dopravna nehoda. co potom?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

dopravna nehoda. co potom?

Príspevok od používateľa klm16 »

zdraim dnes na ceste z popradu ma napadla jedna myslienka. Co ak by som mal dopravnu nehodu. Nemyslim teraz nejaku velku buracku kde potecie krv potokom myslim drobne tukance ktore su vo vacsich mestach na dennom poriadku. Vlastne mam vodicak skoro 3 roky odsoforevanych cca 30 tisic km (nastastie bez nehody) ale nevem co by som mal v takomto pripade robit. Clovek nikdy nevie preto zakladam takyto topic.
Takze mate buracku. samozrejme ze prvorade je zistit ci niesu zraneny a podobne ale co potom.Viem ze ak niesu zraneny a skoda nepresiahne 10 narosobok minimalnej mzdy tak nemuste volat policiu. No ale ako to je to potom s poistovnou ?
priklad c. 1: vinnik nehody ma havarijnu poistku ostatny ucastnici maju iba zakonnu.
priklad c. 2: vinnik nehody nema havariju poistku ani ostatny ucastnici ju nemaju.

je to potom iba cisto na dohode s vinnikom alebo to mozem riesit cez jeho poistovnu aj ked nema havarijnu ?
+ niekde v telke davali ze je dobre mat pri sebe v aute vzdy tlacivo o DP. neviete o ake tlacivo sa jedna ??

dik 8)
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

to tlacivo by si mal mat od poistovne
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Jelko4 napísal:to tlacivo by si mal mat od poistovne
ja som dostal tlacííív, ktore myslis?, ja mam kooperativu:

- ten cerveny A4 vlastne kopia zmluvy
a v aute nosim
- podaci listok (ze som zaplatil na poste)
- asistencna karta
- nejaka vizitka s peciatkou poistovne
- druha asistencna karta (s inym cislom poistnej zmluvy)
- medzinarodna karta (zelena)

PS: nebudem zakladat novu temu, co mam robit ked mi auto ukradnu alebo odtiahnu? ako sa dozviem ze ho odtiahli, dozviem sa to vobec?
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Grim-Reaperka napísal:.. co mam robit ked mi auto ukradnu alebo odtiahnu? ako sa dozviem ze ho odtiahli, dozviem sa to vobec?
Zavoláš 158 a oznámiš, že Ti zmizlo auto. Ak bolo odtiahnuté asi už o tom budú vedieť, ak nebudú, zistia to.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

vola sa to ze spolocne vyhlasenie o nehode motoroveho vozidla.To len vyplnis,podpisu obydvaja,dole to nakreslis jak sa to stalo a potom to vinik musi ohlasit poistovni.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Vzdy volaj policu pokial to nieje fakt take tuk ze nedobrzdi na krizovatke a tuknedoteba asi v 2kmh ze ani nieje vidiet naraz. Jedna sa oto ze doteba dakto tukne skoda 2000sk ok dohodnete sa na mieste ze jeho chyba ok das do poistovne a vuala ujco si to rozmyslel a vraj si na vine ty no a mas na vyber bud kasles nato a opravis na vlastne naklady a v horsom pripade ese zapltis aj za ujca alebo das na sud a bude dosetrenie heh pri nasej justici 200rokov. Ak zavoals policiu oni daju jednoznacneho vinika a proti tomu sa uz dako ohradit neda a mas to bez problemov len budes muset daku tu hodinku stat na mieste nehody
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Runes napísal:Vzdy volaj policu pokial to nieje fakt take tuk ze nedobrzdi na krizovatke a tuknedoteba asi v 2kmh ze ani nieje vidiet naraz. Jedna sa oto ze doteba dakto tukne skoda 2000sk ok dohodnete sa na mieste ze jeho chyba ok das do poistovne a vuala ujco si to rozmyslel a vraj si na vine ty no a mas na vyber bud kasles nato a opravis na vlastne naklady a v horsom pripade ese zapltis aj za ujca alebo das na sud a bude dosetrenie heh pri nasej justici 200rokov. Ak zavoals policiu oni daju jednoznacneho vinika a proti tomu sa uz dako ohradit neda a mas to bez problemov len budes muset daku tu hodinku stat na mieste nehody
este doplnim ze vyjazd policie stoji 2000sk, takze ak mate zbytocne prachy, tak to vam radsej poslem svoje cislo uctu. A nedalo by sa to vyriesit tak ze mi na mieste zaplati skodu? A nebude sa to riesit cez poistovnu a on bude mat bonusy za berskodovu prevadzku?
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Grim-Reaperka napísal:este doplnim ze vyjazd policie stoji 2000sk, takze ak mate zbytocne prachy, tak to vam radsej poslem svoje cislo uctu. A nedalo by sa to vyriesit tak ze mi na mieste zaplati skodu? A nebude sa to riesit cez poistovnu a on bude mat bonusy za berskodovu prevadzku?
hmm no zalezi od nehody pokial somsi isty ze cyba nebola na mojom mieste tak mi to zato stoji a nehradi potom ten vyjazd poistovna bao to plati vynnik abo ako to je ????. A platba na mieste mozno podakom dohovore ale tiez by som trval na dakom pisomnom vyjadreni nech si on potom daku blbost nevymysli. Heh dnes co nemas na papiri nemas mentalita ludi je tu ze preda vlastnu mamu
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

