Do akej skupiny sa radia tito ludia
Veľmi pozorne som si prečítal vaše posty, v ktorých bola načrtnuta sitúcia keď sa človek nemá záujem radiť medzi isté skupiny, ktoré preferujú istý štýl muziky. Na prvej stránke témy ich jeden užívateľ nazval nolife(bez života ak som pochopil dobre). S tým názorom sa absolútne nestotožnujem a neviem z čoho také slovo odvodil
. Nie je u teba nolife niekedy aj trošku morbídne obliekanie(čierna je farba ako každá iná, ale všetkého veľa škodí)? Nie je nolife emo kultúra, ktorú dnes deti tak náruživo vyznávajú. Tak pozor so slovom "nolife". Imho všetko toto triedenie je len zásterkou jedného pojmu a tj. partia, kamoši. Hudbu a životný štýl síce radia medzi to najdôležitejšie, ale ide im hlavne o to aby mohli povedať patrím niekam, niesom v tom sám a som na to hrdý. Za svoje vzory si berú interprétov svojich obľúbených cdčiek. Dokonca sa obliekajú ako oni, podaktorí sa podľa nich aj správajú
.Už dnes môžem povedať, že sú to praktiky mladších ročníkov, ktorí majú takú potrebu. Spomente si keď sme boli deti, potrebovali sme sa na niečo hrať, predstierať príslušnosť k obdivovanej postave, skupine atď . Ja som to v minulosti tiež vyhľadával, nevedel som kam strčiť nos. Menil som štýly ako počasie. Čo prišlo do módy na tom som fičal
Teraz už viem, že o to v reale nejde. Úmerne s vekom prichádza aj viac povinností, zodpovednosti a škaredo povedané človeka prejde chuť na somarinky okolo hudby. Možno teraz so mnou nesúhlasite, ale asi každý z toho vyrastie(sry za výraz).
EDIT//prepáčte povedal som kktinu ja rádio nepočúvam, ale mám rad house.
Celým týmto postom som vlastne chcel povedať to, že tu o hudbu nikdy nešlo. Každému je jedno čo si púštaš doma, alebo v mp3 prehrávači. Vždy tu išlo len o tvoje správanie a názory...
K téme: nazval by som ich Poweristi ako fizz
. Btw to je hudba členov hnutia White power
To len hádam podľa názvu...
EDIT//prepáčte povedal som kktinu ja rádio nepočúvam, ale mám rad house.
Celým týmto postom som vlastne chcel povedať to, že tu o hudbu nikdy nešlo. Každému je jedno čo si púštaš doma, alebo v mp3 prehrávači. Vždy tu išlo len o tvoje správanie a názory...
K téme: nazval by som ich Poweristi ako fizz
-
Flinstone
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
nemusi to byt prave metal. avenged sevenfold niektore ....su take fajn alebo ill nino - what you deserve to bolo aj na jednom svetovom battliPAuLi3 napísal:tak teda tancovat break dance na metal to je uz sila ,, to akoze si puistis nejak hucak a pritom sa tocis na hlave? alebo ako lebo to moc velky rytmus nema
Suhlasim s Matusom, velmi sa mi paci reggae, ale nemozes sa oznacit za rastafana, nenosim dredy, neverim v Jaha, netrapi ma Zion ani Babylon. Takisto pocuvam rock, ale nepotrebujem si dokazovat svoju prislusnost k nejakej skupine oblecenim alebo nijako inak, odlisujem proste hudbu od normalneho zivota. Priklad: kupil som si v obchode celkom fajne boty, potom sa ma 5 ludi spytalo, ze naco su mi skejtacke boty, naozaj hlupost, takto skatulkovat ludi. Vacsina tychto skupin mi pritom aj tak nejako nepasuje, kedze sa navzajom nemaju prilis v laske a ja som dostatocne rozumny, aby som sa neriadil podla toho ako sa clovek oblecie alebo co pocuva.
