Amslico AIG life

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

chrono napísal:A aký systém ekonómie je ten správny?
Ked vymenis kozu za ovcu a mlieko za vajcia :)
Dnes to vyzera asi takto:
Tvoju celorocnu pracu vymanis za nic, co moze kazdu sekundu zmiznut ak si zato nekupis niaku kravinu ktoru ajtak nepotrebujes.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Už vidím, ako budeš súhlasiť s tým, že za prácu ti dajú napr. knihy... (a ty si ich budeš mať za niečo vymeniť). :)
edimontana
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa edimontana »

banky by nekrachrali na zaklade toho, ze by z nich ludia vybrali peniaze. :) banka krachne kebyze klienti prestanu platit hypoteky...uvery atd...hromadne vsetci...naraz...

na slovensku sa to nestane pretoze nas system je voci takymto veciam dobre chraneny...v amerike to krachlo preto..pretoze tam dali hypoteku aj bezdomovcovi..ktory hypoteku potom neplatil...v usa si si mohol vybavit hypoteku ked si ukazal obciansky preukaz..preto to tam krachlo lebo ludia to proste neplatili a banka si s tym nevedela rady...

na slovensku sa toto ale nestane...

a poistovne nekrachnu :) pretoze poistovne neposkytuju uvery...a ak by aj nejakym zazrakom tak som to vysvetloval par prispevkov dozadu :) kebyze je nas system zly tak sme davno v riti jak v usa ...ktora ma mimochodom najvacsi dlh na zemeguli a asi aj v celej galaxii :)) a to vsetko vdaka sprostemu rozhodnutiu tusim v roku 1969....
sokolik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sokolik »

to edimontana:
Ale vidis, ako si AIG zavarila....hrozilo im, ze klesnu v rebrickoch, tak poziadali BofA o pozicku, aby si rychlo zvysili likviditu. BofA to hned rozhlasila po trhu a kedze v tom case bol trh nervozny zo situacie okolo ostatnych americkych bank, AIG za pol dna klesli akcie o 50%. Ine banky zacali uplne padat a BofA ich (ako inak, len z dobrej vole; ziadna zistnost predsa nie je pripustitelna, resp. priznatelna) zacala postupne skupovavat...velmi sikovny system 8)
Teraz cely stat New York (a kto vie, kto kazdy este) do AIG picha financne injekcie, aby ich udrzali na nejakych slusnych miestach v rebrickoch...bude zaujimave dalej to sledovat
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

LUDIA AMSLICO AIG LIFE je na slovensku poistovna to je fakt ccize neposkytuje hypoteky ani nic take. okrem toho hypotekarny system na slovensku je troska iny ako v amerike. Vlastna skusenost matka ziadala o hypoteku tento rok a nedali jej ju. Cize slovenske amslico to nema ako ohrozit vyznamne

Kód: Vybrať všetko

AMSLICO AIG Life je najväčšou poisťovňou so zameraním na životné poistenie na Slovensku a podľa štatistík Slovenskej asociácie poisťovní jej prináleží takmer 14-percentný podiel na trhu životného poistenia (SAP - 31. 12. 2006). Poisťovňa AMSLICO AIG Life bola zapísaná do obchodného registra v septembri 1995. Už v treťom roku svojho pôsobenia dosiahla zisk a patrí k najdynamickejšie sa rozvíjajúcim poisťovniam v tejto krajine. Spoločnosť AMSLICO AIG Life má v súčasnosti viac ako 326 000 klientov a jej agentúry môžete nájsť v každom väčšom meste.
zdroj: amslico.sk

Hovorite ze ide krachnut banka, ked krachne banka vy mate sice narok z rezervneho fondu na 90%vkladu ale nikde nieje napisane kedy tie peniaze dostanete cize kludne vam mozu vyplacat po 50sk 100rokov
banka nieje chranena nicim inym

Ak by mala krachnut poistovna tak je tu zaistovna=poistenie poistenia, rezervne fondy, ... kopec inych veci a potom NBS toot vsetko ruci za ochranu investicie v poistovni...

