Dobrovolne/charitativne prace v Afrike

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Dobrovolne/charitativne prace v Afrike

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Bol niekto niekedy pomahat detom/ludom v Afrike? Alebo hoc aj v inej krajine?
Ja mam moznost ist, beru iba 12 ludi zo skoly, ale cena je nehorazna.
Asi 1600libier plus cca 500libier letenka. Cize sa tam zase dostanu iba ty prachaty a zazobany.
Chcel by som vediet nazory ludi, ci nahodou uz niekto nebol.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ja som nad tym kedysi vazne rozmyslala, teda chceli sme ist 4 spolu, ale to bolo cez nejaku charitu. O ziadnych poplatkoch tam nebolo ani slova, ale podmienkou bolo zdravotnicke vzdelanie, angictina a absolvovanie pol rocneho pripravneho kurzu v Holandsku-prave to nas odradilo. Az po tom kurze sme mohli vycestovat do zvolenej krajiny a to max. na 3 mesiace.
Ten poplatok, co pises, to je fakt trochu prehnane. Este tu letenku beriem.
To ma pokryt akoze pobyt v Afrike, ci to ide len niekomu do vrecka za sprostredkovanie?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

ROFL 2000 libier za to aby som mohol ist do afriky fukat nativcom do zadku? To je trocha postavene na hlavu nie?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

tych 1600 libier je na ten pobyt, preprava v Afrike, asi aj vstup do Safari. no nemyslim si, ze by to malo byt az tak vela, ved spat sa ma v kempe v stanoch, jest sa ma miestne jedlo spravene na ohni, nieje tam elektrika, ani zachod ani sprchy. :?
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

pocuj nie je to nahodou iba vylet ? lebo pochybujem ze charitativne organizacie robia vstup na safari a neviem ake este spoznavacie zajazdy ...
toto mi pride skor ako skola v prirode (ale v inej krajine) a jeden den alebo dvva sa pojdete pozriet na domorodcov a date im trosku vody a jedla a oni budu stastni a vam povedia ze ste zachranili 100 zivotov ...
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

To ma od charity daleko, niekto sa pekne nabali. V pripade, ze sa najdu pripady, co im to zacvakaju. Ale silne o tom pochybujem.
A dokazal by si denno denne sledovat umierajucich ludi a hlavne deti?
Ono to neni zas take jednoduche.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ale ma to nieco s charitou, bude sa tam pracovat na projekte, ktory obsahuje nejaku vystavbu domcekov, skol atd, pre tych ludi, ktory na to nemaju. A dalsia vec, je, ze ty co pojdu sa budu venovat africkym detom, ktore nemaju rodicov, robit im program, hoc len s nimi kecat, alebo hrat futbal, proste aby mali rozptylenie.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Kamarátka nad tým vážne rozmýšla, tiež sa dosť informovala a získala vpodstate rovnaké info ako píše pryja. Študuje medicínu, o nejakom prípravnom kurze v zahraničí však nič nevie. Tie poplatky sú zato také vysoké, lebo je to charita. Treba si uvedomiť že oni sa tam o teba nebudú starať, ty sa ideš dobrovolne starať o nich. Musíš si zaplatiť letenku, musíš zaplatiť časť liekov a stravy (rozrátava sa to na počet ludí ktorí idú), musíš si zaplatiť jedlo pre seba a všetko ostatné. Jediné čo ti poskytnú je noclah (samozrejme nie hotel). Nejaké výlety do safary môžeš absolvovať akurát tak v snoch.

a či by som aj ja išiel? Vzhladom na to, že o medicíne nič neviem, že tam asi nemajú pripojenie do internetu a že nie som prachatý tak na také čosi nemôžem ani pomýšlať. Ak by tu však taká možnosť bola, určite by som chcel pomôcť
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Lol tam nemas ani pripojenie na elektriku nieto este na net. neni tam zachod, nesu tam sprchy a dokonca ani pitna voda.
A ten vylet do safari je v podstate sa iba presuvanie do inej dediny s tym ,ze sa ide cez safari. Ta safari je tam ista. Plus je v tom zahrnuty aj vystup na mam pocit, ze na druhyn najvyssi vrch Afriky.
No tiez nesme na tolko prachaty aby sme si to mohli dovolit...skoda, keby som mohol tak idem hned :?
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