-
Začiatok Konca
Professional
Dobre, vezmime si to po lopate..PAuLi3 napísal:Zite Punkom , tvoj nazor an tuto vec je len preto taky lebo ty sam patris (z tvojho nicku som asi vycital) patris do skupiny .a ten kto do nejakej skupiny patri ktory sa tam sam zaraduje iny nazor na vec ani nemoze mat.a co sa tyka toho co si povedal ze aj ja som degesko lebo chodim do skoly to s tym nema nic spolocne pretoze do skoly chodi kazdy normalny clovek a nemusi sa zaradovat do ziadnej skupiny a zije si svoj zivot podla svojho a nie podla niekho kto nieco povedal a polovica ludi chce ist len podla neho(tym mam na mysli prave tieto skupiny )
-
Začiatok Konca
Professional
Netvrdil som, že keď nepočúvaš "môj" štýl hudby, že si vydedenec.. Napísal som, ak človek nepatrí do skupiny, v mojich očiach je "vydedenec" nakoľko nemôže mať žiadnych kamarátov, ani rodinu, nemôže chodiť do školy.. atď. To len čisto z teórie. Samozrejme viem, ako si to myslel a aj napriek tomu si to nemyslím.. 
-
Začiatok Konca
Professional
Dobre, bral som to trochu inak..
Chcel som len dokázať tomu človeku, že musí patriť do skupiny, takže, áno musí..
Za ďalšie, ak to berieš len, ako patriť do skupiny na základe hudby, tak je to potom oukej, pretože je to možné, aj keď aj tu by som teoretizoval. Pretože každý má nejaký ten svoj obľúbenejší žáner hudby, ktorému prispôsobuje aj svoje oblečenie, alebo aspoň počúva túto hudbu. Kadžá hudba, teda každý štýl hudby má nejaké názory a pohľad na vec, ktorý prenáša na počúvajúceho. To, že o sebe tvrdí, že sa neradí do skupiny, je iná vec.. stále to však neznamená, že to nie je opak. No podľa mňa je toto veľmi diskutabilné.. 
-
Flinstone
Light Professional
Nemam rad ludi ktori nerespektuju styl druhych ... nikdy som na nikoho neukazal prstom ze ten je ko*ot s prepacenim preto ze ma flexu aj ked nemam v laske hip hop ... ale zas nemusia byt vsetci rovnaky ... tak ako emaci kazdy ich hadze do jedneho vreca ... a hovori na nich ze su to idioti a kur*y ... vazne taketo nazory pocuvam kazdy den alebo metlaci kazdy hovori ze su to fetaci a len preto ze maju dlhe vlasy co tak punkaci kazdy na neho krivo pozera lebo ma ciro na hlave retaze atd ... uz len vojde do busu a kazdy na neho pozera jak na neviem co ... ano sice punk je taky trosku nepriatelsky neobycajne vyzerajuci styl aspon na mna to tak posobi ale paci sa mi to ... a vobec ako by to tu vyzeralo keby chodil kazdy rovnako ? bola by to nuda si myslim ...
Asi tak, je pravda, ze podla hudby patri kazdy clovek do nejakej skupiny, aj ked nie kazdy je podla tohto kriteria jasne zaraditelny, a prave tyto ludia o sebe tvrdia ze sa nezaradaju ku nikomu (ako ja). Tomuto nenapomaha ani neprilisi jasne urcena hranica zanrov. Ako som spominal pocuvam reggae a z tade si naozaj beriem niektore myslienky a niektore naopak zavrhujem, takisto to je s kazdou hudbou ktoru pocuvam. Takze zaradujem sa ku nejakej skupine, ale rozhodne sa neradim k tzv. ortodoxnym posluchacom, ktori slepo pocuvaju (zvlastne slovne spojenie) vsetko co ich oblubeny interpret vyhlasi.ZitePunkom napísal:Dobre, bral som to trochu inak..Chcel som len dokázať tomu človeku, že musí patriť do skupiny, takže, áno musí..
