pryja
Darca
No u nas by to malo fungovat tak, ze ta prijmu na oddelenie o den skor, spravia ti odbery-krvny obraz a moc-to je zaklad+EKG, popripade nejaky RTG a rano idesSeXy napísal:Zijem v USA takze tu je narkoza mozna.
Len chcem vediet ako to je pred tym nez pojdem.
Budu mi robit pekny bordel v ustach takze tadsej sa dam uspat...
zit v amerike aj ja sa bojim
:D:D dufaj hlavne ze zubar ma vychodenu aspon strednu skolu ...
tam by to nemal byt problem ved v amerike este aj strihanie vlasov je pod celkovou narkozou (tam asi nevedia co a ako robit tak musia studovat knizky a kebyze je pacient pri vedomi a vidi to taak zuteka sam)...
ale myslim ze lokalka by ti bohate stacila ...
tam by to nemal byt problem ved v amerike este aj strihanie vlasov je pod celkovou narkozou (tam asi nevedia co a ako robit tak musia studovat knizky a kebyze je pacient pri vedomi a vidi to taak zuteka sam)...
ale myslim ze lokalka by ti bohate stacila ...