Zdravim, ak tu ma niekto skusenosti s tvorbou php systemov, mohol by mi poradit ako sa asi pohybuju ceny, za podobny projekt?:
-System na pridavanie a upravu clankov
-Registracia, prihlasovanie a sprava uzivatelov
-Fotogaleria (nieco ako upload foto cez form na FTP a nasledny zapis a vypis udajov z DB)
- Ankety
- jednoducha diskusia
-Spravovanie obsahu podstranok a ich linkovanie do menu
PHP + MySql
...najlepsie napisat aj priblizne ceny samostatne ku kazdej polozke...dik
hej, to vsetkom som uz presiel skor nez som zalozil temu...len by ma skor zaujimali, "nefiremne ceny" (nejaka skutocna hodnota len tejto prace), tam v tych profesionalnych redakcnych tvori vyslednu cenu vela inych veci..urcite tu chalani na fore robia podobne veci...
(budem istejsi ked to sem napise nejaky skusenejsi clovek co v tom robi, ako precitat si ceny na stranke nejakej firmy)
Približné ceny ti nepovie nikto. Záleží to od toho projektu a môžu sa pohybovať od pár stoviek, až po niekoľko sto tisíc korún (a ak to robíš pre štát, tak aj viac).
Pokial to je len taký maličký systém pre malý osobný blog tak to víde možno tak na 3000-5000SK, pokial by to bol róbustný systém pre nejaký portál tak aj tých 12-15000SK, ale to je len tak od oka hodená suma...
No neviem, niekedy najdem na nete cennik webdesignera, ktory ponuka za obycajne staticke XHTML do 4000. S takym jednoduchym systemom by to tych 6k aj mohlo byt.
Tiez sa pridavam. Niekedy na nete narazim na HTML prezentacie od 3 000 Sk, niektori dokonca pytaju takych 7 000 Sk za HTML stranku s 5 podstrankami. Takze ja by som povedal, ze od tych 8 000 Sk by sa to mohlo pohybovat. Samozrejme zalezi aj na systeme a hlavne ako je zabezpeceny.
No tak pridajte chlapci, aspon podlamna sa ceny stranok (html+php+sql) pohybuju 10 000,- a viac zalezi od rozsiahlosti a narocnosti. Aspon co som videl na nete tak aj 15 000,- brali za php+sql...
Ale na isto neviem, to su len moje postrehy, a zavisi to aj od toho u koho si to davate robit, dajaky turbo profik si zapita viac ako dajaky len tak co to ma ako bokovky, studenti a tak...