Za ďalšie, ak to berieš len, ako patriť do skupiny na základe hudby, tak je to potom oukej, pretože je to možné, aj keď aj tu by som teoretizoval. Pretože každý má nejaký ten svoj obľúbenejší žáner hudby, ktorému prispôsobuje aj svoje oblečenie, alebo aspoň počúva túto hudbu. Kadžá hudba, teda každý štýl hudby má nejaké názory a pohľad na vec, ktorý prenáša na počúvajúceho. To, že o sebe tvrdí, že sa neradí do skupiny, je iná vec.. stále to však neznamená, že to nie je opak. No podľa mňa je toto veľmi diskutabilné..
A to akože naozaj? Ako sa mám obliekať ja keď počúvam house? Akú filozofia a životný štýl môže niesť e-hudba? Ja v tom nevidím nič. Teda došiel som k tomu, že len zopár hudobných žánrov, diktuje lifestyle...ZitePunkom napísal:Pretože každý má nejaký ten svoj obľúbenejší žáner hudby, ktorému prispôsobuje aj svoje oblečenie
-
tomasito13
Star
taktiez s tymto velmi nesuhlasim..poznam hoperov ktori nosia obtiahnute nohavice lebo je to v mode a plno diskacov co si kupi skejt topanky a myslia si ze su skejtaci...to z duse nenavidim ked sa niekto oblieka len aby bol cool a v mode, pocuvam rock, hardrock a aj punk a obliekam sa tak ako je mi pohodlne ziadne retaze a ciro myslim ze kazdy si sam najde svoju cestu a nepotrebuje ku tomu nejaky hudobny zaner aj ked aj ten ovplyvnujematus87 napísal:A to akože naozaj? Ako sa mám obliekať ja keď počúvam house? Akú filozofia a životný štýl môže niesť e-hudba? Ja v tom nevidím nič. Teda došiel som k tomu, že len zopár hudobných žánrov, diktuje lifestyle...
vam.. tieto veci prídu fakt dôležité? Zrovnajte si to v hlave, každý z vás tvrdí ako mu je jedno, ako sa kto oblieka a že na tom nezáleží, ale ako pozerám to je to prvé na čo sa sústredíte. Vravíte ako je vám fuk, či niekto prezentuje svoj.. ehm "štýl"(?) či čomu to veríte, ale vzápäti hneď hodíte, že vy by ste teda skutočne nikdy za žiadnych okolností čosi take neurobili a obliekate sa neutrálne (kedy sa škatuľka stáva škatuľkou?). Tvrdíte, že odmietate akékoľvek rozdeľovanie ľudí, ale okamžite dušujete, že vy určite súčastou žiadnej nie ste. Všetko naokolo tvrdí, že na takýchto veciach fakt záleží a pritom.... ani trocha. Zbavíte sa toho tým, že sa tým prestanete zaoberať, nie, že sa budete cielene snažiť byť ten "neutrál" a byť na to hrdý.
