TNUAD- Trecianska univerzita

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

TNUAD- Trecianska univerzita

Príspevok od používateľa Martinekk »

Zdravim vospolok,

chdoim na tuto "univerzitu" a zda sa mi, ze tam nieje viacero veci koser. Chcel by som vediet, nazory viacerych ludi, urcite dakto odtialto tam chodi. Ja chodim na mechatroniku a som prvak. Na zaciatku ans bolo cca 109 ak sa dobre pametam. Teraz je cca 25. A viaceri co poznam, chcu skoncit a ist dakam inam alebo robit. Tie zapocty a skusky su hrozne tazke, pristup daktorych ucitelov je otrasny. Mate aj vy ten pocit?
Potom su tu este aj rpeslapy univerzity ako su tie veci zo zlata (teraz si nespomeniem ako sa tie blbiny nazyvaju oficialne), prijatie studakov priamo do tretieho rocnika a podobne...
Vyjadrite sa k tejto teme, mna to uz doziera... Chcel by som vystudovat, ale hadzu ludom klacky pod nohy. Je toto normalne? Rozpiste sa, rozpisem sa aj ja... Nech si maju pripadni zaujemci o tuto skolu co precitat.

Dakujem za prispevky k teme.
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Pre pocet ziakov sa netrap....Vela ludi zacina,ale malo ma vydrz dokoncit studium. Podaktori idu preto, aby sa vyhli praci, podaktori aby boli na internate a poznam dokonca typka, ktory siel na skolu, aby bol na intraku a mohol pozerat filmy, potom sa chvalil,ze v zivote nevidel tolko vela filmov, po 1.semestri to zabalil sam...
Do vyssieho rocnika sa dostanes iba tak, ze si chodil na inu skolu a uznali ti skusky,alebo si uz mal postupit o rocnik vyssie,ale napriklad kvoli jednej skuske pokracujes v rocniku, kde si skoncil - opakujes ho,ale iba si dorabas skusky, ktore ti chybaju...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Ja viem co myslis...
Ale u nas bol problem so zapoctami, nechceli nam ich na fyzike zapisat. ze az na skuske. prisli sme na skusku a odtial nas vyhodila ze nema podklady aby dala zapocty... tak takyto bordel tam je.

jo,a henti studenti co ich prijali (dnes som to cital na nete, vcera to bolo v spravach v trencianskom radiu) studovali dva roky na nejakom institute vzdelavania ci kde, a to nemalo s vysokou solou nic spolocne... ze tam boli prijati protizakonne. Toz, neviem, no...
minob
Star
Star

S tymi studentami neviem, nesledoval som. Ale v kazdom pripade - zvykaj si... vacsinou to tak byva, v prvom rocniku si "len" dalsi do poctu, za ktoreho ma skola peniaze. Ked sa to pretriedi a utrasie, a postupis vyssie, urcite spozorujes u niektorych profesorov aj zmenu v spravani k Vam k lepsiemu...
Tak ti poviem, bud jednoducho pripraveny na vsetko, stretnes sa so vselicim...

EDIT: Myslim,ze raz za pol roka byva pristupny dotaznik, kde sa mozes vyjadrit anonymne k praci profesorov a doktorandov a ku kvalite vyuky...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jo, asi tak nejak to bude, ako popisujes...
Ano, dotaznik je. Ale chyba je ta, ze sme ho vyplnovali este pred skuskovym. Vyplnovali sme ho pred dvoma alebo troma tyzdnami, uz si nepameam presne... A to sa skusajuci a profesori ukazali v pravom svetle az teraz... chyba. Pokusam sa vydrzat, no uvidime.
Ako jeden kolega povedal: Na zakladke ta naucia pisat a citat. Na strednej ta naucia ucit sa. A na vysokej ta nauceia oje*avat. Nuz, asi mal pravdu...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

pozri, ked ma kazda druha dedina na slovensku svoju univerzitu, tak je jasne, ze nemozu mat pozadovanu kvalitu, za dalsie cele rozhodovanie je na personale univerzity ... ano ak chces mozes sa aj stazovat, ale nic ti to nepomoze ...