mozno budem vyzerat ako totalne hovado ale videl som aj lepsie investovanych 2000 libier.
keby vsetko hradili s tym ze nemas narok na plat ,ze si tam zadarmo a oni ta len zivia to berem. ale aby tam clovek liezol za vlastne, jedol za vlastne a navyse dostal za to jednu velku figu borovu tak to je moc.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Nj oni maju problem uzivit seba nieto este inych. Sice je pravda, ze ta charita by to mohla hradit. Ale ja sa na to vyprdnem, respektive uz som sa.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:mozno budem vyzerat ako totalne hovado ale videl som aj lepsie investovanych 2000 libier.
keby vsetko hradili s tym ze nemas narok na plat ,ze si tam zadarmo a oni ta len zivia to berem. ale aby tam clovek liezol za vlastne, jedol za vlastne a navyse dostal za to jednu velku figu borovu tak to je moc.
Ja som tiez toho nazoru. Viem, ze tam odchadza dost lekarov alebo ucitelov, ktory sa zo dna na den vykaslali na zivot v civilizacii, vsetko popredali a odisli natrvalo. Aj nejaka slovenska modelka, viem ze tam ostala a vykaslala sa na modeling. Ale ked nahanaju po skolach studentov, ktory maju dost vydavkov s vlastnym studiom a chcu od nich take palky, tak ich skor odradia. Aj ked nehovorim, ze prachaty studenti sa nenajdu. Mohli by tie naklady riesit sponzormi napriklad.
K tomu kurzu: tam nas mali vraj za tych 6 mesicov naucit dorozumiet sa v reci danej krajiny, do ktorej chceme vycestovat a odborne veci, aby sme dosli na plac pripraveny a mohli hned pracovat. Tolko si pamatam. Ale co to bolo za organizaciu, neviem.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Pryja, nikto tam studentov nenahana, nikto nikho nenuti. Oni to len ponuknu, a ty bud chces, alebo nie. To je tak tazko pochopit? No studenti sa tam ocividne hrnu, lebo tam chcu ist, chcu pomoct, chcu vidiet nieco ine...proste chcu. A ked im to mamka s ockom zaplatia tak nemaju problem. Ale uz som dnes v skole pocul pridrbane barbinky, "booze, jak to tam idu, ked tam nesu ani sprchy, ani zachody, ved tam musi kazdy smrdiet" by som ich tam poslal na rok. :roll:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Len si choďte do Afriky pomáhať, ale potom sa nikomu nesťažujte keď tam vypukne nejaká občianska vojna či prevrat (a to sa tam stáva dosť často) a chlapcom potom černoškovia odrežú obidve paprče a dievčatká tak na 50x znásilnia a potom podrežú.....
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Pinhead mas K-. sa uvedom co si napisal.
Afrika je kus zeme, ty si myslis, ze v kazdom state su vojny? Sa zobud. :roll:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Lub0$ ano Afrika je obrovska, ale Pinhead (hoci mozno trosku prehane) moze mat pravdu - neverim, ze sa tam bude byvat v oplotenej rezervacii, kde sa ani smrad z "vonku" nedostane...pretoze ci ta podreze prislusnik druheho kmena, ktory bude chciet tvoje tricko alebo nerozchodis malariu, pripadne si polezis vo vnutornostiach par zvierat, tebe to moze byt jedno :)...a netvrd mi, ze sa to stat nemoze ;)

netvrdim, ze to neznie zaujimavo a nikto to neprezije...ale za takychto (cenovych) podmienok by som do toho urcite nesiel :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tu je celkom zaujimavy clanok. Ono je urcite viac organizacii, ktore sa tomuto venuju a tie podmienky nie su vzdy rovnake. Napriklad tu vyjde den pobytu-noclah+strava cca 10dolarov na osobu a maju tam dokonca aj pocitace/mozno aj internet, kto vie :)/
A tiez tam pisu, ze vsetky naklady platia vacsinou kvalifikovanym silam, ktore musia prejst konkurzmi.
http://pisutova.blog.sme.sk/c/81520/Chc ... friky.html
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Ďakujem za K-, aspoň toľko slušnosti, že to povieš na rovinu...... ale k veci.... všade tam vojny nie sú, to je pravda, ale pravdou je aj to, že tá situácia je tam veľmi nestabilná a v afrických štátoch sa tie vojny začínajú veľmi ľahko. To je historický fakt.....
O vysokej kriminalite a únosoch cudzincov za výkupné (napríklad Nigéria) ani hovoriť nemusím......
Takže ja osobne celé tie charitatívne akcie beriem ako vysoko rizikové dobrodružstvo, ktoré veľmi ľahko môže skončiť veľmi nepríjemne...... Lebo realita je bohužiaľ omnoho tvrdšia ako ružové sny o Afrike.....
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Aiden, asi si o tom nepocul, ale kazdy kto ide do Afriky na dovolenku tak beru tabletky na prevenciu proti malarii.
A k tym povstalocm atd....keby som to takto mal brat tak, ani z domu nevyjdem :roll:
Vid. priklad Egypt.....teroristi utocia na turistov, ktory sa idu pozriet na pyramidy. A co? teraz tam nikdy nepojdem?
Ked ma ma niekto uniest tak ma unesie aj z domu spred pocitaca. Tod moj nazor. :wink:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Lub0$ neuveris, ale pocul :)...a mozno ti poviem teraz novinku ja, ale mam pocit ze neexistuje antimalarikum, kt. pokryva vsetky potvory ;)...z mne blizkeho zdroja viem, ze napriklad proti jednej konkretnej sa brani relativne tazko a o mnohych moznych zmutovanych formach ani nehovorim :)

a navyse malaria nie je to jedine co cloveku v Afrike hrozi ;)
Zamknuté