tipujem ze kazdy zvoli 8800 keby ste si mysleli nieco ine tak napiste inak to nerieste no a technicka otazka je da 8800 naplne 3 GHz procak jedno jadro ak potrebujete vediet aj zvisok kompu tak napiste ak mate skusenosti s tymito grafikami tak napiste kolko ste mali framov na niektorych novsich hrach ako napr. assasins creed thx kazdemu
JEDNOZNACNE 8800gt...no a myslim si ze ten procak je taka hranica a pri niektorych hrach (crysis) aj brzda ... no a s tou grafikou som doteraz rozbehal vsetky hry ake vysli na plno (AA neratam)...napr crysis na dx9 na very high (efekty z dx10) na 1280x1024 cca 30Fps...assasins na plnych aj tych 40Fps...
No možno na 3Ghz jednojadro by aj to bolo veľa.. ale to sa môžme iba domnievať.. keďže nevieme konkrétny typ.. bo to si musíme vraj nejak pýtať.. čičo..
tak mas za prve pamet RAM a 256 je malo lebo jadro dokaze efetivne pracovat s vecsou kapacitou , niekedy sa to robievalo a v podstate no tazko povedaz ci sa to nerobi aj dnes ze sa k slabemu GPU priradi vyrobca velku pamet napr 1GB ktore su vlastne len reklamnym trikom lebo prinos je skoro nulovy a dalsia podstatna vec pri kupe je priepustnost co urcuje zbernica a 256 nieje brzda ale naopak lebo ked si lepsie vsimnes 8600 ma 128bit a 8800 256bit a tu plati cim viac tym lepsie ....
no a ked uz tak mozno to (vyberal som aj podla toho co mali rovno skladom ) :
A miesto 8800GT 256MB si mu tam hodil 3850 256MB.. z blata do kaluže.. a k tej 3870 si zase dal verziu s GDDR3 pamäťami, hoci 3870 sú štandardne osadené GDDR4 pamäťami..
Ale na neznáme jednojadro 3GHz by to možno aj stačilo.. možno aj tieto grafiky sa tam budú nudiť, lebo nebude stíhať procesor. Ak však chlapec v blízkej dobe bude robiť ďalší upgrade kompu (CPU), tak už radšej by som doporučil 512MB verzie..
tak ja neviem chalani na kazdu grafiku hovorite ze je zla mohol by sa niekto konecne vyjadrit na grafiku ktora vytiahne nove hry aspon na medium details bez problemov dakujem ti brm by sii sa mohol vyjadrit ked kazdu do radu odpalujes
8600 sa velmi neoplati, radsej 8800, medzi GT a GTS je rozdiel asi 10% vykonu, cenovo asi 15%.
Oplati sa aj HD 3870 za dane peniaze, pomer cena/vykon je mierne lepsi ako u Nvidie.
Verzie GF s 320 a 640MB pamatie nie, maju nizsie takty a nizsi vykon, vidno to z grafov, proti 512 MB GTS je rozdiel az 16%
Cenovo si to vyguglite.
podla mna celkom slusna este aj v dnesnej dobe no a ta 9600 pozaduje port PCI 16x v. 2 myslim ze ked ta doska ma len verziu 1 ze to by malo ist v pohode ale rad by som keby ste sa vyjadrili o rozdieloch medzi verziamy a este som nasiel procak tak akurat pre mna
Nekupuj nič horšie ako dosku s chipsetom Intel P35 (prinajhoršom P33, P31).. čiže nechod do ničoho horšieho ako ASUS P5K SE. Tebou vybraná doska už ani nemá podporu na nové 45nm C2D procesory, E5200ka Ti tam nepôjde.. http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... l=P5LD2-VM
..dokonca už ani na niektoré novšie 65nm (napr. E6x50), keďže má iba 1066MHz FSB..