Ktore Sluchatka ?
Ktore Sluchatka ?
Cawte, viem ze je tu vela tem o kupe sluchatok a podobne ale necem rady ohladne toho ake sluchatka kupit ale potrebujem pomoct, ktore z tychto dvoch typov si mam kupit ? ...ak mate niake skusenosti alebo podobne, napiste prosim.
Takze bud Kanon EC 5:
http://www.leopard.sk/ukaz_tovar.php?id ... -sluchadla
Alebo Razer ProTone m100:
http://www.progamingshop.sk/razer-proto ... -3326.html
dakujem.
Takze bud Kanon EC 5:
http://www.leopard.sk/ukaz_tovar.php?id ... -sluchadla
Alebo Razer ProTone m100:
http://www.progamingshop.sk/razer-proto ... -3326.html
dakujem.
sluchatka
Uz nikto nic ? ziadne skusenosti snimi nemate ?
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
zdravim, chcel by som sa vas opytat, ze ci by ste mi nevedeli doporucit nejake sluchadka NA usi ?
nieco na tento styl - vyzorovo, mozu byt aj clip-on, ale radsej taketo
dik moc, ozaj a cena max 700Sk
este jednu vec, aby mali drotik obaleny latkou(alebo ako by som to tak vystizne opisal) - mal som asi 4-5 sluchatok, a tie co mali iba tenky drotik, tak zrazu prestavali hrat, jedno alebo druhe sluchadko, trebalo stale hybat kablikom pri slichatku... a tie co som mal s "latkou" obalene, drzali dobre, lenze sa mi nedopatrenim roztrhli..
moji favoriti:
Philips SHP 2000/00
Koss KSC/11
zhodou okolnosti ani jedny nemaju obalene kable... ale na kossi je(teda mala by byt, kedze ju ponuka vyrobca, ale datart moc ani nie..) dozivotna zaruka...
samozrejme mozete pridavat aj vase navrhy
este jednu vec, aby mali drotik obaleny latkou(alebo ako by som to tak vystizne opisal) - mal som asi 4-5 sluchatok, a tie co mali iba tenky drotik, tak zrazu prestavali hrat, jedno alebo druhe sluchadko, trebalo stale hybat kablikom pri slichatku... a tie co som mal s "latkou" obalene, drzali dobre, lenze sa mi nedopatrenim roztrhli..
moji favoriti:
Philips SHP 2000/00
Koss KSC/11
zhodou okolnosti ani jedny nemaju obalene kable... ale na kossi je(teda mala by byt, kedze ju ponuka vyrobca, ale datart moc ani nie..) dozivotna zaruka...
Ja mam na doma Philips SHP 2500 medzi nimi a 2000 je asi rozdiel iba v dlžke ábla, ja mam 6 metroví a tamte maju asi 2 metre či ako, a nemôžem sa na ne sťažovať, su skvele!AXO napísal:zdravim, chcel by som sa vas opytat, ze ci by ste mi nevedeli doporucit nejake sluchadka NA usi ?
moji favoriti:
Philips SHP 2000/00
Koss KSC/11
-
jin
VIP
Zober
http://leopard.sk/ukaz_tovar.php?id=101 ... -HP-400/00.
Doplatíš stovku a máš uhlový, zrejme odpojiteľný jack
A aj keby nie, tak ber veci z leopard.sk
Doplatíš stovku a máš uhlový, zrejme odpojiteľný jack
A aj keby nie, tak ber veci z leopard.sk
-
seth82
Darca
-
AXO
Professional
Re: Ktore Sluchatka ?
Nazdar, ked sa kupuju sluchatka na usi, tie "hifi" alebo "na domace pocuvanie" alebo ich este nazivaju aj "DJske", no proste tie velke naniere na usi, tak su rozne odpory, nasiel som medzi 25-65ohm, chcem sa opytat, ako to ovplyvnuje zvuk, pri mp3 prehravacoch abo mobiloch ? Cim vyssi odpor, tym slabsie a nekvaltinejsie hraju ?
