vyber HDD

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Rattata
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

vyber HDD

Príspevok od používateľa Rattata »

brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na základe čoho si vybral tieto dva?

O Seagate rade 7200.11 toho veľa neviem, niekedy som bol veľký Seagaťák.. no všetky disky tejto značky akosi strašne po čase začali hučať, tak by som osobne radšej doporučil inú značku. V dnešnej dobe sú veľmi doporučované nasledujúce disky:
http://www.alza.cz/SK/western-digital-c ... d89454.htm
http://www.alza.cz/SK/pevny-disk-samsun ... d90197.htm

Z toho prvého mám 3 kusy a čo sa týka hluku.. takmer ich nepočuť, aj rýchlosť je vynikajúca. :) Takže doporučujem.. ;)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

no, najlepsie sa mi doteraz osvedcili WD. Kedze ale ten evidentne nezvazujes (tie dve-tri stovky naviac sa oplatia podla mna), tak by som bral samsung (tie su ale este nie velmi overene casom, tak je to taky trochu skok do neznama). So seagate mam len zle skusenosti a snazim sa im uz len vyhybat.
Rattata
Light Professional
Light Professional

vyberal som tak ze sa mi zdaju v tejto cene vyhodne, 500gb mi staci, takze nepotrebujem priplacat za 640gb ak by tam nebol nejaky vyrazny rozdiel v rychlosti povedzme.

WD ani Maxtor by som radsej nebral, povedzme ze zla skusenost. Dost ma zaujimaju nejake nazory na seagate, viem ze nove samsungy su velmi podarene hdd ale parametrami vyzera ten seagate lepsie kvoli 32mb cache, potom zaujimavy na nom je ten popis, kde pisu o pristupovej dobe 4,16ms a dole pise 8,9. A takisto ta rychlost 105mb ma trocha pletie ked ju uvadzaju aj ako rychlost citania, aj ako prenosovu rychlost
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Predajcovia toho napisu ... Konkretne tu je ta pristupova doba 4,16ms naozaj na zasmiatie, pretoze taku pristupovku realne nema ani Raptor a ta rychlost citania 105MB/s to je tiez udaj niekde z prsta vycucany.
Rattata
Light Professional
Light Professional

takze ktory hdd v takejto nejakej cenovej kategorii ?
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

k seagateom: mal som v pocitaci uz tri rozne a vsetky do jedneho odisli. Znami s nimi taktiez mavaju problemy; ak uz nic ine, tak minimalne zacnu hucat. Netusim ale, ako na tom budu tieto nove modely...

vidim to teda na ten samsung ;) s tym asi este vela ludi nemoze mat zle skusenosti :?: :shock:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ja uz mam v poradi treti Seagate a (klop klop) zatial bez problemov. Ale min. sa mi zda, ze je hlucnejsi a viac hreje ako "ekvivalent" od WD. (su to 250GB disky)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pozri tento test.. je tam aj Seagate aj oba 640GB disky..
http://cdrhard.cz/view.php?cisloclanku=2008060904
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Postavím sa na stranu Seagate. Hlučnosť ma absolútne neobťažuje (keďže sa jedná o HDD), keď som videl ako kamarátom v priebehu 3 mesiacom pokapalo 5 WD diskov. Mám už druhý Seagate; nechcem nič zakríknuť - ale funguje dobre. No zamýšľam sa nad zriadením jeho Mirroringu - človek nikdy nevie.
Napísať odpoveď