Vista - problem
vista sama od seba nemrzne ...
1. mas original? alebo len nejaky cracked instalacku z netu?
2. mas v poriadku RAM-ky? skusal si testy nejake? vymenit ramky s kamosovimi alebo tak? ak nie je blue screen vina driverov tak je to 90% uz len vadna RAM, vista sama od seba nepada, mne padala pri vadnej ram, po vyreklamovani uz som blue screen nevidel
(to ze XP islo v pohode neznamena ze RAM je ok, XP obsadzuje ovela ovela menej RAM-ky nez vista...)
1. mas original? alebo len nejaky cracked instalacku z netu?
2. mas v poriadku RAM-ky? skusal si testy nejake? vymenit ramky s kamosovimi alebo tak? ak nie je blue screen vina driverov tak je to 90% uz len vadna RAM, vista sama od seba nepada, mne padala pri vadnej ram, po vyreklamovani uz som blue screen nevidel
(to ze XP islo v pohode neznamena ze RAM je ok, XP obsadzuje ovela ovela menej RAM-ky nez vista...)
-
Andr3w
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Urcite ako prve by som skusil dat update BIOSu, kamaratovi hrozne blbla Vista na 4GB total mrzlo vsetko, dal novy BIOS a ide mu to bez problemov, dokonca mu zacala fungovat i sietovka interna ktora mu dovtedy nesla, nic tym nepokazis urcite to skus.D34Dlife napísal:RAM je nova ... ja si myslim ze je to tym HDD lebo pred formatovanim mi dost blbo isiel ... mam este jeden tak to skusim dat nan a uvidim ...a mam nelegalnu verziu s aktivacnym patchom
//chcel som ju otestovat tak som si ju nekupil ale ked mi takto blbne tak si ju asi ani nekupim ...
-
D34Dlife
Star
Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+
Čipset zákl. dosky nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD Hammer
Systém. pamäť 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Typ BIOS-u AMI (10/19/07)
Grafická karta NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 MB)
Zvuková karta Realtek Unknown @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller
Disková jednotka MAXTOR STM3250310AS (232 GB, IDE)
Disková jednotka ST3250410AS (232 GB, IDE)
ešte niečo potrebuješ vediet ?
// na CD od zakladnej som nasiel program ASUS Update a tam je Update Bios mam to dat cez to alebo sa to da aj dako inak ?
Čipset zákl. dosky nVIDIA nForce 6100-4xx, AMD Hammer
Systém. pamäť 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Typ BIOS-u AMI (10/19/07)
Grafická karta NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 MB)
Zvuková karta Realtek Unknown @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller
Disková jednotka MAXTOR STM3250310AS (232 GB, IDE)
Disková jednotka ST3250410AS (232 GB, IDE)
ešte niečo potrebuješ vediet ?
// na CD od zakladnej som nasiel program ASUS Update a tam je Update Bios mam to dat cez to alebo sa to da aj dako inak ?
Choď na stránku ASUS, daj si download. Tam zvoľ select product -motherboard, select series - AM/AM2+ a select model - M2N-MX SE Plus. Daj Search, zvoľ OS na Vista 32 alebo 64bit (podla toho akú máš). Sú tam drivery, bios, bios utility atď. Pozri si zmeny vo vydaniach BIOSu. Prečítaj si manuál k doske či môžeš updatovať bios cez ten ASUS update alebo či cez nejakú flash utilitu. Ovládače k doske a grafike máš nainštalované pre Vistu?
-
D34Dlife
Star
ja som ju uz stiahol a tiez to robyla a kamosovi isla dobre
v manuale je napisane :
Aktualizace BIOSu pomoci AFUDOS:
Nainstalujte system ze systemove diskety, ktera obsahuje soubor s aktualizaci pro BIOS. V prikazovem radku zadajte prikaz afudos /i<nayevsouboru.rom> a stisknete klavesu Enter. Po dokonceni aktualizace system restartujte.
