Amslico AIG life

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Filipito
Darca
Darca

Amslico AIG life

Príspevok od používateľa Filipito »

Caute, takze dopocul som sa ze ma krachnut je to pravda? mame tam s rodinou dost penazi takze nas to zaujima
PAuLi3
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

v Amerike , nie u nas , Slovenske AIG neni ohraozene
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

PAuLi3 napísal:v Amerike , nie u nas , Slovenske AIG neni ohraozene
ale je..to z kade mas take horuce informacie?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

AiG nekrachuje (má problémy, ale nie až také, aby skrachovala).
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ak by ste mohli tak by som poprosil neaky clanok lebo nikde nemozem nic najst to
(to mi len dedo povedal ze ma problemy a asi skrachuje)
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Finančná kríza spôsobená vývojom na hypotekárnych trhoch, ktorá sa v poslednom období prejavila v USA nemá žiadny vplyv na činnosť poisťovne AMSLICO AIG Life na Slovensku.
. http://www.amslico.sk/aboutcompany/pres ... mmon.shtml

Už len stačí tomu u/veriť...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

AIG Life nie je nebanková inštitúcia, takže aj keby náhodou krachla, o peniaze by ste nemali prísť. Maximálne prídete o nejaké tie výnosy.

Či však naozaj padne, to je myslím ešte záležitosť budúcnosti, závisí od prepojenia na svoju "matičnú" spoločnosť. Strach ľudí a davové vyberanie peňazí kvôli správam z druhej strany oceánu jej k pádu ale môžu ľahko dopomôcť.

Predpokladám, že slovenská poisťovňa Amslico bude v horizonte 12 mesiacov predaná nejakej inej nadnárodnej spoločnosti (alebo iba poistný kmeň poisťovne).. alebo si minimálne zmení názov, aby sa zbavila prívlastku problematickej AIG a mohla začať odznova.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

tiez si myslim.. na slovensku je presyteny trh poistovnami tak neni problem aby ju hociktora kupila...
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

na slovensku amslico vobec nekrachne...ak by k tomu doslo ...porovnajme si dve veci...

ak krachuje banka ...clovek dostane 90 percent s penazi ktore tam mal ulozene s tym, ze zakon neurcuje kolko by vam mesacne mala vyplacat...takze mate v banke 100 000...max dostanete 90 000 s tym ze vam to mozu zacat vyplacat za 7 rokov po 54 sk mesacne....

ked krachuje poistovna...stoji za nou , zaistovna...depozitar...a NBS....a kebyze nejakym zazrakom naozaj krachne nejaka poistovna...pride nejaka ina..a kupi majetok skrachovanej poistovne....ak by dalsim zazrakom ziadna poistovna nechcela kupit skrachovanu poistovnu....NBS urci poistovnu, ktora jej majetok musi odkupit...

v konecnom dosledku sa nic nestane...novy klienti sa nemusia bat vobec..a co sa tyka starych klientov...

.vsetci vieme ako idu fondy...raz hore raz dole...teraz su akcie AIG dole...ale akcie pojdu hore ked tieto akcie odkupi nejaka ina poistovna...cize teraz su akcie dole tym padom su velmi lacne..takze teraz je vhodny cas nakupovat tieto akcie...pockat kym pojdu akcie hore a potom predat...takze novy klienti by nemali vystupovat ani rusit zmluvy...lebo by boli stratovy ...ked pockaju mozu natom velmi vela ziskat....