Diky za odpoved.
//Napr pre Iphone 3gs je lepsi nizsi alebo vyssi odpor sluchadiel ? Moze odpor ovplyvnovat aj vydrz baterky ?
Diky za odpoved.
//Napr pre Iphone 3gs je lepsi nizsi alebo vyssi odpor sluchadiel ? Moze odpor ovplyvnovat aj vydrz baterky ?
-
moosha
Darca
Pokial ja viem, tak cim mensi odpor, tym ti budu hrat hlasnejsie.
-
Ryan Giggs
VIP
Odpor (impedancia sluchadiel) nema žiadny vplyv na kvalitu reprodukcie. Ide tam o to, že čim vyššia impedancia, tym väčši vykon musi zdroj (mp3 prehravač, hifi veža, zosilovač...) vydať, aby ich dokazal rozohrať dostatočne nahlas. Zjednodušene: ak maš 2 sluchadla, kde jedny maju napr. 50 ohm a druhe 120, pri tych druhych potrebuješ pridať viac volume, aby hrali rovnako nahlas ako tie 50 ohmove. Kvalitu zvuku to však nijako neovplyvňuje. K mp3 prehravačom je lepši menši odpor, zaleži však na vykone konkretneho prehravača. Neviem aky ma iphone hudobny vykon (nikde som ten udaj nenašiel) no veľa to nebude, takže odporučal by som do tych +/- 60 ohmov.AXO napísal:Cim vyssi odpor, tym slabsie a nekvaltinejsie hraju ?
To su ake kecyseth82 napísal:za sennheiser som nedavno vyvalil peniaze a nie - pekne dakujem. Priestor uletel kamsi do tramtarie, neda sa to pocuvat. za liter mas porty pro, ak chces priplatit viac, tak si daj skullcandy, ultimate ears alebo etymotic...
A ano, ak nebudes pocuvat na sluchadlovom zosiku tak je lepsia volba kupit sluchadla s nizsou impedanciou, ako napisal kolega vyssie
-
Ryan Giggs
VIP
To teda su. Mňa by zaujimalo, čo to bol za model. A davať Skullcandy na uroveň UE či Etymoticu...lucas napísal:To su ake kecy![]()
-
seth82
Darca
lucas&Ryan Giggs: zasa ďalší samozvaní audiofilovia...Teoretici, ktorí niekde niečo o slúchadlách čítali a už je z toho vševedúci odborník...
//Ešte k tej impedancii. Pri najvyšších úrovniach volume v prípade zosilňovača v prenosných zariadeniach dochádza pri použití slúchadiel s vyššou impedanciou k počuteľnému zhoršeniu zvukovej kvality. Nižšie spomenutý príklad: AKG K172HD + iPhone na úrovni volume blízkej 100 percent (pretože na nižšej hlasitosti hrali samozrejme príliš ticho) = totálna degradácia basovej zložky, chrčanie. Tie isté slúchadlá (profesionálne štúdiovky) nemajú s basmi na iných (neprenosných) zariadeniach žiaden problém (za tú cenu bodaj by). Takže kde je chyba, soudruzi? Žeby vo vašej teórii?
Zaprvé, tieto posty majú 1 a pol roka, t.j., skúste sledovať, na čo som reagoval ja a čo sa zmenilo v podstate diskusie pri vzkriesení tohto threadu. Zadruhé - Skullcandy som uviedol spolu s ostatnými ako príklad značiek, ktorých produkty sa na rozdiel od Sennheiserov do 70 Eur aj dajú počúvať. Nik nepostavil komerčné Skullcandy s cenovou reláciou pár desiatok Eur do rovnakej roviny s UE alebo Etymotic.