btw.: dal som si prihlasku do trencina na mechatroniku, ale iba ako poistku v pripade nudze ... normalne realne rozmyslam, ze ked ma nezoberu do brna, tak pojdem radsej na rok robit niekam do zahranicia ako ist do trencina ...
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Fakt radsej chod robit, tu sa to naozaj neoplati....
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Niektore fakulty zarabaju len na prvakoch t.j. ze naberu urc mnozstvo a do druheho rocnika ide z nich 10%.. no fakulta ma prachy za vsetkych, a takto sa to opakuje rok co rok.. ten psychonatlak by mal po prvom semestri ci rocniku trochu polavit. Zatni zuby.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No, hadam to bude tak ako pises...
Je tu vobec dakto z tejto "univerzity"?
minob
Star
Star

nordkapp_pb napísal:pozri, ked ma kazda druha dedina na slovensku svoju univerzitu, tak je jasne, ze nemozu mat pozadovanu kvalitu, za dalsie cele rozhodovanie je na personale univerzity ... ano ak chces mozes sa aj stazovat, ale nic ti to nepomoze ...
Z vlastnej skusenosti si dovolim tvrdit opak. Teraz TNuni nabehla na novy system AIS, uz to nie je to co predtym, teraz mas 3 moznosti urobit skusku, potom jeden dekansky termin v najhorsom pripade. Pokial je vas viac, vybojujete si to co pozadujete, samozrejme, ak je to v sulade so zakonom alebo poriadkom univerzity...Ked som prisiel na skolu, mal som z nej rovnaky pocit ako Martinekk, vyssie rocniky nas poucovali co a ako. Kto chce, nauci sa, ta skola mu nieco da, kto zaujem nema, nepomoze mu ani uroven skolky, nezvladne to. Je to o ludoch a ich pristupe, nevzdavaj sa.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Prides tam slusne oblecena, zahraju tam v aule nejaku orchestralnu hudbu, pasuju vas za studentov, nejaky preslov a dovi...
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

vcera vecer nejaki turecki hackeri naburali stranku "fakulty mechatroniky", nechali tam nejaky pre nas nezrozumitelny odkaz, ale uz to dali do poriadku :)
Snake7778
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Snake7778 »

Čo si človeče od VŠ čakal? Toto nie sú americké filmy, kde chodia študáci v rovnošatách a všetci sedia na prednáškach, kde počúvajú skúseného profesora :roll: .
Ale k téme, tak si tak ako my ostatní zistil ako to chodí na VŠ na Slovensku. Flákaju to študenti, profáci aj vedenie....teda aspoň väčšina z nich. No a potom sa dejú také veci ako opisuješ. Načo by ti zapisovali zápočet, keď to môžu nechať na neskôr? A keď potom na to zabudnú, skús sa ozvať, že oni spravili chybu... :wink: No a tie veci ako preskakovanie ročníkov, to asi ľudia čo prestupujú a uznali im skúšky z predošlej školy a tak mohli hneď do 3.ročníka ako tu už niekto spomenul. Tie prešľapy univerzity s "tými vecami zo zlata" boli práve kvôli tomu, že nikto to neriešil a takto to dopadlo. No a to, že ubúda ľudí je normálne na každej VŠ. Hlavne v prvom ročníku si veľa ľudí uvedomí, že daný odbor ich nebaví, alebo že to nie je tak ako si predstavovali a zo školy odídu dobrovoľne. Klacky pod nohy hádžu na každej škole, to ťa tiež trápiť nemusí, na to si časom zvykneš. Zrejme si na škole prvý rok a príde ti všetko iné ako si čakal, ale týmto si prešiel každý. A podľa miesta tvojho bydliska usudzujem, že študuješ na TNUaD priamo v TN....tak budz chlapče rád, že nenavštevuješ detašované pracovisko tejto univerzity v Prievidzi....to by si ešte len videl, čo je to bordel. 8)
Napísať odpoveď