Urieknutie, z očí, porobenie...
-
PC-Man
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Urieknutie, z očí, porobenie...
Aky mate na to nazor ??? Sam tomu nechcem verit, ale uz mnohokrat mi pomohlo napr. "zhadzanie uhlikov" (a to nielen mne). Vzdy ma zaujimalo ako napr. take zhadzanie uhlikov funguje - preco uhlik, ktory za normalnych okolnosti zostane plavat na hladine, v pripade urieknutia klesne ku dnu. A ako je mozne, ze po par minutach po zhadzani uhlikov, tazkosti (bolest hlavy, nevolnost) akoby zazrakom pominu. Mate s tym nejake skusenosti ? Aky je vas nazor ? Nikdy som tomu nechcel verit (kedze mam rad racionalne vysvetlenia), no uz mnohokrat som bol svedkom, ako to pomohlo - a o nahodu alebo psychiku urcite nejde....
BTW, poprosil by som, aby ste sa zdrzali odpovedi typu: "Je to blbost", "Nechapem ako moze niekto v 21. storoci na take nieco verit" a podobne...
BTW, poprosil by som, aby ste sa zdrzali odpovedi typu: "Je to blbost", "Nechapem ako moze niekto v 21. storoci na take nieco verit" a podobne...
-
zuzkazuzka
VIP
O podobnych veciach som cital knihu, takze to, ze po ponoreni uhlika sa ti zlepsi zdravotny stav, je zalezitost psychiky a nicoho ineho. tam to bolo vysvetlene na zaklade toho, ze nejaky saman kedysi zaklial nejakeho turistu a tomu sa hned pohorsilo a hrozila mu smrt. Nikto totiz nevedel zrusit kliatbu, tak nakoniec sa nejaky doktor zahral na samana a pred pacientom sa tvaril, ze kliatbu rusi, potom mu oznamil, ze sa to podarilo a pacient sa ozdravil...takze tak.
-
PC-Man
Light Star
a ako je to potom z fyzikalneho hladiska ze sa tie uhliky ponorili ??? Preco sa ponaraju v zavislosti od sily urieknutia (niekedy iba jeden, inokedy 2 a pri najtazsom 3 ???) ... preco sa pri beznom skusani aj ked tam vhodim 20 neponori ani jedna ??? ...a nemyslim si, ze ked ma 10 hodin boli hlava a je mi zle, ze ani pracovat nemozem a po tomto ukone to do polhodinky uplne zmizne je len psychika (a teraz nehovorim len o sebe)...
//autoeditácia príspevku ( 11 Sep 2008, 18:53 )
//autoeditácia príspevku ( 11 Sep 2008, 18:53 )
Postup ziaden extra, staci, ak pri tom myslis na niekoho kto je "urieknuty" popripade na seba (mnohi pri tom septaju rozne texty, prezehnavaju to a pod. ukony, ale ja som to nikdy nerobil..) Proste som iba zapalil zapalku a po vyhoreni cca polovice kazdej zapalil od nej dalsiu a tu predoslu ponoril pod vodu (pouzivaju sa 3 zapalky) tam sa to bud ulomilo samo, alebo som tomu pomohol o okraj pohara... niektori to robia aj tak, ze zapalky zapalia 3 naraz a este nad vodou im useknu napr. nozom tie vyhorene hlavicky.) Ak ti nejake padnu, treba sa z tej vody 3krat napit a vyliat ju niekede VONKU na zem. Zatial to vzdy pomohlo.fizz napísal:OHej, mali by. Teraz som to skusala a plavali. Len nejako sa mi nezda, ze kvoli bolesti hlavy, ci inemu porobeniu sa porusia zakony vdaka ktorym ta zapalka ma ostat na hladine.
Bola by som autorovi vdacna, ak by napisal poistup ako to s tymi zapalkami robil, mozno som sa v niecom nedrzala postupu.
Hovor si co chces, ale podla mna je to polepsenie iba vecou psychiky, ked uvidis, ze sa uhliky ponorili.
