Buttabi napísal:
a
no to je preto ze su v tom zase tie stare peniaze
pokial za kazdu mp3 ktoru da do obehu daka firma musi odvadzat nejaky poplatok tomu mudrlantovi co ma mp3 patentovanu ci co, tak ogg je free cize na tom nikto nezarobi a o to tu ide
cize este asi dlho to tu bude len o mp3
moj nazor
*Licenciu* vlastni firma Thomson takze jej idu peniazky a nielen za mp3 ale aj za prehravace (softwarove a HW !).
no je na case vam povedat pravdu...pri grabovani hudby ..napr z wma na mp3 ... sa cela sinusovka priebehu navzorkuje na urcitej frekvenciii.. rpi mp3 sa vzorkuju najvecsia a najmensia a stredna hodnota nejakeho casoveho intervalu...pri wma sa uklada kazda hodnota ..preto je mp3 o tolko mensie... a nakoniec pri ogg sa vzorkuje iba maximum a minimum sinusu preto je o nieco mensia ako mp3 ale menej kvalitnesjia...ale pre nas obycajnych smrtelnikov to nema absolutne ziadny vyznambo ten rozdiel rozozna len PC pri prehravani ...
ob3l1x napísal:OGG rulezz ???? hmmmm zaujimave drviva vacsina prehravacou podporuje formaty mp3 atrac .... ale pochybujem ze podporuju aj OGG (to podporuju maximalne mobily aj to nie vsetky) a mp3 zostane dominantou aj tak este dost dlho pretoze je velmi good
Si si isty ja si myslim ze rulezz ma pravdu MP3 pojde do... OGG ho vykopne tak ako MP3 vykoplo WMA
ob3l1x napísal:OGG rulezz ???? hmmmm zaujimave drviva vacsina prehravacou podporuje formaty mp3 atrac .... ale pochybujem ze podporuju aj OGG (to podporuju maximalne mobily aj to nie vsetky) a mp3 zostane dominantou aj tak este dost dlho pretoze je velmi good
ogg podporuje vela mp3 .. iriver,emgeton,iaudio(tie kvalitnejsie)
sandstorm napísal:no je na case vam povedat pravdu...pri grabovani hudby ..napr z wma na mp3 ... sa cela sinusovka priebehu navzorkuje na urcitej frekvenciii.. rpi mp3 sa vzorkuju najvecsia a najmensia a stredna hodnota nejakeho casoveho intervalu...pri wma sa uklada kazda hodnota ..preto je mp3 o tolko mensie... a nakoniec pri ogg sa vzorkuje iba maximum a minimum sinusu preto je o nieco mensia ako mp3 ale menej kvalitnesjia...ale pre nas obycajnych smrtelnikov to nema absolutne ziadny vyznambo ten rozdiel rozozna len PC pri prehravani ...
nemyslim ze sa ogg niekedy neako vyrazne presadia, pretoze vsetka audiotechnika sa vyraba pre MP3. ak nieco vytlaci MP3 tak to bude urcite format ktory podporuje viac kanalovy zvuk..
Neviem ako vám ale mne sa zdá že oggi majú v rovnakej kvalite menšiu velkosť aspoň sa dajú rýchlejšie sťiahnúť z netu!
Ale zas na druhú stranu ešte v živote som nevidel prenosný ogg player!