Zdravim, mam jeden surny problem. Pocitac stale zamrza a ja uz fakt neviem cim to moze byt.
Niekedy zamrzne uz pri uvodnej obrazovke "vitajte". Kto viete, prosim pomozte.
Skusil som:
1. Naforrmatoval som disk a windows nainstaloval nanovo.
2. Prehrievanim procesora to tiez nie je.(zamrza aj ked nie je vytazeny)
Este by som skusil Ram-ky, tie maju vacsinou za nasledok necakane zamrzanie. Skus ich vybrat, pripadne precistit sloty od prachu. Ak mas dve, skus ich vlozit po jednej.
Este ma napada, nekolise ti zdroj, ak mas nejaky starsi, pripadne neznackovy .
PS: To Hojko: Kua ty si rychly, pred chvilou tu nebol zaiaden post.
hojko: RAMky moze otestovat cez MemTest86, to bude asi najvyhodnejsie riesenie. Zdrojom by to nemalo byt, teda podla mna je to najmenejpravdepodobna alternativa, pretoze tam by muselo dost k odpojeniu disku a pocul by cvaknutie.
Zdrojom (350W neznackovy) to podla mna nebude, ten komp je archaizmus sam o sebe - duron 1,4GHz, 256MB RAM, grafika integrovana.
Ramku som skusal prehodit aj test som skusal - OK
Teploty tiez nie, 40 stupnov nie je vela na CPU
Ovladace som stahoval z netu, ale ten komp je tak stary, ze tie ovladace uz budu podla mna vyladene.
Hmm, no tak potom to vyzera na disk. Ako uz bolo napisane vyssie, nieco podobne sposobuju chybne sektory. Rovnaky pripad mal aj kamarat, tiez mu z nicoho nic mrzol PC a nemohol prist na to cim to je. Otestoval disk a bolo tam dost chybnych sektorov. Skus program HD Tune a otestuj si disk.
//autoeditácia príspevku ( 20 Sep 2008, 0:43 )
Takze: 3-krat som dal test, 3-krat mi seklo pocitac. Neseklo ho len pri rychlom teste. Mam podozrenie, ze to ten disk naozaj je.
Daju sa nejako zistit chybne miesta a zabezpecit aby sa nepouzivali?
Myslim, ze nie. Je mozne pouzit low level format a pokusit sa opravit chybne sektory, ale to len v pripade, ze tam bude tych sektorov par. V tvojom pripade to vidim na kompletne poskodeny disk, takze jedine novy.
alebo skus pouzit Hirens Boot CD a program HDD Regenerator 1.51
(to recover a bad hard drive) pokial ti na tom disku az tak moc zalezi,ale ja by som ho hodil z okna a kupil novy