Ruuku na srdce = kolko bank na slovensku krachlo od 1989 vela
Ako boli klienti odskodneni? Biedne

Kolko poistovni krachlo? EZp odisla z trhu ako to ohrozilo poistencov takmer nijak. Kolko poistovni nie zdravotnych ale POISTOVNI krachlo na slovensku od 1989? hmm vie niekto?
Bratislava (5. máj 2008) - Jediný akcionár Európskej zdravotnej poisťovne, a . s. (ďalej len „EZP“) rozhodol o odchode z trhu verejného zdravotného poistenia. Valné zhromaždenie EZP preto v piatok rozhodlo o likvidacii EZP. Poistenci EZP, poskytovatelia zdravotnej starostlivosti a platitela poistného nepocítia žiadnu zmenu.
zdroj: ezp.sk
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Inak vraj Allianz chcelo kupit AIG, ale nakoniec AIG uz vlastny USA vlada...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

sokolik napísal:Uz len dodam: Slovenska sporitelna bola odkupena Allianzom, Kooperativa zasa patri pod wienerische (alebo ako sa to vola)...a kto si to vsimol? Trapilo to niekoho?
asi si mal namysli slovensku poistovnu, nie? a koho to trapilo? mna! (a nie len mna)! privatizaciu (statocne pod cenu) prirovnat k tomuto :roll: no neviem.
btw: Wiener Städtische :wink:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

MakeFake napísal:Inak vraj Allianz chcelo kupit AIG, ale nakoniec AIG uz vlastny USA vlada...
Tak ako zvycajne, opat trepes, no tentokrat zareagujem len preto, aby tu tym tvojim blabolom nahodou niekto nezacal verit:

1. Allianz mal jednuducho zaujem o zopar lukrativnych aktiv AIG. Predstav si, ze si majitelom obrovskeho holdingu, ktory je vo vaznych problemoch. Pride tvoj konkurent a ponukne ti "pomoc" s podmienkou, ze na neho prevedies zlatu sliepku/sliepky svojej spolocnosti. No neposlal by si ho do certa, naviac ked uz vies, ze o dva dni sa do tvojej zachrany na 99,9% zapoji stat?

2. FED zatial 80% AIG nevlastni. FED ma "warrant" na 80% AIG, a tento "warrant" FED moze hocikedy vykonat. Okrem toho ziskal FED nad AIG manazersku kontrolu. FED dal AIG pozicku s 10% urokom. 10% rocne z 85 mld. USD je fest vela. Teraz sa AIG rozpredava, nie prislis rychlo, aby nemuseli predavat za najnizsiu cenu, ale zase dost rychlo, aby tych 85 mld. USD splatili v rozumnom case. Ci sa im to podari je otazne, kazdopadne, FED pocita s tym, ze na tej pozicke zarobi kopec penazi, pricom "warrant" ani nebude musiet vykonat.

BTW. este pred tyzdnom mala AIG rating AAA, k dnesnemu dnu sa jej rating prepadol na uroven A, no zaroven vsetky tri najvacsie ratingove agentury (Moody's, Standard & Poor's, Fitch) upozornili na moznost jeho dalsieho zhorsenia.

A to uz nehovorim o tom, ze zachrana AIG ohrozuje rating samotnych USA.

PS: prave ma kazdy z nas moznost sledovat "neviditelnu ruku trhu" v priamom prenose :roll:
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=2928

Aby bolo jasnejsie kto za tym vsetkym opat stoji.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Krija co pre teba nebolo pod cenu?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