s tym ze sa plati 2000,- za sposobenie DN cize to plati asi vinnik nie ??
pokial by som bol na DN ako ucastnik tak by som policiu urcite volal.
Ale stale mi nebolo odpovedane ako to potom plati poistvona. Niekto mi rozbuje auto ani jeden z ucastnikov nema havarijnu poistku takze mam smolu?? peniaze mozem vymahat od iba od neho??
niekto mi totiz hovoril ze vinnikova poistka zaplati skodu ale potom ma on automaticky vacsiu positku teda ziadne vyhody ani bonusy a podobne.....
ako to teda vlastne je ??
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uvodom za tu karmu minus ze pisem ako madar heh mam notebook acer a akosi uz nefici klavesnica a jak pisem nie vzdy si vsimnem chybu napr medzerovnik bucham zapastim uz pomalicky

No ja som este nebural ale bracho a tato sa v tom pretekaju a pokial viem je taky papier de je auto nakreslene to je to z poistovne tam napises zakreslis skodu proste vyplnas intuitivne najlepise si ist zobrat a uvidis. A k tym bonusom proste ak mas buracku tak si vlastne pre poistovnu potencialne zly klient takze ti zvisia poistku. Je to take vtipne porste ked mas 40 rokov vodicak bez nehody tak mas nizsiu poistku oproti dakomu kto ma vodicak rok pripadne kto ma par buraciek zasebou. Napr mas poistku 3000sk naburas tak narok mas poistku 3500 sk a stratis bonusy, naopak ked nenaburas 5 rokov tka budes mat poistku 2800sk. Je to len cisto deduktivny priklad tak sa ho nedrz ale tak dako to funguje , a neviem ci vsetky ale dake poistovne mali dokonca ze ked je auto pisane na zenu bez nehody este nizsiu poistku aspon toto mi vravel kamarat ked som sa ho pytal preco napisal auto na mamu a nie naseba.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja suhlasim, len podla mna to nie je vtipne ale logicke :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

klm16 napísal:s tym ze sa plati 2000,- za sposobenie DN cize to plati asi vinnik nie ??
pokial by som bol na DN ako ucastnik tak by som policiu urcite volal.
Ale stale mi nebolo odpovedane ako to potom plati poistvona. Niekto mi rozbuje auto ani jeden z ucastnikov nema havarijnu poistku takze mam smolu?? peniaze mozem vymahat od iba od neho??
niekto mi totiz hovoril ze vinnikova poistka zaplati skodu ale potom ma on automaticky vacsiu positku teda ziadne vyhody ani bonusy a podobne.....
ako to teda vlastne je ??
takze po prve mame 2 druhy poistiek :
1. Zakonna poistka (povinna)
2. Havarijna poistka (nepovinna)

teraz si rozoberme priklad
Vinnik ma Zakonnu poistku jeho poistka preplaca vsetky tvoje skody ... oprava jeho auta nie je preplacana kedze nema havarijnu poistku
Vinnik ma zakonnu aj havarijnu poistku ty mas vsetky skody preplatene + preplati sa aj skoda ktora vznikne na vozidle vinnika

ak mas havarijnu poistku a naburas je jedno ci do ineho auta alebo do stromu, ... poistovna ti preplati skodu s tym ze musis zaplatit zda sa mi ze 10% ty to znamena ak vznikne skoda na vozidle v hodnote 50 000,-
poistovna zaplati 45 000,- a ty musis zaplatit 5000,-
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x- dik konecne pekne vysvetlenie. A co robi poistovna potom?? vymaha od vynnika peniaze alebo vinnik neplati nic ale automaticky budu platit viac za zakonnu poistku ?? strhnu sa mu vsetky body a bonusy a bude platit za zakonnu viac??
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

a este jedna mala rada, ak nie je vinnik nehody a mate havarijnu poistku tak je lepsie to zobrat na svoju poistku - teda dohodnut sa s vinnikom, ze doplati spoluucast, lebo z havarijnej sa plati celkova skoda, kdezto zo zakonnej len amortizovana cast, a este budete nahanat poistovnu aby aspon to zaplatila

ad bonusy, prva nehoda nema vplyv na bonus, a vacsina poistovni tie zrazkove bonusy moc neuplatnuje, lebo potom je jasne ze sa mozu pripravit na odchod klienta ku konkurencii
Napísať odpoveď