pomoc pri kupe Auta.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

musi to byt striktne max 3 roky stare? lebo kopa 4-5 rocnych dobrych aut tym padom nezapada do zoznamu :)
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa speq »

No v podsatate dost z nich co som mal vybratych aj padlo lebo to bolo napr 1.8ka a to otec ze zbytocne silne na zaciatok ..

Takze priamo linky nemam , ale bol tam aj Megane , Golf , Fabia RSkova , Opel Astra GTC napr etc ...

A inak .. moj limit nie je az taky fixny cize ked bude auto drahsie aj 350 tak mozno to nebude pre otca problem ..

Totiz nas sused sa tvari ze sa vyzna do aut a otec ze pojdeme s Karolkom do dakeho autobazaru pozriet .. takze aj on zamiesa karty ..

Dalej .. Ked kupim auto a budem chciet menit napr elektrony ci nahodit folie alebo rozne ine veci .. s tym mat problem nebudem s financiami ;P

Cela vec je v tom ze financie nie su problem len otec nechce ist do niecoho draheho zo zaciatku aby som to niekde nesupol o prvy stlp / alebo silneho ..

Takze asi tolko k teme ;D

//autoeditácia príspevku ( 23 Sep 2008, 22:53 )
Kibo napísal:musi to byt striktne max 3 roky stare? lebo kopa 4-5 rocnych dobrych aut tym padom nezapada do zoznamu :)
Vies co nemusi , sup sem s nimi :P
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ono..., nechapem, aky je rozdiel medzi podvyzivenou 1.8 a napriklad aj tou novou 1.4 namakanou od VW, ktora sa dava aj do novych superbov... ;-) tolko k tomu objemu motora.

ten focus, co si ho hodil, vyzera byt ako velmi pekna ponuka a ver, ze je to zivsie ako niektore 1.8 ;-) kazdopadne ale najlepsie mas zobrat so sebou do bazaru mechanika, ktory sa v autach naozaj vyzna (skus niekoho napriklad vypytat zo znackoveho servisu, za odmenu by sa ti na to isto siel pozriet)
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

johny_sk napísal:ono..., nechapem, aky je rozdiel medzi podvyzivenou 1.8 a napriklad aj tou novou 1.4 namakanou od VW, ktora sa dava aj do novych superbov... ;-) tolko k tomu objemu motora.
obrovsky... vykonovy, konstrukcny, rozdiel v zivotnosti, v spotrebe, v cene? :) vekovy? :D
johny_sk
Professional
Professional

vykonovy rozdiel tam casto nie je (hovorim o porovnani nejakej stokonovej 1.8 a napriklad 122 konovy 1.4 motor od VW, samozrejme, iba vykon v konoch nie je vzdy dolezity, motor od VW by uz mal mat aj peknu krivku vykonu, nie nadarmo ocenenie motor roka)

zivotnost motora? zalezi dost od toho, ako s nim jazdil majitel predtym ;) pokial je motor 6valec, alebo nejaky BMW, je jasne, ze zivotnost je vyssia.

rozdiel v spotrebe..., ano, ten je ;) mensi motor je lahsi, teda spotreba ide dole. Samozrejme, idealny je diesel, kde ti neprekazaju ani vyssie rychlosti...

uznavam, moderne motory, ktore su vykonne a maju nizsi objem, su casto drahsie ako zastaralejsie typy motorov.

Ak ale planujes kupovat auto, s ktorym budes jazdit naozaj casto a rychlo, tak potom naozaj vazne premyslaj nad dieselom. Pri jeho kupe treba skontrolovat predovsetkym, ako je na tom turbo, ktore zvykne odist ako prve...
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

tak do 300 tisic v pohode kupis aj bmw z3 keby si chcel , ale ked oco ti nedovoli silne auto tak mozno Opel astra , alebo Oktavka , Laguna , neni su to najhorsie auta a pre zacinajuceho sofera myslim ze super.
johny_sk
Professional
Professional

mne osobne sa tiez to bmw pozdava najviac..., mozno trosku starsie, ale ako citam rozne magaziny o autach, tak bmw maju najlepsie jazdne vlastnosti a spolahlivost zarucenu.
Ten Focus co si ale navrhol vyzeral tiez mnamozne ;)

hold..., niektori sa vedia narodit :D ja mam zatial teoriu v malicku, sledujem vsemozne automoto relacie a citam casaky, ale jazdim maximalne tak ked som doma (co je malo) s rodinnym Avensisom a celou familiou v aute...
kym si nasetrim na auto, este chvilu potrva... :?
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

