zmena polling ratu mysky (odozvy mysky)

Návody, tipy a triky...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zmena polling ratu mysky (odozvy mysky)

Príspevok od používateľa Šu-Do »

no v skratke to vysvetlim... Windows XP (neviem ako je na tom vista) ma defaultne tuto odozvu na 125Hz (8ms).. cize za 8ms sa dostane prikaz z mysky do PC ktory to spracuje... cize pohyb, alebo klik...
potom su frekvencie 250Hz (4ms), 500Hz (2ms) a 1000Hz (1ms).. takych akurat pre slabsie mysky... 800+dpi je tych 250-500Hz.. teda tolko dokazu dat maximalne.. si myslim.. novsie mysky uz podporuju v pohode aj 1000Hz..
cim je tato frekvencia vyssia tym plynulejsi je pohyb mysky... ale plynulejsi pohyb iba ked hybete myskou rychlejsie.. napriklad trhnutia alebo celkovo rychly pohyb.. v hre napriklad otacanie sa... nie je to pohyb pomaly.. napriklad ked jemne hybete myskou aby ste sa o malicky kusok posunuly.. na to je uz DPI..

cize.. ponukam vam navod ako zmenit tuto frekvenciu v XP... i ked sa pise ze SP3 ma uz defaultne 500Hz.. nie je to pravda.. stale to pracuje na 125.. niektore drivery na mysku maju uz moznost si zmenit frekvenciu aj v nich.. su to novsie typy....

v prilohe 4 (alebo dalsi program v poslednej prilohe) mate program s ktorym si otestujete aktualnu odozvu...

takze.. do prilohy 5 prikladam prvu vec na zmenu ratingu... usbport.sys... je to zasah do systemu.. ale nic vazne.. ono to mozete normalne nahradit za original aj za chodu windowsu.. ako ked menite hocijaky subor.. nic sa nestane.. tento usbport.sys je treba kvoli patchu...
patri do C:\WINDOWS\system32\drivers

ked uz ho mate nahradeny tak potom je treba ist do SAFE MODE vo windowse.. a to tak, ze pred alebo pri bootovani windowsu stlacite F8, alebo stlacajte F8.. takto to vyzera to menu
date prvu moznost.. Safe Mode
potom sa prihlasite ako Administrator...

ked ste uz v safe mode tak spustite usbmrs11.exe... priloha 6

cize sa spusti ten patch... tam date napravo dole moznost PATCH... a v okne vam to vypise ze 125 to 250Hz.. ak chcete 250Hz date YES.. ak chcete 500 date NO.. da vam to potom 250 to 500Hz.. ak chcete 500 date YES.. ak nie date NO a potom vam to da moznost 500 to 1000Hz... to je uz maximum...
ja pouzivam 500.. pochybujem ze by moja mys dokazala robit s 1000Hz.. mam starucku asi 5 rocnu mys.. logitech 800dpi.. takuto podobnu

ono vlastne pocas toho celeho patchovania vam dava moznosti a pise co mate robit.. su to len tri kroky.. ten posledny vam napise ze dajte QUIT programu (napravo dole) a restartujte PC.. a potom ho uz nechajte normalne nabehnut a otestujte si mys cez ten mouse-rate program

v 3 prilohe ma kamarat uz 1000Hz... mne je to zbytocne.. ako som pisal moja mys na to neni stavana.. ani som to neskusal.. ale on si to pochvaluje.. ma lepsiu mys.. a hlavne v hrach je to dost fajn... taktiez aj windows... GL :wink:

BTW kazdy si to robi na vlastnu zodpovednost... !!!
Prílohy
1000Hz.JPG
aktualne 500Hz.jpg
po aplikovani patchu 250Hz.jpg
usbmrs11.rar
(25.29 KiB) 267 stiahnutí
usbport.rar
(62.15 KiB) 266 stiahnutí
mouse-rate.rar
(30.68 KiB) 274 stiahnutí
mouserate.zip
(7.21 KiB) 236 stiahnutí
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Co odporucas na logitech G7 ? 2000dpi
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

hehe.. to je tazko povedat... to zalezi od teba.. na co to potrebujes atd... kedze ja som nemal nikdy skusenost s mysou s väcsim DPI ako 800..
a 800dpi je pre mna mooc malo... cize ja by som bral okolo tych 1800... to preto lebo ja hram na vysokej senzitivite.. v cod2 6.18 co je pre mna aj tak malo ale s 800dpi mysou ked dam viac je to na <> pretoze ked chcem presne zamierit tak to moc nejde pretoze my to skace po velkych kuskoch.. to je kuzlo dpi.. cim vyssie tym presnejsie a jemnejsie sa da mierit na dialku...
cize to je tvoja volba.. niekto hrava len na 800.. niekto na 1800...
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Hm mne mouse rate meter ukazuje 500 hz .. mne to staci na prilezitostne csko , cod2 ... ostatne hry ktore mam hram na volante
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ja napr. mam MX-518 ktora ma 1600 dpi a bezim na nej na 400 dpi :)
Stanquo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stanquo »

hehe mam problemik... vsetko som spravil podla navodu... a ked vojdem do toho SAFE MODU spustim ten patch tak dam YES na 250 ..dam QUIT a dam restartovat PC .... PC mi normal nabehne spustim ten mouse rate a stale tam mam iba tych 125Mhz...kde moze byt chybicka ?? .... Mysku mam A4TECH
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Stanquo napísal:hehe mam problemik... vsetko som spravil podla navodu... a ked vojdem do toho SAFE MODU spustim ten patch tak dam YES na 250 ..dam QUIT a dam restartovat PC .... PC mi normal nabehne spustim ten mouse rate a stale tam mam iba tych 125Mhz...kde moze byt chybicka ?? .... Mysku mam A4TECH
Presne, pred chvilou som to skusil na Logitech VX nano, dal som 500Hz, no obidva programy mi po reboote ukazuju stale okolo 125Hz. Help me!
Napísať odpoveď