C/C++ kompilátor
-
Sagittarius
Guru
C/C++ kompilátor
Neviem, či by to nebolo lepšie dať do sekcie pomoc, ale je to aj o programovaní, tak to dávam sem. V Dev C++ mi ide program v C skompilovať, ale nejde spustiť. Neviete, čím by to mohlo byť? Mám Vistu. Resp. aký kompilátor by bol najvhodnejší, aby nemal zložité ovládanie a išiel vo Viste. V škole sa používa Borland C++ for Dos. Ďakujem 
-
Sagittarius
Guru
Re: C/C++ kompilátor
ja mám oboje a ide mi to... skús F9 (skompiluje a spustí program)Sagittarius napísal:Dev C++... Mám Vistu...
edit: a možno ti program preletí tak rýchlo že si to ani nevšimneš...
skontroluj či máš na konci funkcie main
Kód: Vybrať všetko
system("PAUSE");
return 0;Kód: Vybrať všetko
getchar();
return 0;Nič také, ako Dev C++ pre Vistu neexistuje (a vyzerá to tak, že nič také ani existovať nebude), každopádne nikde som nečítal, že by bol pod Vistou nejaký problém.johny3212 napísal:skus pohladat Dev C++ pre vistu, bo tam bol problem, ak tam das starsiu verziu, necelo to dobre kompilovat, presne tak hehe.
-
Sagittarius
Guru
Vyuzijem tuto temu pre moj problem...
Ja v devC++ napisem nejaky takyto prgm: (nechce sa mi to cele pisat tak dam len skratenu verziu)
Program je napisany dobre(teda si myslim), ale ked sa spusti, zadam hodnotu "i" a "j" a ked by to malo vypocitat "x" tak mi da chybu ze "Program prestal pracovat...", pod WinXP mi nahodi tabulku "Odoslat, Neodoslat" v com je tu chyba?
Ja v devC++ napisem nejaky takyto prgm: (nechce sa mi to cele pisat tak dam len skratenu verziu)
#include <stdio.h>
main()
{
int i,j,x;
scanf atd.
x=i*j;
printf atd.
}-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
za predpokladu že je skutočne správne napísaný, tak ma napadá že zadávaš prevelké i a j a pretečie po ich vynásovený dátový typ. Pomohlo by x deklarovať ako realne číslo. Ale nemyslím že toto bude problém ktorý to spôsobuje (to by skôr vyhodilo pretečenie), mal by si dať celý kod, zrejme bude chyba niekde inde
#include <stdio.h>
#include <iostream>
main()
{
int i,j,x;
scanf("%d", i);
scanf("%d", j);
x = i*j;
printf("Vysledok je %d\n", x);
system("PAUSE");
return EXIT_SUCCESS;