A to, preco sa ponaraju rozne neviem zdovodnit a ani ma to netrapi
Ja na to neverim a este sa mi nestalo, ze by ma niekto uriekol alebo mi "spadlo z oci", zato kamaratke, ktora na to veri sa to stava aspon raz do roka
Ja na to neverim a este sa mi nestalo, ze by ma niekto uriekol alebo mi "spadlo z oci", zato kamaratke, ktora na to veri sa to stava aspon raz do roka
-
P3Bo
Guru wannabe
Ked som si precital co autor napisal tak som si spomenul na jeden pribeh z Conana [knihy] vcelku zaujimavo tam bolo popisane ako mu ani jeden carodejnik nemohol ublizit lebo neveril na ich kuzla a tak nad nim nemali moc.GothaR napísal:Hovor si co chces, ale podla mna je to polepsenie iba vecou psychiky, ked uvidis, ze sa uhliky ponorili.
a teraz k veci:
Mama veri na taketo "kuzla" a pomaha jej to casto chodila so mnou ku tym tetam ktore vzdy volam bosorky : )) no nikdy [treba zaklopat] mi svojou "magiou" nepomohli ani nepohorsili jednoducho som sa voci tomu uzavrel a neverim tomu.A vzdy si poviem [ v mysli] pred tou procedurou ze na mna to nema vplyv .Ak vsak tomu niekto chce verit a pomaha mu to zbavit sa niecoho tak prosim.Davajte si vsak pozor aby vas to neovladlo resp. aby ste si to "z oci" nevsugerovavali
taky tak... ta moja mava migreny a tiez sa jej obcas stava, ze dostane "z oci" (sice sa uz nepamatam, kedy naposledy... klop klop, chvalabohu), taktiez ked som bol maly, tak som obcas videl, ze robi nieco s vodou a zapalkami... nevedel som, o co ide, ale ani som to neriesilP3Bo napísal: Mama veri na taketo "kuzla"
nastastie s takymito vecami skusenosti nemam a ani na to nejako neverim, som materialista
-
twardykamen
Medium Professional
Povery, povery a ešte raz povery......... Ale na strane druhej, možnosti ľudskej psychiky sú obrovské a autosugescia je zázračná vec.....
By som mal brať vážne koľkokrát ma niekto "preklial" a "uhranul", tak už by som aj so svojou rodinou bol 100x mŕtvy......
Celé tieto povery sú o tom, že niektorí jedinci sú trochu citlivejší a vnímavejší a tak vedia druhým vsugerovať (lepšie povedané, presvedčia ich aby si to vsugerovali sami) buď "požehnanie" aby sa im darilo, alebo "prekliatie" aby sa im nedarilo......
No a spomínaný zmanipulovaný človek sa toho podvedome drží a koná tak aby to vychádzalo či už dobre alebo zle (podľa toho čo "bosorák/ka" povedal/a)..... Zmanipulovať sa väčšinou dá človek ktorý neverí sám sebe na 100% (a teda potrebuje sa spoliehať na niečo iné), a rovnako aj ľudia ktorých celkový duševný prehľad je obmedzený (nechcem nikoho uraziť, ale takých ľudí je žiaľ veľmi veľa).........
edit. gramatika
By som mal brať vážne koľkokrát ma niekto "preklial" a "uhranul", tak už by som aj so svojou rodinou bol 100x mŕtvy......
Celé tieto povery sú o tom, že niektorí jedinci sú trochu citlivejší a vnímavejší a tak vedia druhým vsugerovať (lepšie povedané, presvedčia ich aby si to vsugerovali sami) buď "požehnanie" aby sa im darilo, alebo "prekliatie" aby sa im nedarilo......
No a spomínaný zmanipulovaný človek sa toho podvedome drží a koná tak aby to vychádzalo či už dobre alebo zle (podľa toho čo "bosorák/ka" povedal/a)..... Zmanipulovať sa väčšinou dá človek ktorý neverí sám sebe na 100% (a teda potrebuje sa spoliehať na niečo iné), a rovnako aj ľudia ktorých celkový duševný prehľad je obmedzený (nechcem nikoho uraziť, ale takých ľudí je žiaľ veľmi veľa).........
edit. gramatika