Nokia N95 8GB

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Nokia N95 8GB

Príspevok od používateľa nosooo »

oplati sa kupit nokiu n95 8gb verziu?
kto ju ma abo aspon na nej robi a vyzna sa v tom napiste mi nejake plusy a minusy tohto telefonu,bo od vyrobcu pocujem len chvalu ale chcem to pocut od uzivatelov kt ho uz pouzivaju al pouzivali
diki moc
:wink:
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

len nekupuj na inzerate dost vela makiet beha po slovensku.. a ani sa to neda rozoznat na prvy pohlad.. som mal v rukach nedavno v servise jedine plosak bol podobny na 80% a fotak to malo 1,3mpx :) ale inak pekny telefon vrelo odporucam
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomáš666 »

Ja mám N95 8GB asi 4 mesiace. A som s ňou veľmi spokojný. Inštaloval som do nej množstvo skvelých aplikácií a hry na vysokej grafickej úrovni(N-Gage).

:plus: 2,8" (43 × 57 mm),GPS navigácia, WiFi, 8GB pamäť, Symbian S60 9.1 3rd (široké možnosti inštalácie rôznych aplikácií), videonahrávanie 640x480 30s/sek, pomerne slušný 5Mpx fotoaparát, 3,5 mm jack, video výstup na TV, stereo reproduktory

:minus: nemá slot na pamätovú kartu, väčšia vôla v časti Slide, näčšie rozmery, väčšia hmotnosť, Rádio bez RDS, pribalené slúchadlá doporučujem ani nerozbaľovať, max na telefonovanie (cez KOSS PortaPro je to v pohode :) )

Napriek mínusom a novším ´telefónom´, ktoré prišli na trh nap. I-Phone by som tento telefón zaň nevymenil. Ak tak len za lepší. :D

Doporučujem, :smt023 v prípade dobrej ceny.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

ten slot na pamatovu kartu mi az tak nevadi,bo si myslim ze 8GB pamate by mi vyhovovalo.jedina vec co ma od nej ako tak odradzuje je baterka
ako je to s jej vydrzou bo viem ze na starej n95 to bola katastrofa,popripade sa neda kupit k tomu silnejsia baterka?
pri natacani videa da sa zapnut dioda?
dalsia vec z coho sa ako tak obavam je ten prechod na nokiu.posledne asi 4 roky som pouzival vyhradne len SE a dost som si nanho zvykol
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Slot na pamätovú kartu by si potreboval keby si chcel do telefónu hodiť originál mapy Garmin XT Mobile. :D
Tá baterka tam je 1200mA. Keď som ho mal noví a hral s sním celí deň tak som ho nabíjal 2x za deň :D . Nap. za jeden 2h film vybiješ celú baterku, Ale pri takom displije.:)
Ale teras ked len telefonujem tak tích 5dní vpohode, A inu baterka sa do toho pokial viem nevirába, ved kôli nej zväčsili oproti N95 hrúbku telefonu o pár milimetrov. Naštastie sa nabíja len hodinu. :)
Pri natáčani videa, ak je to potrebné, svieti červená LED ale to je oničom.
A toho prechodu sa neobávaj ja som bol zarití antiNokiista, nokie som nemohol ani videt, iba SE a zvikol som si teras som zabudol ovládať SE. :D

Ale pri tích telefónoch čo ponúka SE som si musel zobrať N95 8GB lebo nič nového neponúkajú, Walkmani s fastportom, 8 či kolko Mpx CyberShoty ktoré fotía ako zväčsené 2Mpx, no proste ostal som znechutený, Jedine tá Xpiria,

Neviem siče aké máš ty osobné požiadavky ale ja by som ten telefón nevimenil ani za I-Phone ani za Xpiriu.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

vsak jasne clovek si zvykne.a ty v pohode pracujes s tymi 8GB?ci je to pre teba malo,lebo nemam ani ponatia kolko zaberaju tie symbian aplikacie,mapy atd...
poprpade by si mi mohol hodit par linkov kde sa daju potahat vsetky tieto srandy ako napr aplikacie,mapy a nevem co sa da este do toho potahat
vopred dik :wink:
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Vpohode my tích 8gb stačí na mapy aplikacie hry, mám tam 5GB hudbi a stále mám 2,4gb volné. A na tie aplikácie ti môžem potom hodiť linky, ale ak si zaregistrovaní aj na Lamky.net (myslim že som ta tam videl), mám tam niekolko uploadov aj s postupom inštalácie.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

no mohol by si mi hodit nejake tie linky,nech viem co vsetko sa da do toho stiahnut
jj som aj na lamkach regnuty

