Problem s DVD RW
Problem s DVD RW
no mam problem ze ked chcem nieco zkopirovat z DVD tak mi to ide maximalne 3MB/s ale s vytazenim procesora na 100% ... predtym to vsetko fachalo aj 15MB/s a nemalo taku zataz na procak .... teda neviem ci je chyba v mechanike alebo HDD alebo kabloch .... len ma to znepokojuje.... mam LG GSA-H55L prosim helpnite mii... neviem co mam robit ...

-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
aky mas rezim prenosu ?
daj prave mysidlo na tento pocitac-vlastnosti-prepni zalozku Hardware(hore)-klikni spravce zarizeni-najdi si radice IDE ATA/ATAPI- klikni na kazdu polozku(ja mam na novom PC 3 primarne a 3 sekundarne, na starom mam 1 primarny a 1 sekundarny) s nazvom"Primarni kanal IDE" a "sekundarni kanal IDE" a daj prave mysidlo(na kazdu polozku)-vlastnosti-hore prepni upresnit nastaveni-a tam kde je rezim prenosu, daj DMA(ak neni a da sa nastavit - ina moznost co tam moze byt je PIO)-dalej daj ok, a takto na kazdu polozku.... zavri spravce zarizeni a restartuj pc
ak si nic nemenil(ze si tam mal DMA), tak nemusis restart, a ak toto nepomohlo, tak cakaj na odpoved od niekoho ineho
keby nieco z vyššie uvedeneho bolo nejasne, tak sa opytaj pre istotu
pozri si prilohy
daj prave mysidlo na tento pocitac-vlastnosti-prepni zalozku Hardware(hore)-klikni spravce zarizeni-najdi si radice IDE ATA/ATAPI- klikni na kazdu polozku(ja mam na novom PC 3 primarne a 3 sekundarne, na starom mam 1 primarny a 1 sekundarny) s nazvom"Primarni kanal IDE" a "sekundarni kanal IDE" a daj prave mysidlo(na kazdu polozku)-vlastnosti-hore prepni upresnit nastaveni-a tam kde je rezim prenosu, daj DMA(ak neni a da sa nastavit - ina moznost co tam moze byt je PIO)-dalej daj ok, a takto na kazdu polozku.... zavri spravce zarizeni a restartuj pc
ak si nic nemenil(ze si tam mal DMA), tak nemusis restart, a ak toto nepomohlo, tak cakaj na odpoved od niekoho ineho
keby nieco z vyššie uvedeneho bolo nejasne, tak sa opytaj pre istotu
pozri si prilohy
-
AXO
Professional
vsade kde je PIO daj DMA, potom ok, zavri spravcu zarizeni, daj ok na hardware a restartuj PC... potom sa ozvy ci to uz ideStanquo napísal:na PRIMARY IDE CHANNEL mam DMA if available a na
SECUNDARY IDE CHANNEL mam PIO only ...
co mam na co prehodit ?? tam kde je PIO mozem dat DMA is available a tam kde je DMA mozem dat PIO ...
//autoeditácia príspevku ( 15 Sep 2008, 17:22 )
ak sa da nastav tam DMA
-
AXO
Professional
hmm ked si to nastavil dal si ok, potom si X-kom zavrel spravcu zariadeni, a dal si ok aj na vlastnostiach pc hej ? nikde si nedal storno... ?
vyskusaj ci to kopiruje bez zatazenia CPu na 100%, ak nie, tak uz neviem, mne toto uz parkrat pomohlo, ale na XP, neviem cim to moze byt sry.. ale tu na fore su ludia co sa vyznaju este lepsie, tak skus pockat na ich rady/navody
vyskusaj ci to kopiruje bez zatazenia CPu na 100%, ak nie, tak uz neviem, mne toto uz parkrat pomohlo, ale na XP, neviem cim to moze byt sry.. ale tu na fore su ludia co sa vyznaju este lepsie, tak skus pockat na ich rady/navody
no vykon 100% a 3MB/s kurnik
no skusim pockat na ine rady... dam to tak ako bolo na zaciatku ... ale diki aj tak
// tak vygooglil som neco a tak som odinstaloval SECUNDARY CHANNEL ... po restarte sa znova aninstaloval a fici to ako to ficalo doteraz .... ale aj tak velke Vdaka pre AXO-a pretoze nebyt jeho tak neviem v com je problema
dakujem AXOO
takze vyriesene...
// tak vygooglil som neco a tak som odinstaloval SECUNDARY CHANNEL ... po restarte sa znova aninstaloval a fici to ako to ficalo doteraz .... ale aj tak velke Vdaka pre AXO-a pretoze nebyt jeho tak neviem v com je problema
takze vyriesene...