motorka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

motorka

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

mam dilemu...chcel by som si kupit motorku, ale este som ziadnu nemal a kamos mi tvrdi, ze ked som doteraz nesedel na motorke, tak sa zabijem za chvilku...
je to velky problem naucit sa na tom jazdit? nie som typ cloveka, co by na nej chodil 200km/h, predsa len, som si vedomi, ze to ma len dve kolesa...
slo by o nejaky priemer, mozno Honda CBR600
dik za rady a skusenosti!
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

CBR600 zrovna nieje priemer, ale budiz .. na motorku musis mat geny, musis vediet rozmyslat hodne dopredu, odpusti ti ovela menej chyb ako auto a v podstate kazda, aj ta najmensia chyba moze byt posledna .... to by vsak nemal byt ziadny bubak, ak sa chystas jazdit s rozumom a niesi typ tzv. DDO ( Dobrovolny Darca Organov ), pre ktoreho je spravna jazda iba taka, ked sa lamu na plyne zapestia ...

... k tomu zacinaniu, ja osobne by som nezacinal na CBR600, je to predsa len supersport, zacinal by som na nejakej klasike MZ,CZ,JAWA .. kludne staci aj jednu sezonu pojazdit, podla toho ako rychlo ti ide dostat sa do toho ... su to motorky ktore niesu nastavene tak ostro ako CBR, naucis sa na nich aj beznu udrzbu a ak nahodou popadas, alebo nieco poseres, tak to nestoji majland ...

R.I.P. -> Ride In Peace :-P
uNreal_saTch^
Professional
Professional

mhm, takze zacat na necom slabsom? Toto by mohlo byt v pohodke teda? akoze fakt na nejakej CZ nepojdem do roboty do BA :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Kawa je dobra volba .. tych 35koni je plne dostacujucich na zaciatok .. myslim ze s tymto spravis dobre, pokial natrafis na dobry kusok a budes mat stastie a pojde ti to dobre .. lebo ja by som kawu po padoch alebo dodrbkanych veciach nechel za svoje servisovat ... pocitam ze to nepojde inak ako v autorizaku, lebo takychto tu moc nebeha ... velkou devizou tejto masiny je ze vyzera ako dospela motorka a ma dobry motor, kazdopadne ako kazda kawa :-) ...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

je to krásna motorka.. tá 250ka.. aj tak neviem, či by som nezačal ešte s niečím menším.. ja jazdím na simsonovi (50cm3) a poviem ti aj 60km/h je niekedy prirýchlo.. :? na motorke sa nenaučíš jazdiť asi nikdy.. pretože vždy ťa niečo prekvapí.. ja jazdím skoro pol roka.. a ešte stále o sebe hovorím, že s moto začínam.. :) je to tak, na motorke sa chyby nepripúšťajú.. :( ja byť tebou, tak si za tú cenu kúpim radšej auto.. :) aj keď jazdu na motorke si zamiluješ, je to skutočne nádhera.. :wink: ale veľmi nebezpečná nádhera.. tak, ako povedal kolega predo mnou.. Treba strašne veľa predvídať, pretože niektorí vodiči ti s radosťou nebudú dávať prednosť(motorka nemá prednosť nikdy), olej na ceste, štrk, pásy pre chodcov,... je toho strašne veľa.. A zapamätaj si, že to, že si spravil vodičák neznamená, že vieš jazdiť.. tam ťa naučia pohnúť sa, dať neutrál a zastaviť.. :) veľa zdaru, a hlavne veľa šťastia.. :)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

Kawasaki Ninja 250R model 2008 som cital ze je idealna prva motorka. jednoduche ovladanie a proste sama chvala. keby som si siel kupit motorku (mat peniaze a priatelku co mi to nezakazuje) tak ju uz mam :D
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

mozno by bol dobry zaciatok daka crossa alebo endurko. ked sa s tym dakde vyklopis, nebude ti to az tak luto a zachovala hracka sa da zohnat za 25-30 tisic aj s papiermi v dobrom stave :) nezlomis s tym ani rychlostny rekord, povacsine do 150 km/h a to sa predtym musis najest fazule :D predsalen taka masina odpusti viac ako daky jogurt na ceste.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Nechcem krivdit autorovi temy ..ale ja by som do ruk motorku za 120000 aj ked ma "len" 250cc nedal ..kedze si na motorke v zivote nesedel ..ja na tvojom mieste berem cz 175 ktoru kupis v bazaroch za 20000
alebo mozno nieco taketo na zaciatok
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/98000 ... ed-125.php
http://motocykle.bazos.sk/inzerat/97857 ... rt-125.php
a potom casom ked si uz zvyknes naucis sa na tom jazdit budes postupovat na vacsie kubatury...
takuto chybu spravil aj kamos ze spravil vodicak ..hned su kupil drahu motorku a potom hned bum bac a bola v riti... a je vzdy lepsie ked zmastis nejaku motorku za 20000 ako za 120000
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Na začiatok určite nie 600. To je blízke samovraždy.