J. Cuper, poslanec:
"Poďme k Slovenskej poisťovni. Len účtovná hodnota majetku, nehnuteľného, je 67 miliárd, 20 miliárd na úložkách. Vy ste to strelili Alianzu za sedem, či šesť miliárd? Ani nie. Za čo ste to predali? Vy ste to darovali Alianzu! K tomu ste ešte, samozrejme, vytvorili monopol. Darovali ste im príjmy, ktoré my musíme každý rok zaplatiť za prevádzku motorového vozidla, za zákonné poistenie, teda znova to isté. Takúto privatizáciu, pán Prokopovič, zobral by som si aj ja, pretože by som z tých úložiek, ktoré sú tam, v Slovenskej poisťovni, zaplatil to, čo som zaplatil za privatizáciu, a ostalo by mi 67 miliárd hodnoty účtovného."

ja som prezmenu zvedavy, ako cupera spochybnis :wink:
killa_bee
Star
Star

Ehm, to je ten Cuper, ktory chcel zenam zakazat jazdit v lavom pruhu? To hovori samo za seba. A pozri si, ako dlho trval monopol, resp. kedy sa privatizovalo a kedy sa povolilo poskytovanie PZP aj inym poistovniam :wink: Kokso, tebe musel nejaky dzurindovec strasne ublizit v minulosti. :roll:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

karma napísal:uctovna hodnota sa nerovna trhovej, to by si mohol vediet, a cupera spochybnit? ten sa uz 100x spochybnil sam a dost dokladne ;-)
kde sa v tom poste spomina trhova cena? este raz, kde ty expert?
a len tak mimochodom nie nahodou modraci sa tu ohanali uctovnou hodnotou??? hram vasimi kartami, experti!

killa_bee, no neviem kto nam to tu vyplakaval svojho casu ako sa mu za dzurindu darilo ale prisiel fico a jednoducho ho vytlacili od koryta :roll: .
killa_bee
Star
Star

Mna vytlacili od koryta? :D chlapce, teraz zarabam 4x viac nez za Dzurindu, ale to tvoj scervenany mozocek nikdy nepochopi. Ja som ani pri koryte nebol, ja som si len robil robotu, ktoru som mal v naplni prace. Vies, lenze ked zacne za tebou chodit ista Fickova vlezprdelka, ze toto kupime od tejto firmy, hento od dalsej,.... obidenim asi 20 zakonov, tak potom to uz prestava byt sranda, kedze sa jednalo o 10tky milionov. Povedal som mu, ze dobre, ale pod zmluvami nebude moj podpis, ale jeho, tak to uz zacal byt problem pre vlezprdelku. A bieleho konika pre Ficka ja robit nebudem :wink:

Necakam ze to pochopis, presne tak isto ako si nepochopil, ze monopol na PZP skoncil v roku 2001, presne ako privatizacia Poistovne.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nepochopil? k tomu aby som chcel zrusit monopol nepotrebujem privatizovat!!! to nechapes ty!!! preco ked meciar prisiel s pluralitou v zdravotnom poisteni nesprivatizoval VsZP? to, ze sa to stalo v tom istom roku neznamena vobec nic!

pre teba je uplne irelevantny fakt, ze privatizaciu slovenskej poistovne zvazovali uz v roku 1999 (privatizacia ako taka sa neda robit zo dna na den) a dalej je pre teba uplne irelevantny fakt, ze v roku 2001 iba vydali uz existujucim poistovniam licencie na moznost poskytovat PZP. toto trvalo sotva 15 dni!!!

PS: ocividne toho moj cerveny mozog chape viac ako tvoj modry nedostatocne okysliceny :wink: .
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

mno a je to tu takto pojdu dole viacere filmy celkovo Americka ekonomika ide dole vodou mnoho velkych firiem vykazuje imaginarne zisky na akciovom trhu a takto to dopadne :)
killa_bee
Star
Star

A moc ti tym ublizili, ked tie licencie vydali existujucim poistovniam? Vlastne hej, tie modre svine to mali dat aj Tescu, Ternu a Bille. Poprosim 6 rozkov, mlieko, maslo, mrazene kura a k tomu 20dkg PZP v akcii, dakujem.
Tomasito
VIP
VIP

killa_bee napísal:A moc ti tym ublizili, ked tie licencie vydali existujucim poistovniam? Vlastne hej, tie modre svine to mali dat aj Tescu, Ternu a Bille. Poprosim 6 rozkov, mlieko, maslo, mrazene kura a k tomu 20dkg PZP v akcii, dakujem.
krija napísal:nepochopil? k tomu aby som chcel zrusit monopol nepotrebujem privatizovat!!! to nechapes ty!!!
killa, nechapes, alebo nechces chapat?