-
Grim
Darca
tak takyto maraton urazok som tu este nevidel...a rad by som uz nevidel (tie urazky, nie uplne). Takze moj nazor na toto je taky ze kazdy niekam patri, ale nie vzdy dobrovolne. Bol tu pouzity priklad s triedou ako skupinou, ale s jednym uz spomenutym rozdielom - nemas na vyber. Musis do nej patrit a ked sa nezaclenis, mas smolu, labo nemas inu moznost, ziadna dalsia kompatibilna skupina okrem skupiny "trieda" neexistuje. So skupinou "trieda" totiz zdielas priblizne 8 hodin denne. Dalsou skupinou je skupina "rodina". Tiez si nemozes vyberat. Ale v hudobnych styloch mas na vyber, samozrejme kazdy si moze pocuvat co chce, mame slobodu prejavu, ale aby na mna vyskakoval nejaky hip-hoper, ktoremu sa plancu tie hate pod nohy a nemoze ma v tom ani poriadne kopnut do guli, tak to uz je fanatizmus, niekto pocuva VYHRADNE jeden styl hudby, ostatne je sracka a ked ma na sebe nejake neznackove alebo este horsie inoznackove oblecenie ako povoluje styl tak je proste zrely na bitku. A ked uz som pri fyzickom nasili, tiez tu asi nebude vsetko v poriadku, skateri proti hip-hoperom, hip-hoperi proti punkerom, same bitky a len preto ze niekomu sa proste nepaci ze niekto ma rad nieco ine ako on. Navzajom sa urazaju a odsudzuju. Toto je chore. Vratim sa teraz ku skupine "trieda". Videli ste uz niekedy ze by vznikol konflikt medzi skupinou "trieda" a medzi skupinou "inatrieda"? Myslim ze nie. A rozhodne nemam nic proti takymto skupinkam, ktore spolunazivaju v mieri. Skupinkovanie podla hudobnych stylov, alebo uznavania nejakej osoby (A. H.) (nemyslim Alexandra Hlinku), alebo farby pleti...tak to je naozaj chore. Ja som raz dostal za to, ze som sa usmial. Tak ked usmev je dovod na bitku...tak vsetci co uznavate taketo fanaticke radenie sa do skupiniek - zamyslite sa nad sebou. Nehovorim len o mojom usmeve, ale aj o tom, ked hip-hoper zbada vybijany opasok, okamzite sa v nom prebudzaju zvieracie pudy. Samozrejme, nemusi byt kazdy hip-hoper, skejtak, metalista, satanista takyto. Hovorim len z vlastnej skusenosti, aj ked som presvedceny, ze niektori ktori pisu do tejto diskusie, aj napriek tomu ze teraz zacnu vymyslat ospravedlnujuce jednovetne prejavy vo svojej hlave, su taki isti. Nemusi to byt o tebe, mas moznost to ovplyvnit.
//autoeditácia príspevku ( 17 Sep 2008, 23:51 )
no docital som temu a este snad par postrehov. Zaujal ma vyrok "viete si predstavit ako by to tu vezeralo keby sme vsetci chodili rovnako obleceni?" A ja sa pytam: A nechodime? resp. nechodia? Ked sa pozrem okolo seba, na prvy pohlad viem, kto je emak, kto hoper, kto punker atd. Doteraz som tu hovoril dost pesimisticky, tak teraz to napravim. V zivote som stretol dvoch ludi, ktori sa ortodoxne radia do urcitej skupiny a pritom su to najcharakternejsi ludia akych som kedy v zivote stretol. Mozem povedat ze ani niektori dospeli niesu taki. Jeden je punker, hovorme mu Martin...a druhy je skejtak, hovorme mu...eeeehm...Ramzes. Nikdy som s nimi nemal problem, nikdy som sa z ich strany necitil ako tu uz ZitePunkom podotkol "vydedenec". S obidvomi vychadzam velmi dobre. Obidvaja su moji spoluziaci. S Ramzesom som sedel a naozaj diskusia s nim sa odvijala na velmi profesionalnej urovni co sa tyka vyjadrovania ako aj nazorov. Oni dvaja medzi sebou nemali nikdy problem. Dokonca raz mal Ramzes problem s mojim dalsim spoluziakom ktory je pre zmenu hoper ale ked punker zistil ze ma problem, isiel mu naproti a hoper dostal z dvoch nabuchanych typkov strach. Nas hoper je tiez velmi agresivny a sikana mu nieje cudzia. S punkerom Martinom chodim kazdy den do skoly, je s nim v pohode pokec, zabavny chalan z dediny, zrucny, poradi, pomoze. Takze ZitePunkom - mozno v tvojich ociach su ludia nezapadajuci do nejakej hudobnej skupiny "vydedenci" - ale to len v tvojich ociach. V ociach mojich dvoch spoluziakov ktorych som popisal, totiz ako "vydedenec" nevyzeram. Mozes reagovat, ja totiz rad diskutujem na konfliktne temy. Dufam ze to neskonci nadavkami, ukaz ze si charakter.