A vodičák na motorku takého kalibru máš? Lebo nie zo srandy je to riešené, že postupne sa nadobúda na väčšie objemy.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

fikus-kukis napísal:Lebo nie zo srandy je to riešené, že postupne sa nadobúda na väčšie objemy.
a to už je schválené ?
to som nevedel...
btw aké objemy ? :cajicek:
Stenky
Professional
Professional

Skupina A1 - vek 16 r. (motocykel do výkonu 11 kW, obsah max. 125 cm3)
Skupina A - vek 18 r. (motocykel do výkonu 25 kW, obsah neurčený)
Skupina A - vek 21 r. (motocykel bez žiadnych obmedzení)

neratam AM mopedy do 50ccm
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

schw33k: Mam pocit, ze s postupnym vykonom to plati uz par rokov ;)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Stenky napísal:Skupina A1 - vek 16 r. (motocykel do výkonu 11 kW, obsah max. 125 cm3)
Skupina A - vek 18 r. (motocykel do výkonu 25 kW, obsah neurčený)
Skupina A - vek 21 r. (motocykel bez žiadnych obmedzení)

neratam AM mopedy do 50ccm
pockaj cize od 16 uz je aj 125? nebolo to doteraz ze len 50?
uNreal_saTch^
Professional
Professional

mno po viacerych debatach sa stretam s nazorom ze 130.000 za tu kawu je vela, a ze za chvilku by mi to bol bicykel :D
co som sa rozpraval s trroma kamosmi co jazdia dlhsie a chodia takisto na okruhy, radia za tie prachy zobrat CBR 600RR (jazdenu).
ze nie je tam az taky velky rozdiel aj ked jedno je 250tka a toto 600vka, ale kvalitovo je to o neco inom. Ta 250 ze je tiez uz dost silna, takze ked uz, tak tu hondu
sam neviem...

jo a papiere mam
gulo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gulo »

Navstiv stranku
http://www.motoride.sk
BabySHAQ
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BabySHAQ »

No chlape na prvu motorku si sadnut na cbr600, je dost odvazne. Ja jazdim na motorke 2 roky (125ccm) ale na tu Cbrku by som si asi netrufol. Ja by som ti odporucil zacat na 125tke, nieco jazdene kde sa naucis zaklady, ako prisposobit jazdu vonkajsim podmienkam, ako naklopit do zakruty a hlavne ta nauci byt ostrazity. Postupne ked budes mat aku taku istotu tak presedlat na nieco vecsie i ked myslim ze na 6kovy sport je este stale prehnane. A ktomu co si vravel ze Yamaha sa kvalitou netaha na hondu to je fakt chu**** a nechce sa mi verit ze kamarati ktory maju co to najazdene tak ti odporucuju na zaciatok cbrku.
Ak mas tie peniaze a paci sa ti ta stvrtinkova ninja tak to je fakt asi to maximum co by bolo dobre na zaciatok. Cital som par clankov o nej a je to fakt vynikajuca volba. Rychlostou ti bude stacit az az, zrychlenie je taktiez genialne , ovladatelnost vyborna a hlavne je tam pohodlny posed nie jak na klasickom sporte

Vela stastnych kilometrov !
Stenky
Professional
Professional

BabySHAQ napísal: A ktomu co si vravel ze Yamaha sa kvalitou netaha na hondu to je fakt chu**** a nechce sa mi verit ze kamarati ktory maju co to najazdene tak ti odporucuju na zaciatok cbrku.
Kawasaki Ninja, zrejme si myslel Kawasaki. Kvalitu Honda/Yamaha/Kawasaki by som nereisil. Vsetko su to stroje na urovni.

Inac plne suhlasim s tym co si napisal vyssie.
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

hojko napísal:schw33k: Mam pocit, ze s postupnym vykonom to plati uz par rokov ;)
ja som nemal na mysli vekove rozdelenie, ale objemy 350,500,750, neobmedzene...
takto nejako to malo byt schvalene, ak sa nemylim.. este aj instruktor z autoskoly sa rozculoval, ze skrachuju, ked budu musiat nakupit motorky kazdej kubatury...
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Ja som si asi nasiel darcek na jar buduceho roka :) Chcel by som si kupit HONDU DAX, btw nemozete mi o tom podat nejake info? (co stoji, kde s tym mozem jazdit, max rychlost, etc), lebo do motoriek nei som nejako zainteresovany, ale tu v FR ju vyuzijem urcite dobre :)
Prílohy
hondadax_st50_1969.jpg
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

osobná skusenosť : babetta, JAWA 350 r.v. 1991, Cagiva Freccia 125, CBR 600 F3, CBR 600 RR

Moje odporučanie : začni s javou jednu sezonu... bezproblemov si nacvičiš udržbu a ked ju nepadneš nejak silno tak ju predaš za to za čo si ju kupil... a potom ročiku možno dvoch by som sedlal tu 600 ale s velkým citom... osobne som mal zopar pádov z 350 a boli to rychlosti do 60 šuchačky... som rad že som nemal silnejši motor vtedy pod zadkom a že to skončilo len cestnými lišajami...

Prajem vela kilometrov viac tych štastných... a pridávaj s rozumom nie s adrenalínom.... mnoho ludi ťa na motorke zbada naposlednú chvílu.. a aj tie najlepšie brzdy ťa nemusia zachrániť....
Napísať odpoveď