Lucas: v čom sú to ale kecy? Že som zaplatil za shite Sennheiser (jednalo sa o model CX500) a že Porty Pro majú v rovnakej (vtedy rovnakej, za jeden a pol roka pekne zlacneli) cenovej kategórii oveľa lepší zvuk ako hocičo od Sennu? Máš nejaký iný názor, alebo ako?
Ináč odporúčam ti získať trochu viac praxe v čítaní a sledovaní diskusie, pretože ja som v mojom predchádzajúcom príspevku o impedenacii nenapísal ani mäkké F. Takže si nemýľ posty.
Čo sa týka iPhone: 55Ohmov je už priveľa. Mám AKG K172HD a iPhone má s utiahnutím počuteľné problémy. Takže by som odporúčal ísť oveľa nižšie, AKG mám teraz pri PC a k iPhone som si zadovážil Denon AH - D1001, ktoré majú impedanciu 32 Ohmov a hrajú doslova božsky. Pokiaľ máš zvyšných 150Eur, tak v Alze ich stále majú v akcii...Doteraz som mal X slúchadiel od rôznych značiek, ale tieto Denony bola doteraz jednoznačne najlepšia kúpa...
//Ešte k tej impedancii. Pri najvyšších úrovniach volume v prípade zosilňovača v prenosných zariadeniach dochádza pri použití slúchadiel s vyššou impedanciou k počuteľnému zhoršeniu zvukovej kvality. Nižšie spomenutý príklad: AKG K172HD + iPhone na úrovni volume blízkej 100 percent (pretože na nižšej hlasitosti hrali samozrejme príliš ticho) = totálna degradácia basovej zložky, chrčanie. Tie isté slúchadlá (profesionálne štúdiovky) nemajú s basmi na iných (neprenosných) zariadeniach žiaden problém (za tú cenu bodaj by). Takže kde je chyba, soudruzi? Žeby vo vašej teórii?
Zaprvé, tieto posty majú 1 a pol roka, t.j., skúste sledovať, na čo som reagoval ja a čo sa zmenilo v podstate diskusie pri vzkriesení tohto threadu. Zadruhé - Skullcandy som uviedol spolu s ostatnými ako príklad značiek, ktorých produkty sa na rozdiel od Sennheiserov do 70 Eur aj dajú počúvať. Nik nepostavil komerčné Skullcandy s cenovou reláciou pár desiatok Eur do rovnakej roviny s UE alebo Etymotic.
Lucas: v čom sú to ale kecy? Že som zaplatil za shite Sennheiser (jednalo sa o model CX500) a že Porty Pro majú v rovnakej (vtedy rovnakej, za jeden a pol roka pekne zlacneli) cenovej kategórii oveľa lepší zvuk ako hocičo od Sennu? Máš nejaký iný názor, alebo ako?
Ináč odporúčam ti získať trochu viac praxe v čítaní a sledovaní diskusie, pretože ja som v mojom predchádzajúcom príspevku o impedenacii nenapísal ani mäkké F. Takže si nemýľ posty.
Čo sa týka iPhone: 55Ohmov je už priveľa. Mám AKG K172HD a iPhone má s utiahnutím počuteľné problémy. Takže by som odporúčal ísť oveľa nižšie, AKG mám teraz pri PC a k iPhone som si zadovážil Denon AH - D1001, ktoré majú impedanciu 32 Ohmov a hrajú doslova božsky. Pokiaľ máš zvyšných 150Eur, tak v Alze ich stále majú v akcii...Doteraz som mal X slúchadiel od rôznych značiek, ale tieto Denony bola doteraz jednoznačne najlepšia kúpa...
Ja mozem odporucit Creative EP-630. Maju super pomer cena/vykon
EDIT: Ked som kupoval ja moje Creative tak stali 15€ teraz stoja "az" 20€ ale su to fakt skvele sluchatka
EDIT: Ked som kupoval ja moje Creative tak stali 15€ teraz stoja "az" 20€ ale su to fakt skvele sluchatka