//autoeditácia príspevku ( 17 Sep 2008, 23:51 )
no docital som temu a este snad par postrehov. Zaujal ma vyrok "viete si predstavit ako by to tu vezeralo keby sme vsetci chodili rovnako obleceni?" A ja sa pytam: A nechodime? resp. nechodia? Ked sa pozrem okolo seba, na prvy pohlad viem, kto je emak, kto hoper, kto punker atd. Doteraz som tu hovoril dost pesimisticky, tak teraz to napravim. V zivote som stretol dvoch ludi, ktori sa ortodoxne radia do urcitej skupiny a pritom su to najcharakternejsi ludia akych som kedy v zivote stretol. Mozem povedat ze ani niektori dospeli niesu taki. Jeden je punker, hovorme mu Martin...a druhy je skejtak, hovorme mu...eeeehm...Ramzes. Nikdy som s nimi nemal problem, nikdy som sa z ich strany necitil ako tu uz ZitePunkom podotkol "vydedenec". S obidvomi vychadzam velmi dobre. Obidvaja su moji spoluziaci. S Ramzesom som sedel a naozaj diskusia s nim sa odvijala na velmi profesionalnej urovni co sa tyka vyjadrovania ako aj nazorov. Oni dvaja medzi sebou nemali nikdy problem. Dokonca raz mal Ramzes problem s mojim dalsim spoluziakom ktory je pre zmenu hoper ale ked punker zistil ze ma problem, isiel mu naproti a hoper dostal z dvoch nabuchanych typkov strach. Nas hoper je tiez velmi agresivny a sikana mu nieje cudzia. S punkerom Martinom chodim kazdy den do skoly, je s nim v pohode pokec, zabavny chalan z dediny, zrucny, poradi, pomoze. Takze ZitePunkom - mozno v tvojich ociach su ludia nezapadajuci do nejakej hudobnej skupiny "vydedenci" - ale to len v tvojich ociach. V ociach mojich dvoch spoluziakov ktorych som popisal, totiz ako "vydedenec" nevyzeram. Mozes reagovat, ja totiz rad diskutujem na konfliktne temy. Dufam ze to neskonci nadavkami, ukaz ze si charakter.
-
Mek
Addict
Kazdy nech si patri kam chce, ak tym nevnucuje svoj styl ostatnym.
Najrozsirenejsie su styly, ktore urcuju lifestyle - styl obliekania, obuvania, spravania... a presne pre toto, ze ti, co patria do takejto skupiny, maju potrebu (neviem preco) to vyjadrit. Ja pocuvam trance, takych ludi je malo. A chodim obleceny uplne normalne, ziadne extremy. Ani sa nijako extremisticky nespravam. Nikoho predsa nemusi zaujimat, do akej skupiny patrim, co pocuvam atd. Zaradujem sa do skupiny, ktorej clenovia neurcuju ziadny lifestyle. To je dnes pomerne zriedkave...
Najrozsirenejsie su styly, ktore urcuju lifestyle - styl obliekania, obuvania, spravania... a presne pre toto, ze ti, co patria do takejto skupiny, maju potrebu (neviem preco) to vyjadrit. Ja pocuvam trance, takych ludi je malo. A chodim obleceny uplne normalne, ziadne extremy. Ani sa nijako extremisticky nespravam. Nikoho predsa nemusi zaujimat, do akej skupiny patrim, co pocuvam atd. Zaradujem sa do skupiny, ktorej clenovia neurcuju ziadny lifestyle. To je dnes pomerne zriedkave...
-
Začiatok Konca
Professional
To Grim-Reaperka:Nie, v mojich očiach nie je ten, kto sa neradí do istej hudobnej skupiny, ako vydedenec.. Povedal som, ak sa niekto neradí do žiadnej skupiny, je vydedenec.. Do žiadnej sociálnej skupiny, aby sme sa rozumeli.
