Instalacia Ubuntu na flashdisk/memory card

Všetko ohľadom Linuxu...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Instalacia Ubuntu na flashdisk/memory card

Príspevok od používateľa jackb »

ked je mozne instalovat Ubuntu na usb klucneku je to mozne aj na pamatovu kartu?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

ak by to aj bolo mozne, tak by to nebolo najlepsie riesenie, kedze ten pc by sa potom nedal spustit, bez toho aby tam nebol ten USB kluc/pamatova karta (pokial by si neopravil mbr, ale potom by si zas nespustil to Ubuntu z toho prenosneho zariadenia)...
takze imho - nerozmyslaj nad tym :wink:

\\myslim, ze je to jasne, ale pre istotu: to ubuntu by sa ti nedali ani spustit na inom pc z toho zariadenia, takze je vazne zbytocne sa tym zaoberat :)
jackb
Redeemer
Redeemer

konyk87 napísal:ak by to aj bolo mozne, tak by to nebolo najlepsie riesenie, kedze ten pc by sa potom nedal spustit, bez toho aby tam nebol ten USB kluc/pamatova karta (pokial by si neopravil mbr, ale potom by si zas nespustil to Ubuntu z toho prenosneho zariadenia)...
takze imho - nerozmyslaj nad tym :wink:

\\myslim, ze je to jasne, ale pre istotu: to ubuntu by sa ti nedali ani spustit na inom pc z toho zariadenia, takze je vazne zbytocne sa tym zaoberat :)
ide o to ze na PC by boli stale XP a Ubuntu, nainstalovane, by bolo len na niketore akcie, ktore su na XP dost zlozite/nemozne/mozno neboli skusane...
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

vhodnejsie riesenie urcite bude (pokial sa to vobec da nainstalovat na USB/pamatovu kartu), ked si na jednu particiu das XP a na druhu Ubutnu :)
jackb
Redeemer
Redeemer

konyk87 napísal:vhodnejsie riesenie urcite bude (pokial sa to vobec da nainstalovat na USB/pamatovu kartu), ked si na jednu particiu das XP a na druhu Ubutnu :)
tomu sa chcem vyhnut, kedze disk nemam deleny. :(
na usb sa to urcite hodit dat, vygooloval som to, len ma zaujima aj moznost kariet, lebo tie sa mi zdaju cenovo vyhodnejsie...
najradsej by som mal spratnu live distribuciu s nastrojmi, ktore potrebujem na kluci a mal tak svaty pokoj s instalovanim, ale to by som chcel asi vela...
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

Urcite sa to da ak tvoja doska podporuje bootovanie z citacky kariet(co je velmi zaujimava otazka), lebo zhladiska pamate je jedno ci je to usb alebo karta lebo vzdy je to flash pamat. Pri bootovani sa ti nacita cely do operacnej pamate, ale problem je v ukladani suborov, to musis upravit nejaky sektor na karte aby sa to ukladalo tam, lebo inak vsetky ulozene data pod ubuntu stracas po restarte systemu ak to samozrejme neulozis na ntfs parciu, co neodporucam. Mam tak backtrack 3 beta a je to celkom fajn ale urcite je lepsie mat to na particii, lebo sa nezatazujes tak casto ci mas dost velky usb alebo teda karyta v tvojom pripade. No a
jackb
Redeemer
Redeemer

tukilluki napísal:Urcite sa to da ak tvoja doska podporuje bootovanie z citacky kariet(co je velmi zaujimava otazka), lebo zhladiska pamate je jedno ci je to usb alebo karta lebo vzdy je to flash pamat. Pri bootovani sa ti nacita cely do operacnej pamate, ale problem je v ukladani suborov, to musis upravit nejaky sektor na karte aby sa to ukladalo tam, lebo inak vsetky ulozene data pod ubuntu stracas po restarte systemu ak to samozrejme neulozis na ntfs parciu, co neodporucam. Mam tak backtrack 3 beta a je to celkom fajn ale urcite je lepsie mat to na particii, lebo sa nezatazujes tak casto ci mas dost velky usb alebo teda karyta v tvojom pripade. No a
ak backtrack 3 final dokaze ma pusteny uplne funkcny aircrack tak mi staci distro na kluci...
ale ako tam to iso dat?
ubuntu ma daku svoju utilitu pra win, ale co BT3...
kluc som skusal 1GB a je to na ubuntu malo, chcelo by to 2... ale ka by BT3f siel ako live distro z kluca tak by to bolo the best
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

http://airdump.cz/backtrack-3-usb-disk-instalace/
tu mas navod podla toho je to lahucke
jackb
Redeemer
Redeemer

tukilluki napísal:http://airdump.cz/backtrack-3-usb-disk-instalace/
tu mas navod podla toho je to lahucke
vyzera to tak, lenze distro z CD sa dostane po moznot vybrania rozhrania a dalej sa nestane nic. notebook prestane reagovat aj na vypinacie tlacitko a musim vybrat baterku :(
to iste robi aj BT2, ten sa vsak dostane az po hladanie usb zariadeni ....
neviete poradit, kde moze byt chyba?
Napísať odpoveď