základová doska
základová doska
chcel by som zmeniť grafiku , ale problém je v matičnej doske - je stará a má len agp slot a obyčajný PCI , preto si chcem kúpiť prvé matičnú dosku ktorá by mala aj PCI express , mám athlona64 3000+2.0ghz a dve 512 mb ramky ddr 400 , ďakujem za dobrú radu
Chceš základnú dosku s AGP aj PCIE slotom? No niekedy také boli, dnes ich už asi bude treba hľadať. Moje doporučenie je však takúto dosku nekupovať, iba v prípade maximálnej núdze. Radšej sa teraz uskromni so slabším počítačom, našetri si peniaze a potom kúp normálnu dosku + grafiku. Máš aj DDR1 pamäte, potom by si mohol prejsť aj rovno na DDR2, takže šetri aj na ne.. (MB+VGA+DDR2).
Ak sa nemylim, tak Athlon64 3000+ bol na 2GHz len u verzie pre socket 754. Doska na socket 754 aj s PCI Express sa sice zohnat da, od ASRock, ale na tvojom mieste uz by som porozmyslal nad komplet novym riesenim - Doska, CPU, RAM aj grafika. Je to drahsie, ale aj vykonnejsie a v pomere cena/vykon mozno aj vyhodnejsie. Nehovoriac o tom, co spravis, ked ti taka 754 doska odide po roku, pripadne nie doska, ale nieco ine?
Pravdepodobne ides do vykonnejsej grafiky, no tiez je na mieste si uvedomit, ze tie ozaj vykonnejsie, treba niecim zivit. Ak mas slabsi CPU, tak ti je kazda lepsia VGA na 2 veci. Vykonnejsie CPU do tejto dosky uz nekupis.
Este je moznost zainvestovat do pokial mozno co najvykonnejsej AGP karty, ale pri sucasnom vybere, to tiez nebude ziaden zazrak (a este ta cena). Naozaj radsej dosetri, a kup rovno novy comp, raz za cas to treba aj tak vymenit komplet.
pauli - Athlon64 3000+ pre socket 939 bol urcite taktovany na 1.8Ghz
Pravdepodobne ides do vykonnejsej grafiky, no tiez je na mieste si uvedomit, ze tie ozaj vykonnejsie, treba niecim zivit. Ak mas slabsi CPU, tak ti je kazda lepsia VGA na 2 veci. Vykonnejsie CPU do tejto dosky uz nekupis.
Este je moznost zainvestovat do pokial mozno co najvykonnejsej AGP karty, ale pri sucasnom vybere, to tiez nebude ziaden zazrak (a este ta cena). Naozaj radsej dosetri, a kup rovno novy comp, raz za cas to treba aj tak vymenit komplet.
pauli - Athlon64 3000+ pre socket 939 bol urcite taktovany na 1.8Ghz