Na podiv, ani ja som nemal so žiadnym mojim spolužiakom problém a dokonca, to mi nebudeš veriť, aj ja som šiel pomáhať môjmu spolužiakovi, ktorý počúva hip hop a chodí na diskotéky.. čo sa týka fyzického útoku
Aj ja poradím a pomôžem.. A predsalen som nikdy na spolužiaka, alebo kamaráta neukázal a neposlal ho do pi*e so slovami choď preč, lebo počúvaš techno, hip hop, alebo ja neviem, čo... Je mi to jedno, kto čo počúva, pokiaľ na mňa, alebo na mojich kamarátov neprejavuje priamu verbálnu alebo fyzickú agresiu. Nech si tí ľudia malujú na holé zadky terč a triafajú si na námestí do stredu tyčkami, je mi to jedno..
Pokiaľ nebudú obťažovať moju priateľku, mňa, kamošov..
pochopil?.. ešte raz, je mi jedno, kto čo počúva. Pokiaľ ma neobmedzuje, neohrozuje.. a nie len mňa, ale aj spomínanú priateľku a kamošov, či spolužiakov..
nejaké dotazy?
-
Grim
Darca
samozrejeme, mozes uviest priklad kto je vo tvojich ociach vydedenec? Lebo kazdy patri do nejakej skupiny, skolopovinni so skupiny "trieda", dospeli do skupiny "pracovisko", "kancelaria" atd. V dnesnom svete kazdy patri minimalne do dvoch skupin. Myslim ze aj stat je urcita skupina ludi. A ja patrim do skupiny "Slovensko", aj do skupiny "trieda", aj do skupiny "rodina"...a este do nabozenskej skupiny "krestania". Je ich (skupin) naozaj dost a som si isty ze dnes nikto nieje bez obcianstva, bez vyznania (aj ateizmus v tomto prip. povazujem za vyznanie) alebo bez rodiny. Tak ma naozaj zaujima ten priklad.ZitePunkom napísal:To Grim-Reaperka:Nie, v mojich očiach nie je ten, kto sa neradí do istej hudobnej skupiny, ako vydedenec.. Povedal som, ak sa niekto neradí do žiadnej skupiny, je vydedenec.. Do žiadnej sociálnej skupiny, aby sme sa rozumeli.Na podiv, ani ja som nemal so žiadnym mojim spolužiakom problém a dokonca, to mi nebudeš veriť, aj ja som šiel pomáhať môjmu spolužiakovi, ktorý počúva hip hop a chodí na diskotéky.. čo sa týka fyzického útoku
Aj ja poradím a pomôžem.. A predsalen som nikdy na spolužiaka, alebo kamaráta neukázal a neposlal ho do pi*e so slovami choď preč, lebo počúvaš techno, hip hop, alebo ja neviem, čo... Je mi to jedno, kto čo počúva, pokiaľ na mňa, alebo na mojich kamarátov neprejavuje priamu verbálnu alebo fyzickú agresiu. Nech si tí ľudia malujú na holé zadky terč a triafajú si na námestí do stredu tyčkami, je mi to jedno..
Pokiaľ nebudú obťažovať moju priateľku, mňa, kamošov..
pochopil?.. ešte raz, je mi jedno, kto čo počúva. Pokiaľ ma neobmedzuje, neohrozuje.. a nie len mňa, ale aj spomínanú priateľku a kamošov, či spolužiakov..
nejaké dotazy?
-
Začiatok Konca
Professional
-
Grim
Darca
ja posty citam tak ako su napisane, asi si sa nespravne vyjadril...kazdopadne si myslim ze si kazdy spravi obraz o tomto sam, ja som sa uz vyjadrilZitePunkom napísal:Ja ti neviem, ale niekto tu spomínal, že nepatrí do žiadnej skupiny..tak som sa mu snažil vyhovoriť, že patrí.. Treba si lepšie čítať posty..