Uplne zakaz fajcenia v restauraciach a baroch nebude

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Uplne zakaz fajcenia v restauraciach a baroch nebude

Príspevok od používateľa DeFeAt »

tento clanok mna osobne aj troska sklamal, no aspon nejake tie nefajciarske vzniknu :)
vadi vam fajcenie v baroch a restauraciach?
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ano, pretoze som nefajciar a smrdi mi to, ale viem vydrzat
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Osobne to vítam. Tiež nefajčím cigarety a vadí mi, keď mi od dymu smrdia všetky veci, avšak som aktívny každodenný fajčiar vodnej fajky a to aj v podnikoch. Ako iste viete od tej vám nič nesmrdí a je to úplne iný dym. Keby fajčenie zrušili úplne bez pochýb by sa to vzťahovalo aj na VF. Čo by ma fest naštvalo.
den333
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa den333 »

velmi mi vadi fajcenie v baroch.....vcera som dosiel z jedneho podniku domov a smrdel som jak keby som vyfajcil 100 cigariet....no proste katastrofa....
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

V restauraciach by sa fajcit vobec nemalo. Bary este ako tak, ked sa tam uz neda dychat, tak sa idem von na chvilu vyvetrat.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vadilo by mi to. Myslim ze aj fajciari maju pravo na prijemne prostredie v restauraciach nielen nefajciari. A ak pre fajciarov znamena prijemne prostredie cigaretka pri pive tak preco im branit zo zakona vsade?

Som zato, aby kazdy prevadzkovatel mal moznost vybrat si, ci povoli alebo nepovoli fajcenie v svojom podniku, pripadne v urcitej jeho casti, ak ak bude niekto fajcit v nefajciarskej casti, tak nech ma kludne postihy.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

Fabo napísal:Vadilo by mi to. Myslim ze aj fajciari maju pravo na prijemne prostredie v restauraciach nielen nefajciari. A ak pre fajciarov znamena prijemne prostredie cigaretka pri pive tak preco im branit zo zakona vsade?

Som zato, aby kazdy prevadzkovatel mal moznost vybrat si, ci povoli alebo nepovoli fajcenie v svojom podniku, pripadne v urcitej jeho casti, ak ak bude niekto fajcit v nefajciarskej casti, tak nech ma kludne postihy.
no ano, lenze styly oddelenia fajciarska/nefajciarska su asi take, ze vedla pri stole fajcit mozes, pri tvojom uz nie.. to je asi take ucinne, ako keby v polovici bazene by si chcat mohol a v druhej nie :x

ak by boli poriadne nefajciarske, nemam ziadne namietky
uz vidim ako vyhadzuju podniky peniaze za kvalitne nejfaciarske..
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

sklamanie, rozčarovanie, hnev...čo už, musíme čakať dalej :?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ak by sa zakazalo v baroch a restikach malo by sa povolit na verejnych pristranstvach, lebo viem, ze v niektorych mestach si na pesej zone zapalit beztrestne nemozno...
ked uz, tak nech je to uplne ako v Irsku: v budove nesmies, vonku kdekolvek
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

jackb napísal:ak by sa zakazalo v baroch a restikach malo by sa povolit na verejnych pristranstvach, lebo viem, ze v niektorych mestach si na pesej zone zapalit beztrestne nemozno...
ked uz, tak nech je to uplne ako v Irsku: v budove nesmies, vonku kdekolvek
Celkom s tebou suhlasim, az na jednu vynimku a to autobusove stanice. Lebo ked to meska a desiati nervozni okolo teba si zapalia, tak to dakujem.
A Iri by si mali radsej robit poriadky v MHD :smt033 :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

vadi mi to, nebudem si zakazdym ked si chcem vybehnut do restiky prat oblek. To kde sme? Fajcenie je zavislost ako kazda ina a Fabo, nemozes tiez povedat ze aj drogovo zavisly chce mat prijemne posedenie pri pivku s ihlou. Fajciari by sa mali liecit, drogovo zavislych chceme liecit, alkoholikov chceme liecit...a fajciarov preco nechceme liecit?
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

Nevadi mi to podla mna sa to dalo aj cakat :wink:
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

v restiakach by sa nemalo predsa len ked uz je nejaky fajciar tak myslim ze vydrzi hodinku dve a ked nie vybehne von da si jednu a mzoe ist naspat a co sa tyka barov tak su aj take kde su fakt ze klimatizovane vetrane nefajciarske miestnosti ale tych je fakt malo takych barov, ja ked idem do baru tak som si vedomy toho ze veci bduem musiet hodit hned do pracky..nic sa neda robit
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

