Repro 2.1 k Notebooku
-
elderblossom
Novice
Repro 2.1 k Notebooku
Ahojte mam otazku ohladom repro k ntb, chcel by som poriadny zvuk a nepotrebujem zase aby to hralo vsade naokolo skor poriadne basy a cisty zvuk. teda poradte nejake 2.1 k ntb pls.. a este je tu otazka riesenia zapojenia. da sa to nejak zapojit bez externej karty alebo len pomocou expres/usb slotovej zvukovky? vdaka za pomoc!
-
Lord ANAKIN
Professional
http://www.alza.sk/SK/reproduktory-logi ... d58225.htm - tieto by som na tvojom mieste bral ked ti na to staci rozpocet bud tieto alebo ich bielu variantu ... a ved normalne to zapojis netreba ti k tomu nic ... pri 2,1 staci jedna koncovka ako na sluchatka dajme tomu ... problem zacina az pri 5,1 
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Bacha!
Treba rozoznávať medzi čistým, hoc silným basom a prehnaným basom. Doma mám 20W (RMS) subík a mám ho pernamentne stiahnutý tak na 1/5 výkonu, nakoľko viac by bolo prehnané. Skrátka neni čo nazvučovať, nakoľko nemám takú veľkú izbu. Preto si premysli, či chceš silou - mocou k notebooku 2.1, alebo zváž 2.0 - získal by si čistejší zvuk...
Treba rozoznávať medzi čistým, hoc silným basom a prehnaným basom. Doma mám 20W (RMS) subík a mám ho pernamentne stiahnutý tak na 1/5 výkonu, nakoľko viac by bolo prehnané. Skrátka neni čo nazvučovať, nakoľko nemám takú veľkú izbu. Preto si premysli, či chceš silou - mocou k notebooku 2.1, alebo zváž 2.0 - získal by si čistejší zvuk...
-
Makovnik
Medium Professional
Mnozstvo basov nikdy nieje prehnane, ja mam 500W sub, ale vytocit to samozrejme mozem len semtam, inak hra cela bytovka. Inak to ide do cca 2-5W. V porovnani s hrackami k PC by to bolo tak 30-40W.
Ide o to, AKE BASY to robi, pretoze dunenie niesu basy, to je len odpad.
Dobre repra zacinaju od 4-5tis.
Ide o to, AKE BASY to robi, pretoze dunenie niesu basy, to je len odpad.
Dobre repra zacinaju od 4-5tis.
-
Lord ANAKIN
Professional
bassy musia byt , nesom az taky audiofil aby som vedel ako to presne je ale za posledny rok co do mna spolubyvajuci hucal a pocuval som nejake veci tak som prisiel na to ze dolezity zvuk je ... od kedy som si kupil moje Creativky 2,1 tak som to vedel ale on ma v tom este o dost dalej posunul ... zo zaciatku sme na intraku pouzivali moje 2,1 a potom neskor jeho nove 2,0 geniusi jeho repraky boli vecsie ako moje a tak vzbudzovali respekt , hrali o nieco cistejsie a ved preca moje mali uz nieco vyse roka a daval som im zabrat takze jeho sa lepsie pocuvali a najme ked mi ukazal ako sa spravne pohras s equalizerom co ja som nikdy nerobil kedze som to povazoval aj za blbost .... takze pre mna plynie s toho take ponaucenie ze 2,0 zahraju cistejsie ako 2,1 ale tomu basovemu vykonu co dokazu podat 2,1 sa proste nedaju porovnavat ... a ked raz za cas mam chut tomu poriadne vyhulit tak mi ten pocit stoji za to preto chcem aj nove 2,1 alebo mozno 5,1 ... 2,1 si necham k potencionalnemu notasu a 5,1 v pohode napojim na PC ale subaku by som sa nevzdal za nic ...
a k tej investici .. no ja neviem ako ty ale ja byvam bud v bytovke kde mam izbu cca 4x3 metre v ktorej je dost nabytku a reprakov za 5 litrov by tam bola skoda postaci nieco z alzy max do 3500 a na intraku je zivotny priestor este mensi takze v pohode postaci aj nieco lacnejsie od Logitechu alebo Creative ....
a k tej investici .. no ja neviem ako ty ale ja byvam bud v bytovke kde mam izbu cca 4x3 metre v ktorej je dost nabytku a reprakov za 5 litrov by tam bola skoda postaci nieco z alzy max do 3500 a na intraku je zivotny priestor este mensi takze v pohode postaci aj nieco lacnejsie od Logitechu alebo Creative ....
-
Makovnik
Medium Professional
Musim ta sklamat, ale audiofil niesi vobec, este mas k tomu hodne daleko 
Pohlad na vec mas klasicky neskuseneho posluchaca, co este nic poriadne nepocul a veci tiez celkom nerozumie.
Takmer nezalezi ake su repra stare, tie tvoje jednoducho hraju zle bez ohladu na to, kolko si im nakladal pocas roka.
Taktiez neplati, ze 2.0 hraju automaticky lepsie a 2.1 budu mat viac basov. Zaroven je nezmysel si predstavovat, ze drahe repra su zbytocne to malej miestnosti, to je tazky omyl, aj do chyzky 2x3m sa daju vybrat repra za pol miliona.
Okolo 3500 je takmer jedno, po akom zariadeni sa pozries, vsetky hraju dost podobne. Trochu moze byt ulet napr dizajnova zalezitost ako napr. JBL Creature, tam dostanes zaujimavy vzhlad, ale zase otazny zvuk voci inemu produktu za podobnu cenu. Rozna moze byt samozrejme kvalita spracovania a zivotnosti.
Najlepsie spravis, ked si pozries vsetky zname aj nezname shopy na webe, pripadne kamenne, spravis zoznam v tej cenovej relacii a das tu na posudenie.
Dobra volba pre teba moze byt napr toto http://www.najnakup.sk/Porovnaj_reprodu ... 93304.html
Pokial chces nieco prenosne, uz to nemoze byt 2.1 len nieco male, napr Creative HD50, ci nieco podobne.
Pohlad na vec mas klasicky neskuseneho posluchaca, co este nic poriadne nepocul a veci tiez celkom nerozumie.
Takmer nezalezi ake su repra stare, tie tvoje jednoducho hraju zle bez ohladu na to, kolko si im nakladal pocas roka.
Taktiez neplati, ze 2.0 hraju automaticky lepsie a 2.1 budu mat viac basov. Zaroven je nezmysel si predstavovat, ze drahe repra su zbytocne to malej miestnosti, to je tazky omyl, aj do chyzky 2x3m sa daju vybrat repra za pol miliona.
Okolo 3500 je takmer jedno, po akom zariadeni sa pozries, vsetky hraju dost podobne. Trochu moze byt ulet napr dizajnova zalezitost ako napr. JBL Creature, tam dostanes zaujimavy vzhlad, ale zase otazny zvuk voci inemu produktu za podobnu cenu. Rozna moze byt samozrejme kvalita spracovania a zivotnosti.
Najlepsie spravis, ked si pozries vsetky zname aj nezname shopy na webe, pripadne kamenne, spravis zoznam v tej cenovej relacii a das tu na posudenie.
Dobra volba pre teba moze byt napr toto http://www.najnakup.sk/Porovnaj_reprodu ... 93304.html
Pokial chces nieco prenosne, uz to nemoze byt 2.1 len nieco male, napr Creative HD50, ci nieco podobne.
-
seth82
Darca