Aktualizace BIOSu pomoci ASUS EZ Flash:
Restartujte system a pri provadeni testu POST stisknete soucasne Alt+F2. vlozte do mechaniky disketu nebo CD pro obnovu BIOSu. Vlozte instalacni CD nebo disketu ktera obsahuje puvodni nebo novejsi soubor s informacemi pro BIOS. Restartujte system po dokonceni operace obnoveni.
v manuale je napisane :
Aktualizace BIOSu pomoci AFUDOS:
Nainstalujte system ze systemove diskety, ktera obsahuje soubor s aktualizaci pro BIOS. V prikazovem radku zadajte prikaz afudos /i<nayevsouboru.rom> a stisknete klavesu Enter. Po dokonceni aktualizace system restartujte.
Aktualizace BIOSu pomoci ASUS EZ Flash:
Restartujte system a pri provadeni testu POST stisknete soucasne Alt+F2. vlozte do mechaniky disketu nebo CD pro obnovu BIOSu. Vlozte instalacni CD nebo disketu ktera obsahuje puvodni nebo novejsi soubor s informacemi pro BIOS. Restartujte system po dokonceni operace obnoveni.
-
D34Dlife
Star
tie nForce som neinstaloval tak skusim a tie od grafickej som daval najnovsie ale skusim aj tieto ... a podla mna to bude aj BIOSom lebo raz mi nahodilo BlueScreen a tam bolo daco take ze mam updatnut BIOS ci co ale bolo to davnejsie a sa mi zda ze od vtedy mi ta Vista nejde ako ma ... Tak ak nepokazim nic updatnutim toho BIOSu tak by som to skusil ale nwm ako . V tom manuale bolo daco s disketou ale ja ani nemam disketovu mechaniku . Mam iba dve DVD mechaniky.
//autoeditácia príspevku ( 13 Sep 2008, 12:23 )
PAIN mi poradil ze mam skusit v BIOSe stlacit F5 ze mi to nastavy vsetko defaultne tak som to skusil a nahodil som nanovo Vistu aj s ovladacmi co mi dal Goten a zatial ani raz nezamrzla a snazil som ju vytazit ze som spustil dost programov na raz a ani jeden nezamrzol takze uvudim ako to pojde neskvor ale vyzera to zatial ze by to nemalo blbnut ako predtym tak uvidim ... Zatial sa chcem vsetkym podakovat co mi poradili s mojim problemom ... vsetkym Dakujem
//autoeditácia príspevku ( 13 Sep 2008, 22:08 )
pls ako sa da zapnut aby mi v tej spodnej liste ukazovalo miniatury ? ked dam vlastnosti tak tam to nemozem zafajknut
//autoeditácia príspevku ( 13 Sep 2008, 12:23 )
PAIN mi poradil ze mam skusit v BIOSe stlacit F5 ze mi to nastavy vsetko defaultne tak som to skusil a nahodil som nanovo Vistu aj s ovladacmi co mi dal Goten a zatial ani raz nezamrzla a snazil som ju vytazit ze som spustil dost programov na raz a ani jeden nezamrzol takze uvudim ako to pojde neskvor ale vyzera to zatial ze by to nemalo blbnut ako predtym tak uvidim ... Zatial sa chcem vsetkym podakovat co mi poradili s mojim problemom ... vsetkym Dakujem
//autoeditácia príspevku ( 13 Sep 2008, 22:08 )
pls ako sa da zapnut aby mi v tej spodnej liste ukazovalo miniatury ? ked dam vlastnosti tak tam to nemozem zafajknut
Akú verziu Visty máš? Miniatury môžeš povoliť len ak je spustené Windows Aero. Ak máš verziu Visty, ktorá podporuje Windows AERO a máš nainštalované všetky ovládače choď do: ŠTART / Ovládací panel / Systém. Tam máš skóre výkonu tvojho PC čo mu pridelila Vista na základe hardware. Klikni tam na aktualizovať moje skóre. (alebo klik na> Index hodnotenia používateľských skúseností so systémom Windows a potom na Aktualizovať moje skóre)