BTW. “Kopete do otvorenych dveri, my sme proti privatizacii strategickych podnikov“ (M. Dzurinda, r. 1998)

Najcastejsi argument vlady M. Dzurindu pocas privatizacie strategickych podnikov: "Štát je zlý vlastník"
killa_bee
Star
Star

To bola reakcia na to co tam napisal cervenym, lebo to vyznelo, ako keby Kriju v roku 2001 ukratili o licenciu na poskytovanie PZP. Samozrejme ze sa da zrusit monopol bez privatizacie, to je nepopieratelne, lenze ako inak sa mali dostat prachy do rozpoctu na vykrytie Muftiho bacovania, ozdravenie bank,... Keby sa neozdravili banky, tak fin. kriza by u nas bola o 9/10 rokov skor. Zle uvery poskytovane s tichym suhlasom statnych zastupcov v bankach ;-)

Pozri, naozaj tu chceme vytahovat vyroky z rokov minulych? Najdu sa na kazdu stranu a vtaky nam ani jednemu nenarastu. Ale jeden naznacim spotrebna dan z paliv ci jak sa to vola :)

Ad, privatizacia, kolko podnikov krachlo z obdobia Muftiho privatizacie a kolko z obdobia bicyklistu?

Inac navrhujem, aby sa celkovo diskusia o politike prestala vztahovat na Fickovci a Cyklisti. Pretoze ja nejsom fanusikom dzurindu, ale pravicovej idei/y ako takej, co je zasadny rozdiel. A ano, stat je zly vlastnik. Neni to vymysel Dzurindu, ale jeden z pilierov modernej ekonomiky.
Tomasito
VIP
VIP

killa_bee napísal:Samozrejme ze sa da zrusit monopol bez privatizacie, to je nepopieratelne,
That´s it

BTW. k sposobu ozdravovania bank a privatizacie sa nie malo popisalo v rubrike Politika, podobne ako k vyvoju zadlzenosti SR (pokial ta zaujima moj nazor, vyuzi moznost Hladat).
killa_bee napísal:Pretoze ja nejsom fanusikom dzurindu, ale pravicovej idei/y ako takej, co je zasadny rozdiel.
Ako fanusik pravicovej idey musis mat z reality hybridnosti slovenskej politickej sceny vaznu dilemu. Ja osobne pravicovo-lavicovym skatulkovanim pohrdam (dovod: ideologicke obmedzovanie pohladu na dianie ako doma, tak vo svete).
killa_bee napísal:A ano, stat je zly vlastnik. Neni to vymysel Dzurindu, ale jeden z pilierov modernej ekonomiky.
Mozes mi citovat serioznu ekonomicku teoriu, ktora tieto tvoje slova potvrdzuje, alebo si len nevytriezvel z ideologickeho klise, ktore nam pocas privatizacie strategickych podnikov tlacil do hlav Dzurinda s Miklosom? Chces snad popriet fakt, ze aj v modernom ekonomickom svete statne podniky su a prosperuju? Kto mal kontroku nad GdF v case privatizacie SPP? Nebol to nahodou francuzsky stat? Taktiez sa pozri napr. na cesky CEZ, ktory sa dostal medzi najvacsie firmy v strednej Europe...

Kontrolna otazka s ohladom na realitu dneska: ekonomiky ktorych krajin zacinaju dominovat v globalnej ekonomike?

A aby sme sa vratili k predmetu temy: ako fanusik pravicovej idey, schvalujes zachranny plan vlady USA (vid AIG)?
Napísať odpoveď