Ale myslím, že tú vlajku používala už aj RFSSR za Sovietskeho zväzu...Fabo napísal:fakticky ruska je kopia nasej,lenze ZSSR sa rozpadol skor ako CSFR takze medzitym si Rusi zobrali vlajku pouzivanu Slovenskom pocas vojnoveho statu aj boja za nezavislost, tak sme si na nu este capli znak.
NAJkrajšia vlajka
-
Sagittarius
Guru
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ethopia (rastafarrran!), Jamaica (pekne farby).
- Prílohy
-
- Jamaica_flag.gif
- jamaica
- (5.79 KiB) 183 stiahnutí
-
- et.gif
- ethiopia
- (788 Bajtov) 726 stiahnutí
v Rusku sa pouzivala od cias Moskovskeho carstva az do konca Docasnej vlady
pocas Sojuzu vyzerala inak
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_SFSR
k teme:
Kolja: nas krasnj
Sverak: co je na tom krasnyho, vzdyt je to cerveny jako trenirky
podla mna je nasa vlajka naozaj krasna
ale okrem nej:
pocas Sojuzu vyzerala inak
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_SFSR
k teme:
Kolja: nas krasnj
Sverak: co je na tom krasnyho, vzdyt je to cerveny jako trenirky
podla mna je nasa vlajka naozaj krasna
ale okrem nej:
- vlajka Irskej Republiky
- neoficialna vlajka Irska, zaroven vlajka county Leinster a "naval jack" irskeho namornictva
Praveze my sme od Rusov zobrali vlajku a dali sme si tam svoj znak. Vlajka biela modra cervena symbolizuje slovanstvo z toho dovodu ju zacali pouzivat Rusi a neskor Cesi, Srby, Chorvati, Slovinci a my.Fabo napísal:fakticky ruska je kopia nasej,lenze ZSSR sa rozpadol skor ako CSFR takze medzitym si Rusi zobrali vlajku pouzivanu Slovenskom pocas vojnoveho statu aj boja za nezavislost, tak sme si na nu este capli znak.
Rusi ju pouzivali prvy kedze ako jedina slovanska krajina nebola pod okupaciou inach narodov resp Ruske carstvo bolo nezavisle a malo samostatnost uz od stredoveku.
Inak Lybijska vlajka je dost zaujimava
- Prílohy
-
- lby.gif
- (2.16 KiB) 657 stiahnutí
Re: NAJkrajšia vlajka
Odkedy je hento anglická vlajka prosímťa ? Ten obrazok co si poskytol, to je vlajka Velkej Británie, Anglicko ma inu vlajku.Konflikt napísal:Neviem či to tu ž bolo, ale aká štátna vlajka krajiny sa vám páči najviac?
Mne určite naša a ANGLICKÁ tiež
- Prílohy
-
- englandflag_01.gif
- TOTO je ANGLICKA vlajka
- (3.44 KiB) 182 stiahnutí
ale ked si to tak vezmes, tak vlajka dnesho Ruska vznika v prvej polovici 16. storocia...Ujo Marky napísal:Ehm to ze trikolora biela, modra, cervena symbolizuje Slovanstvo je zialBohu blbost.
Tato vlajka vznikla za "Robotnika na trone", ktory bol tak okuzleny Holandskom ze si zobral ich vlajku a pretocil si jej farby. Dejepis je moja uchylka![]()
Najkrajsia vlajka pre mna:
Slovensko
Srbsko
No tak mas znalosti na urovni wikipedii. Nepopieram ze na tvorbu Ruskej vlajky malo vpliv Holandske namornictvo (zrejme v smere a tvare pruhov) ale Rusi resp Ruske kniezatstva mali svoje vlajky ktore boli este nejednotne a vo vacsine z nich prevladala biela, modra a cervena.Ujo marky napísal:Ehm to ze trikolora biela, modra, cervena symbolizuje Slovanstvo je zialBohu blbost.
Tato vlajka vznikla za "Robotnika na trone", ktory bol tak okuzleny Holandskom ze si zobral ich vlajku a pretocil si jej farby. Dejepis je moja uchylka
Rusky symbol resp statny znak dvojhlavy orol ma povod zo stredovekej Byzancii, takze uz v tej dobe sa musela formovat Ruska vlajka alebo aspon jej farby.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
-
Jeremy
Medium Professional
no co sa tyka nasej vlajky tak http://sk.wikipedia.org/wiki/Vlajka_Slovenska
je to celkom dobry clanok
co sa tyka rusov do nasej vlajky bola iba pridana modra ako symbol slovanstva a inak slovinci tak povediac kopirovali nasuvlajku kedze nasa vlajka bola pouzivana od roku 1848
je to celkom dobry clanok
co sa tyka rusov do nasej vlajky bola iba pridana modra ako symbol slovanstva a inak slovinci tak povediac kopirovali nasuvlajku kedze nasa vlajka bola pouzivana od roku 1848
Kali vsade sa docitas ze prva Ruska vlajka bola vytovrena az v 17. str.kali520 napísal:Rusky symbol resp statny znak dvojhlavy orol ma povod zo stredovekej Byzancii, takze uz v tej dobe sa musela formovat Ruska vlajka alebo aspon jej farby.
Aj nas dvojkriz je povodom z Byzancie a prisiel sem v 9. str, a nemali sme este v stredoveku takuto vlajku ako mame teraz, prvy naznak dvojkriza vo vlajke bol az v 13. str a to nie na nasej trikolore. Takze to vobec nepokladam sa rozhodujuci fakt.
+ statny znak a farby vlajky su dve rozdielne veci a vobec nemuseli vzniknut tym istym sposobom a v tom istom obdobi.
Tvoje znalosti si zatial neukazal, pises sem iba Tvoje domienky
Heh, štátne vlajky … v prevažnej väčšine symbolizujú historický vývoj krajiny a národov … každá ukrýva príbeh … pre mňa sú všetky krásne …
Trošku ma štve, že česi ukradli tú československú …. ale tá naša je tiež veľmi pekná … každopádne som s ňou spokojnejšia ako s hymnou
…
A k tej vlajke Kosova … na nejakom fóre som čítala názor na túto vlajku … niečo v zmysle – pripomína mi ostrov v mori, ostrov bezprávia v mori ľahostajnosti … a plne s ním súhlasím ...
A tu sú niektoré zaujímavé …
Trošku ma štve, že česi ukradli tú československú …. ale tá naša je tiež veľmi pekná … každopádne som s ňou spokojnejšia ako s hymnou
A k tej vlajke Kosova … na nejakom fóre som čítala názor na túto vlajku … niečo v zmysle – pripomína mi ostrov v mori, ostrov bezprávia v mori ľahostajnosti … a plne s ním súhlasím ...
A tu sú niektoré zaujímavé …
- Prílohy
-
- Kirgistan.gif
- (4.46 KiB) 259 stiahnutí