Visual Studio 2005 - Go-Live licencia

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Visual Studio 2005 - Go-Live licencia

Príspevok od používateľa JurijRubanov »

V časopisoch a ne internete som sa stretol s týmto termínom: GO-LIVE LICENCE. Je to licencia od Microsoftu, ktorou je zastrešená verzia Express. Mohol by mi to niekto priblížiť, o čo sa jedná? Môžem tak svoj software vytvorený pod touto licenciou voľne distribuovať, príp. distribuovať za peniaze?
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

distribucia za peniaze nie je touto licenciou povolena.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Takže tam môžem vytvárať len freeware? Nedá sa to nejako obísť cez trialverzie alebo registračné kódy?
trizzo
VIP
VIP

JurijRubanov napísal:Takže tam môžem vytvárať len freeware? Nedá sa to nejako obísť cez trialverzie alebo registračné kódy?
to čo vyvinieš v express edíciách produktov od MS - je určené len na výuku a nie na komerčné účely - teda ani nie pre freeware. Neviem, či existuje nejaká licencia, ktorá pokrýva distribúciu aplikácii z express edícii. ak sa nemýlim, tak v express edíciách sa nedá uplatniť ani GPL (GNU) licencia. jediné čo ostáva - prejsť na nejaké "open source" IDe riešenie - napr. pre C# je to SharpDevelop.

Pozn.: nie som expert na túto tématiku, mal som s týmto problémy u predošlého zamestnávateľa.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Ako freeware to môže byť, len si tí čo budú používať ten program, musia sami stiahnuť .NET framework (a tuším sa aj zaregistrovať na Go-Live). (aspoň myslím, kedže je tam napísané to, že sa nesmie distribuovať ten framework).
trizzo
VIP
VIP

chrono napísal:Ako freeware to môže byť, len si tí čo budú používať ten program, musia sami stiahnuť .NET framework (a tuším sa aj zaregistrovať na Go-Live). (aspoň myslím, kedže je tam napísané to, že sa nesmie distribuovať ten framework).
freeware suhlas - ale v licencii musi byt vyhlasenie ze program sluzi na vyuku a bol vyvinuty ako dosledok vyuky programovania pod .NET platformou. Express edicie to maju jasne napisane v licencii.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

trizzo napísal:jediné čo ostáva - prejsť na nejaké "open source" IDe riešenie - napr. pre C# je to SharpDevelop.
Celkom ma zaujal tento vývojový prostriedok. A vyzerá to tak, že je to aj pre VB .NET, len som zvedavý, či si to poradí aj s mojím projektom v Basicu 2005, o čom silne pochybujem, no a prerábať to, to by mi zabralo viac než pár hodín. :(

EDIT: Normálne som až prekvapený, ale komplet projekt mi ten SharpDevelop spapal a nemá problémy s kompilovaním. Jednoducho nádhera. No aj tak mám neistotu ohľadom licencie. SharpDevelop používa, ako je to na stránke: Microsoft's .NET platform, a preto neviem, aké kroky si môžem v rámci licencie dovoliť. Znamená to, že *.exe vytvorený cez Sharpdevelop súbor môžem v pohode distribuovať, ale Framework nie?
trizzo
VIP
VIP

v sharp develop-e mozes aplikacie distribuovat ako freeware pod GPL licenciou (pod touto licenciou je sireny aj samotny SD). suhlas - .net framework nemozes touto licenciou sirit ako bundlovany v aplikacii.
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

trizzo napísal:v sharp develop-e mozes aplikacie distribuovat ako freeware pod GPL licenciou (pod touto licenciou je sireny aj samotny SD). suhlas - .net framework nemozes touto licenciou sirit ako bundlovany v aplikacii.
Z toho mi asi tak vyplýva, že pokiaľ chcem vytvárať komerčné programy, môžem tak robiť len v komečných prostrediach, čo ma veľmi neteší. Nedajú sa nejako vytvárať komerčné programy vo free prostrediach?
chrono
VIP
VIP

JurijRubanov napísal:Z toho mi asi tak vyplýva, že pokiaľ chcem vytvárať komerčné programy, môžem tak robiť len v komečných prostrediach, čo ma veľmi neteší. Nedajú sa nejako vytvárať komerčné programy vo free prostrediach?
Ak nepoužívajú komerčný framework, nie je problém (alebo zákazník vlastní licenciu na ten komerčný framework).
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Ak nepoužívajú komerčný framework, nie je problém (alebo zákazník vlastní licenciu na ten komerčný framework).
Hovorím tu však o Microsoft .NET framework, ktorý si každý môže stiahnuť zo stránok Microsoftu:

Kód: Vybrať všetko

http://download.microsoft.com/download/5/6/7/567758a3-759e-473e-bf8f-52154438565a/dotnetfx.exe
Čo je to za blbý nápad, že sa to nesmie distribuovať spolu s programom, keď bez neho sa samotný program ani nespustí? Nerozumiem, o čo vlastne Microsoftu ide.
chrono
VIP
VIP

Musíš povedať zákazníkovi, nech si ho stiahne sám (ten framework)(tak je to napísané na tej stránke MS s licenciou).
JurijRubanov
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

chrono napísal:Musíš povedať zákazníkovi, nech si ho stiahne sám (ten framework)(tak je to napísané na tej stránke MS s licenciou).
Asi som manták, ale nenašiel som tu stránku s licenciou, mohli by ste sem hodiť adresu? A mimochodom, ľudia, ktorí nemakú onternetové pripojenie si majú Framework odkiaľ zohnať?
chrono
VIP
VIP

JurijRubanov napísal:Asi som manták, ale nenašiel som tu stránku s licenciou, mohli by ste sem hodiť adresu? A mimochodom, ľudia, ktorí nemakú onternetové pripojenie si majú Framework odkiaľ zohnať?
Tu je pre 3.0 (pre iné verzie som nehľadal) http://msdn2.microsoft.com/en-us/netfra ... 63302.aspx tu je FAQ http://msdn2.microsoft.com/en-us/netfra ... 63304.aspx
trizzo
VIP
VIP

JurijRubanov napísal:Asi som manták, ale nenašiel som tu stránku s licenciou, mohli by ste sem hodiť adresu? A mimochodom, ľudia, ktorí nemakú onternetové pripojenie si majú Framework odkiaľ zohnať?
poziadat o stiahnutie niekoho ineho a nakopirovanie na usb flash disk a installnut....
chrono
VIP
VIP

trizzo napísal:poziadat o stiahnutie niekoho ineho a nakopirovanie na usb flash disk a installnut....
Podľa licencie si to každý musí stiahnuť sám (iba ak má vývojár licenciu, ktorá umožňuje aj distribúcia frameworku, môže distribuovať framework spolu s aplikáciou).

// chrono: To je open licencia na spôsob Microsoftu :)
m.truben
Novice
Novice

Express Editions

Príspevok od používateľa m.truben »

Na stránke Microsoftu je písane ze v Exppress ediciach je možné vytvárať aj komerčné programy (bod 7.)
http://www.microsoft.com/express/suppor ... fault.aspx
Napísať odpoveď