Skoda ze take nieco nebude, sice ako fajciar by som hovoril urcite inak (sam som nim kedysi bol) ale je pravda ze po kazdej navrsteve podniku aby som si pral oblecenie a smrdel :roll: Nemam nic proti ked si chce zapalit, nech si ide zapalit von kde tym nikomu nevadi, ja tiez nikoho svojim pocinanim neobmedzujem :)
SlimEm
Expert
Expert

Príspevok od používateľa SlimEm »

uz som si na to v baroch a podnikoch zvykol, aj ked som nefajciar. Ale privital by som, keby sa to zakazalo. Aspon by mi nesmrdelo oblecenie :) .
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Som takeho neutralneho nazoru. Cigarety uz nefajcim, ale tak raz za 2-3 dni si dam vodnu fajku. A ako pisal jin, ak by sa zrusilo fajcenie v baroch tak by som bol takisto aj ja troska obmedzovany. A co sa tyka toho fajcenia cigariet tak si myslim, ze v restauraciach by to mohli zakazat, ale v baroch by som to akceptoval. Zvycajne pivo alebo iny alkohol je spustacom chutovych buniek na zapalenie si.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

DeFeAt: Je mi jasne ze niekde to oddelenie je hovno platne. Ale videl som aj podniky kde to bolo fakt kvalitne oddelene. Tiez by si si mohol uvedomit, ze skupina nefajciarov ma silny ekonomicky potencial, a skor ci neskor by si podnikatelia uvedomili, ze sa im oplati ponukat sluzby tohoto typu v cisto nefajciarskom prostredi.

Grim Reaper: Pravdepodobne preto, ze fajciari neskodia spolocnosti, a to hlavne preto, ze cigarety nemenia na rozdiel od drog a alkoholu osobnost a do znacnej miery ani psychicke scopnosti jedinca.
Ked to beries tak, tak to mozeme ad absurdum zakazat pitie kavy, caju a pod. - lebo vytvaraju zavislost. Chapem samozrejme ze ludom to vadi, a preto podporujem vytvorenie moznosti prevadzok so zakazanym fajcenim a podlozit pravo kazdeho prevadzkovatela zakazat fajcenie zakonom.

Absolutny zakaz je IMO diskriminacia fajciarov.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Fabo napísal:Absolutny zakaz je IMO diskriminacia fajciarov.
mali to zakazat len v podnikoch, na ulici si mozes fajcit kolko chces, ak to nikomu (aj nechtiac) nefukas do xichtu. Je to hlavne o moralke toho-ktoreho fajciara. Kazdy ma nejaky zlozvyk, ale aspon neobmedzujem ostatnych svojim zlozvykom. Ja nefajcim a som celkom normalny, neviem preco ini musia fajcit a teraz placu jak male deti ze neberte nam nase prava. A mne kto da pravo na zdravy zivot (spolocensku zabavu bez rizika rakoviny) bez toho aby som musel sediet doma? To ked si chcem vyjst niekde do restauracie tak mam automaticky pocitat s fajciarmi vyfukujucimi dym z nosu? Fajciari su rakovina spolocnosti. Doma si fajci kolko chces, ale v spolocnosti je to velmi nevhodne. Nevadi mi ked niekto fajci a nikomu tym neskodi, ked mi to nejaky debil fuka do xichtu tak by som mu tu cigu najradsej vyrazil z huby.
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Grim-Reaperka: zdravy zivot? ty chces hovorit o zdravom zivote v meste? chod sa poprechadzat po meste cez dopravnu spicku a ver mi ze cigaretove exhalaty by bolo to poslodne co by ti skodilo. mam rad take reci o zdravi a pritom turuje auto o stosest.
ked uz sa bavime o tom ze fajciari skodia nefajciarom (aj ked s takymto delenim ludi nesuhlasim) tak rovnako aj motoristi (teda ti co jazdia na benzin/naftu/plyn) nicia zdravie chodcom a cyklistom a to v ohromnych davkach...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

cubix napísal:Grim-Reaperka: zdravy zivot? ty chces hovorit o zdravom zivote v meste? chod sa poprechadzat po meste cez dopravnu spicku a ver mi ze cigaretove exhalaty by bolo to poslodne co by ti skodilo. mam rad take reci o zdravi a pritom turuje auto o stosest.
ked uz sa bavime o tom ze fajciari skodia nefajciarom (aj ked s takymto delenim ludi nesuhlasim) tak rovnako aj motoristi (teda ti co jazdia na benzin/naftu/plyn) nicia zdravie chodcom a cyklistom a to v ohromnych davkach...
ale to nemozes porovnavat. cigarety neprinasaju ziadny uzitok (len ich vyrobcom), ale doprava pomaha vsetkym. Tebe by sa nepacilo keby si rano isiel do obchodu a nemali by cerstve rozky, "lebo ich vezu na bicykli...budu za take dve hodinky." chapes? toto nemozes porovnavat.
Napísať odpoveď