Externy HDD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
shadow_band
Amateur
Amateur

Externy HDD

Príspevok od používateľa shadow_band »

caute....chcel by som si kupit nejaky externy HDD, ale kedze sa do toho velmi nerozumiem tak by ma zaujimalo co by ste mi odporucili....
- chcel by som radu v tom, ci je lepsie ked ma vlastny napajaci zdroj alebo nie, lebo som si vsimol ze tie 2,5" vacsinou napajaci zdroj nepotrebuju....tie 3,5" ano ale tak zase maju aj vacsiu kapacitu....co sa tyka tej kapacity tak to zalezi od ceny a tu som si stanovil na cca. max 3000-sk
tak cakam na vase reakcie a dik vsetkym :wink:
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

2,5" sú malé, nevyžadujú externý zdroj napájania, ale sú cca raz tak drahé ako 3,5" rovnakej kapacity..
3,5" sú veľké, vyžadujú externý zdroj napájania, ale sú cca o polovicu lacnejšie ako 2,5" rovnakej kapacity..

Takže si vyber, čo požaduješ. Ak Ti nebude vadiť veľkosť a napájací kábel, tak sa Ti viac oplatí ísť do 3,5" (nejaký WD My Book).. ak potrebuješ malé rozmery a budeš disk pripájať na miestach, kde nebudeš mať k dispozícii elektriku, tak Ti nič neostane, len 2,5" (nejaký WD Passport)..

Konkrétne modely môžeš kuknúť tu:
http://www.hojko.com/externy-disk-t101489.html
shadow_band
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa shadow_band »

no v podstate ho budem presuvat od pocitaca k pocitacu, kde by sa mi viac hodilo asi to aby bol mensi, naopak tym padom by tam zo zdrojom nemal byt problem, len je to troska pracnejsie....vacsiu cast bude bezat ako druhy HDD co by pri tom bez zdroja mohol byt nejaky problem nie??(lebo by bezal vacsiu cast dna)...tiez je pravda ze ho dost casto budem prenasat aj na vacsie vzdialenosti :(( .... ummmm som proste v rozpakoch
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

2.5" su lepsie na NB ktore si zapajois len vtedy ked potrebujes pretoze zeru baterku a su drahsie ako 3.5" a ja som nasiel s velkostou iba do 500Gb tusim (mozno su aj vacsie neviem , nehadam sa )
3.5" su stvorene pre PC ktore si zapojis pomocou adaptera do elektriny a bezis na nom nonstop ako aj ja , mam 320GB wd mybook a ide v kuse
Napísať odpoveď