asi tak...pre viac info ... [email protected]
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Stačí si pozorne prečítať toto a poznáte odpoveď:
Táto kríza nemá vplyv na plnenie záväzkov AMSLICO AIG Life voči jej klientom na Slovensku, ani na jej dcérsku spoločnosť AIG Funds Central Europe, resp. na ďalšie sesterské spoločnosti po celom svete,nakoľko všetky majú svoje samostatné hospodárenie nezávislé od holdingovej spoločnosti AIG. Slovenskí klienti sú v priamom poistnom vzťahu so spoločnosťou AMSLICO AIG Life a kríza na finančných trhoch v USA sa ich netýka.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

no nvm ja som dnes kukal spravi a vraveli ze to ma vpliv aj na slovenske AIG a potom som už len niečo započul že si zobrali uver 400mld dolarou ale nvm teraz či to ešte stale bolo aig alebo už niečo ine ale myslim ze nič ine nepotrebuje až taku sumu ako aig
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

tych 400mld si urcite zobrali kvoli nakupu pravopisnych slovnikov, aby sa klienti dokazali vyjadrovat aj pisomne. BTW - nechces sa poistit?
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

suma 400 mld je dobre prehnana....chceli 40 mld...nakoniec to dopadlo na 70mld
sokolik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sokolik »

Amslico AIG Life, ako aj cele Alico (co je mimochodom viac grecka ako americka poistovna) ma uplne samostatne hospodarenie, nezavisle od centralnej americkej AIG. Teda klienti slovenskeho Amslica AIG Life sa nemaju coho obavat, prave naopak....aby som dokladoval schopnost Amslica udrzat sa na trhu, ponukam niekolko oficialnych statistik:

Zisk po zdanení v predchádzajúcom roku dosiahol výšku 486,5 milióna Sk (16,15 milióna eur) a výška vlastného imania prekročila 3 miliardy Sk (99,6 milióna eur). Výška technických rezerv, ktoré slúžia na krytie budúcich poistných plnení, dosiahla 14,2 miliardy Sk (471 miliónov eur). Rezervy sú investované do štátnych a vysoko bonitných cenných papierov v zmysle platnej slovenskej legislatívy.
Celková suma aktív dosiahla 17,6 miliardy Sk (584 miliónov eur). Rovnako stabilné hospodárske výsledky dosahuje spoločnosť za takmer 13 rokov svojho pôsobenia na slovenskom trhu aj v iných ukazovateľoch - či už ide o predpis poistného alebo nízku nákladovosť.

Amslico sa moze obavat jedine paniky zo strany klientov, kedze media podavaju spravy o stave v AIG v prehnane velkej suvislosti s Amslicom. Vazne sa ale nie je coho bat...
A teraz trosku fantazirovania...ak by aj AIG padlo (co sa ocakava aj napriek financnym injekciam) nic sa nestane...ved jedna giganticka firma hore dole :D Celu dceru Alico odkupi nejaka ina velka spolocnost (za lacnejsi peniaz, ale bude to vyborna investicia, ktora sa prejavi tak do 10 rokov) a vsetko pojde hladko dalej, klienti Amslica ani nepostrehnu zmenu, jedine ze konecne z loga zmizne "AIG", ktore tam aj tak nema co robit...
Uz len dodam: Slovenska sporitelna bola odkupena Allianzom, Kooperativa zasa patri pod wienerische (alebo ako sa to vola)...a kto si to vsimol? Trapilo to niekoho?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Najviac by ma potešilo, keby si ľudia začnú hromadne vyberať peniaze z bánk a rušiť poistky... To by bolo potom veselo... :twisted:
Paul
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paul »

Pinhead napísal:Najviac by ma potešilo, keby si ľudia začnú hromadne vyberať peniaze z bánk a rušiť poistky... To by bolo potom veselo... :twisted:
Prečo by ťa to potešilo ?
Pinhead
King
King

By sa toto stalo, tak by krachli banky a poisťovne, snáď by potom viac ľudí konečne pochopilo, že tento systém ekonómie nie je správny......
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

A aký systém ekonómie je ten správny?
Pinhead
King
King

To je na dlhú debatu........ ale v zásade som osobne presvedčený o tom, že úplne voľný trh a súčasný systém ekonomiky založenej na dlhu nie je správny.....
Napísať odpoveď