noo nejak sme s otcom vypravali a mozno by aj

Fabka RSkova mohla byt dobra s 1.9TDi : )

alebo aj obycajna Fabia ale skoro v plnej vybave ked uz : )
a by som si ju sam trosku spravil : ) len dake folie a disky a znizit to ;o

ja rad take decentne ladenie :D
johny_sk
Professional
Professional

mno, za tu cenu mi fabia pride ako zbytocne male auticko..., ak ale planujes jazdit len po meste, potom je to dobra kupa. Ale mimo mesto a na dialnice..., je to proste male a nie je to primarne urcene na tento ucel.
To uz radsej kup octaviu s 1.9 TDi, mozno aj RSkovu...
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Planujem jazdit po meste do skoly a naspat , za kamaratmi atd ..

cize dialnicu budem jazdit maximalne tak 15% z celkovej trasy :)

ale myslim si ze 1.4 16v alebo 1.9TDi Fabia vyborne obstoji aj na dialnici :) nie je to zrovna najmensie auto a ma vyborne vlastnosti
johny_sk
Professional
Professional

no, nie je najmensie :D o tom by vedeli hovorit ti, ktori si vo fabke sadnu za mna..., mam 185cm a ked si vpredu nastavim sedadlo, vzadu vazne nie je ziadne miesto na nohy... ;) ale do mesta sa to hodi, lepsie ako nieco velke, s ktorym by sa ti akorat blbo obchadzali diery na ceste a manevrovalo v dopravnych zapchach. Hlavne to 1.9TDi by mohlo byt dostatocne zive (mam skusenosti s tou 1.4 a pri plnsom aute a rozjazde do kopca som uz pomaly chcel zakricat "No, poood!"

//este edit: dany model uz mal dost najazdene, co sa urcite na motore prejavilo...
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no v autoskole som chodil na rozheganej 1.2 HTTP a praveze som bol prekvapeny ze to nebolo az tak zle ;D som cakal daco horsie ;)

no sak uvidi sa

http://fiat-bravo.autobazar.eu/14-16v-d ... 96584.html

toto sa mi este moc zapacilo :)

sice trosku prekracuje limit ale tak je novsie a menej KM vo fajnej vybave ..

Mimochodom zabudol som dodat ze mam asi tak 176 cm priblizne :)
johny_sk
Professional
Professional

fiat radsej ee, rychlo stracaju cenu a su nespolahlive, skor ten ford predtym bol fajn ;)
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

johny_sk napísal:fiat radsej ee, rychlo stracaju cenu a su nespolahlive, skor ten ford predtym bol fajn ;)
mal si fiat ? mas nejake skusenosti ? :roll:
johny_sk
Professional
Professional

nie, nemam fiat..., ako som pisal predtym. Do aut sa vyznam predovsetkym ako vasnivy teoretik a obcasny sofer...

V roznych testoch motoristickych magazinov a v porovvani cien ojazdenych aut fiaty stracaju cenu rychlejsie. To tiez bude urcite niecim sposobene...
Samozrejme, Fiat presiel zmenou vlastnikov a ma nove sposoby vyroby, teda nove Fiaty uz by na tom mohli a mali byt lepsie..., nove vysledky porovnavania v motoristickych magazinoch som zatial nezhliadol...

preto som to napisal len ako doporucenie..., o novych spolahlivosti novych fiatov nemam velmi prehlad (predsalen, este nejazdia tak dlho, tak clovek nevie...)
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Chalani a co tak Suzuki Swift ?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

jin napísal:Suzuki Swift - IMHO zlaté autíčko, príjemná spotreba, pokročilý motor (1,5 miesto tradičnej 1,3), športovejší vzhľad, 3d... a zostane ešte aj na zmrzlinu :)
Lebo neponúkal som Ti ho na prvej strane :P
speq
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

jin napísal:Lebo neponúkal som Ti ho na prvej strane :P
jo prepac :P uz vidim :)

co povies na toto ?

http://suzuki-swift.autobazar.eu/13-id702132.html
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

speq napísal:jo prepac :P uz vidim :)

co povies na toto ?

http://suzuki-swift.autobazar.eu/13-id702132.html
z aaa nic nekupuj, len si precitaj clanky, tu na hojku je tusim aj jedna cela tema venovana ich praktikam a na strenku staznosti.sk tiez nieco bude. A google ti tiez pomoze.
Napísať odpoveď