//autoeditácia príspevku ( 24 Sep 2008, 16:39 )
dik za linky.
chcem sa spytat je na to nejaky messanger cez kt by som sa pripojil normalne na icq pocou wi-fi
a mam este jednu zasadnu otazku ked uz brat co brat radsej klasiku N95 ci N95 8GB bo som teraz cital niekde ze ked vysiel novy firmware na N95 tak je uz na tom rovnako ako novsia 8GB
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

K tomu ICQ, v telefove mám Smaper1.59 priamo pre symbian ale ešte som ho nepoužil čiže neviem ale to WiFi ten prehliadač je užasní, najme preto lebomá Flash player (rozdupal som na nom Suprehry.cz) :D
No a či N95 8GB alebo klasickú N95?
Mám možnosť robit s obidvoma ja mám N95 8GB a oco má N95, čiže ich ,môžem dlhodobo porovnávt. N95 je trochu lepšie konštrukčne spravrná a trochu tenšia, ale má menšiu vydrž baterka.Ale N95 8GB má vačší display, čo je určite velké plus, má 120MB RAM kdešto N95 ná iba 48MB(testované v systemovích aplikáciach) a podla mna je krajšia, ale nemá krytku na fotáku ale na otcovej N95 sa kazí.

Softwerovo je možno rovnaká ale hardwerovo nebude. :)
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

co ta 8gb vrzga alebo je vacsia ci mensia vola pri vysuvani?
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No moja N95 8GB má trocu väčsiu vôlu na vysúvaní aj na tlačítkach ako N95 ale zatial sa to nrzhoršuje.
Je možné že iný kus to môže mať iné.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

verim tomu ze ten fotak co tam je musi byt super.ja mam akurat se k850i a vsade pisali ze najlepsi fotomobil na trhu,ale je to pekna kktina lebo ten telefon robi take spatne fotky ze sa na ne neda ani pozerat a verim tomu ze n95 robi 100krat lepsie fotky
btw ty si mal tiez cely film spiderman 3 uz v telefone :D
bo co pozeram take vsade taky maju
seka ti ten telefon?myslim tak ze ked na nom pracujes a mam otvorenych viacero aplikacii ze je pomaly alebo sa sekne?
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Toto je fotka ktoru som fotil s N95.

Kód: Vybrať všetko

http://obrazok.eu/files/cwlm11y5as2fv2klsae3.jpg
A toho Spidermana som nemal v telefóne, :D ale nevadí my to lebo som si tam dal kopu iných filmov.

A to sekanie: No ten telefón je trochu pomalší,ale operačný sys. si berie asi 35MB RAM, čiže je to dosť nároční OS, ale keď to nemáš zasrané hackmi a aplikáciami ako ja tak by mal fungovať a nemrznúť, inak to rieši total reset telefónu. :)
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

vsak tam vidno zasadny rozdiel medzi toto fotkou a fotkou ktoru odfotim na svojom telefone
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Tak to je dobre a tie videá sú tieš prekvapivo dobré. :smt023
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

gps ti vpohode funguje?aj ked si napr stiahnes mapy nie nokiacke?
napr ci to ma cele pokrytie slovenska a okolitych statov
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

GPS my funguje vpohode, njprv som stiahol Nokia Maps 2.0 a to málo najlepšie zmapovane úžemie aké som v mobile zatial mal ale nerozumel si s tím dobre crack a teras mám Sygic Drive a ten som skúšal v aute po meste a fungoval dosť dobre. :)
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

ake formaty videi podporuje ten smartphone?
Tomáš666
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

myslím že len *.mp4
pershing
Guru
Guru

Príspevok od používateľa pershing »

blbost...
ked uz sa spytas ake formaty videi podporuje smartphone...
= ake len chces :wink:
Napísať odpoveď