Zdravím.
Chcel by som si dokúpiť do svojho staršieho PC ( P4 2.8GHz, GeForce 7600GS, 1gb RAM ) ešte 1 gb ramku. Momentálne tam mám 2x 512mb PQI 400MHz zapojené v dualchannel.
Samozrejme mi je jasné ze musim kupíť DRR 400MHz. Ale chcel by som vedieť či môžem kúpiť iba 1x 1gb alebo musím zasa 2x 512mb, či musi byť zasa PQI alebo môže byť aj inej značky. Tak aby boli kompatibilné ..
Nevieme aku mas dosku a tym padom nevieme kolko volnych slotov pre pamat mas. Ak chces zachovat dual-channel potrebujes mat parny pocet pamati. V tvojom pripade ale pripadna absencia dual-channelu rozhodne nebude brzdou systemu, takze staci dokupit 1GB modul.
najlepsie by bolo predat tie 2x512 a kupit si 2 x1 GB, pretoze ak by si si nekupil zase 2 rovnake 2x512 tak by nemuseli vsetky 4 spolupracovat alebo by mohli robit blbosti ako napr.BSOD, ale samozrjeme mozu aj slapata ale nemas nikde zarucene
t0m4s3 napísal:Nevieme aku mas dosku a tym padom nevieme kolko volnych slotov pre pamat mas.
No mám 4 sloty, tým pádom mám ešte dva voľné. Takže ešte stačí ku tým dvom dokúpiť este 1x 1gb ? Nebude to robiť problémy ako spominal PAuLi3 ? Ked to bude 2x 512 + 1x 1gb ?
Čím viac budú mať ramky spoločného, tým je menšia pravdepodobnosť, že niečo nepôjde. Ešte si však over, či Tvoja doska podporuje 1GB moduly, vzhľadom na výbavu kompu by však mala.
Za normálnych okolností by však malo všetko v pohode fungovať, aj keď samozrejme najideálnejšie riešenie je predať 2x512MB a kúpiť 2x1GB..